Gouweleeuw nieuwe aanvoerder van AZ

By
Updated: juli 22, 2015
Jeffrey Gouweleeuw neemt bij AZ de aanvoerdersband over van de naar Ajax vertrokken Nemanja Gudelj. De 24-jarige verdediger is trots op de benoeming, maar zeker niet verrast.

‘Ik zit hier nu twee jaar, heb altijd alles gespeeld en ben belangrijk geweest. Op een gegeven moment zie je het wel een beetje aankomen, maar het is altijd afwachten tot je bevestiging krijgt’, aldus Gouweleeuw op de clubwebsite. ‘Maar het is natuurlijk wel een vorm van waardering.’

Gouweleeuw gebruikt de komende weken vooral om te wennen aan zijn nieuwe rol in de jonge selectie van trainer John van den Brom. ‘Iedereen vult het op zijn eigen manier in. Het belangrijkste is dat je een voorbeeld bent voor de andere jongens. Onze groep is zó jong, dat heb ik nog nooit meegemaakt. In mijn begintijd bij Heerenveen was ik de enige jongen onder de twintig, terwijl de rest ouder dan 25 jaar was. Nu is het bijna zeldzaam als je nog een jongen van dertig in je team hebt.’

Europa League
Na een handvol oefenwedstrijden wacht volgende week donderdag zijn eerste serieuze wedstrijd als captain van AZ. In de derde voorronde van de Europa League neemt AZ het op tegen het Turkse Istanbul BB. ‘Ik heb wat Turkse vrienden die me over de ploeg hebben geïnformeerd. Het is een goed team met veel ervaring en fysieke kracht. Het tegenovergestelde van ons’, aldus Gouweleeuw. ‘De groepsfase halen is de eerste doelstelling. We hebben twee jaar geleden gezien hoe mooi het was om uiteindelijk de kwartfinale tegen een club als Benfica te halen. Dat soort wedstrijden wil je spelen, dus we gaan zeker voor de groepsfase.’

6 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  22 juli 2015 at 18:46

  Duidelijk, de enige kandidaat.
  Dit kan hij wel aan want hij nam vorig seizoen al vaak het team op sleeptouw door zijn team naar voren te sturen.

  Wie wordt de reserve aanvoerder. Henriksen of Ortiz zijn daarvoor de spelers die imo in aanmerking komen.
  Ik weet niet hoe goed Ortiz zich verstaanbaar kan maken maar dat zou na zoveel jaar geen probleem mogen zijn.

  • Vincent

   22 juli 2015 at 19:29

   Engels is goed genoeg als hij dat kan…

 2. Jeroen

  22 juli 2015 at 19:52

  Mooi om te zien dat hij aanvoerder wordt. Verstandige keus. Kans dat hij dit jaar vertrekt uit Alkmaar is dus bijna nihil. Hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

 3. remco

  22 juli 2015 at 23:36

  Die emformides is ook op proef bij az deed mee bij jong az – lierse

 4. az woman

  23 juli 2015 at 00:25

  Prima keus, zou Jeffrey inderdaad nog niet vertrekken?
  Overigen las ik net dat Gerbrands PSV niet ziet als een koopclub, want volgens hem is het zo dat als je spelers nog op hun zestiende binnenhaalt kun je spreken over eigen jeugd, zoals bij Willems. Gerbrands kijkt nu echt door een PSV bril, het wordt tijd dat Gerbrands een “Toontje”lager gaat zingen.

 5. de echte supporter

  23 juli 2015 at 10:20

  Uitstekende keuze. Ik gun hem dat en vind hem ook een echte aanvoerder. ik denk dat hij het prima kan invullen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *