Transfer Berghuis bijna rond

By
Updated: juli 21, 2015

Steven Berghuis (23) staat in de startblokken om het trainingskamp van AZ in Garderen te verlaten.

 „Watford en AZ hebben op een paar kleine punten na een akkoord. Waar het precies om gaat, weet ik niet. Maar John van den Brom (trainer, red.) en Earnest Stewart (technisch directeur, red.) hebben me verzekerd dat het goed komt”, aldus de aanvaller, die onlangs een bliksembezoek aan Watford bracht.

„Mijn vader, broertje en ik zijn vorige week in Londen geweest”, zegt de voormalige speler van FC Twente en VVV-Venlo. „Ik ben een gevoelsmens en wil alleen naar een club als ik me er prettig voel. Het was een bezoek zonder verwachtingen, maar ik sta nu zéker open voor Watford.”

Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola deed al het nodige voorwerk. Er vanuit gaande dat beide clubs snel overeenstemming bereiken over de transfersom. Een eerste bod van bijna zes miljoen euro werd door de Alkmaarders afgeslagen. Berghuis werd de laatste interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor Oranje en Stewart wil klinkende munt zien. „Zodra Watford en AZ eruit zijn kan ik voor vier of vijf jaar tekenen. Daar moet nog verder over worden onderhandeld.”

In de Premier League hoopt de AZ-speler verdere stappen te maken, die hem dichter bij de Oranjebasis brengen. „Vooral qua fysiek zal ik moeten aanpoten. Maar daar kijk ik juist heel erg naar uit.” Bron: Telegraaf

33 Comments

 1. Ryan

  21 juli 2015 at 08:42

  Nou mooi dat AZ redelijk hoog in de boom zit en een bod van 6 miljoen heeft afgeslagen.

  Maar nu lees ik van twente fans dat er een forse doorverkoop percentage was afgedongen Door fc twente. Dus ik weet niet wat hier van waar is.

  Ik hoop dat van het geld wat binnen komt N’Sakala, Jahanbakhsh en Drost worden binnen gehaald. Ik heb wel redelijk vertrouwen in Luckassen, Gouweleeuw en van der Linden

  • woonwagenpower

   21 juli 2015 at 15:07

   Twente fans zijn al meer voorgelogen, door Jopie, het zal misschien om tonnen gaan, maar ik geloof echt geen miljoen.

   • Ryan

    22 juli 2015 at 17:32

    Ja snap wel dat twente fans voorgelogen zijn maar wij zijn dat ook. Met contact wat niet bestaat en bij wijze de volgende dag al verkocht word.

    En wat ik ook hier en daar lees is dat AZ een afkoopsom van 2 ton moest betalen aan Zwolle voor van der Linden, omdat Zwolle van der Linden eerder had vast gelegd.

    Weten jullie hier iets van af?

 2. kaazie1987

  21 juli 2015 at 08:42

  als steward der meer dan 6 miljoen uit haalt heeft hij het fantastisch gedaan, gelijk doorschakelen naar alireza die mischien nog wel beter is dan Berghuis. nu mattias nog verkopen en az kan zich op 3 plekken versterken. hupperts en haye verhuren. en we gaan weer mooi meedoen om de eerste 5 plekken

 3. Jeroen

  21 juli 2015 at 08:53

  Mooi dat het bijna rond is! Levert dus de nodige miljoenen op voor AZ. We zullen daar vast een de van moeten afgeven aan Twente (~10%?), maar er zal genoeg overblijven om de selectie te versterken. Laten we hopen dat Stewart dus snel toeslaat zodat we het nieuwe seizoen optimaal kunnen starten.

  • Gerrit Vooijs

   21 juli 2015 at 22:27

   Op andere sites wordt er flink gespeculeerd. 7 miljoen met uitloop naar 9 miljoen als de doelstellingen van Watford worden behaald.
   Die 7 miljoen is al een prima resultaat natuurlijk.
   Nu snel schakelen en nog deze week zijn vervanger presenteren.

 4. kaazie1987

  21 juli 2015 at 09:16

  twente krijgt sowieso 8% omdat hij 4 jaar in de jeugd heeft gespeeld. maar volgens heel veel twente fans heeft twente een hogere doodverkooppercentage geëist toen az hem haalde. daarbij komt ook nog dat er bij binnenkomende transfers ook nog heel wat naar de belasting gaat maar evengoed zal er geld overblijven om de selectie te versterken. zal mij niks verbazen als hupperts verhuurd gaat worden aan nec om de prijs te drukken. neemt niet weg dat er spelers bij moeten komen want die wedstrijd tegen telstar deed gewoon zeer aan de ogen

  • iPjotr

   21 juli 2015 at 21:12

   Huppertz verhuren aan NEC , hoe kom je aan deze wijsheid . Of is dit een wens van je………
   Ik vind het trouwens een goed plan, tis allemaal net niet en Guus wordt bij AZ niet gebruikt waar hij goed in is……draven langs de lijn bij diepe ballen

   • Jeroen

    21 juli 2015 at 22:27

    Het komt echt wel goed met Hupperts. Geef hem nog even de tijd. Dit seizoen komt het er echt wel uit.

 5. NHN

  21 juli 2015 at 10:01

  Nou,goeie zaak dat er in elk geval goed voor gevangen wordt. Dat hij weggaat is doodzonde,ik denk dat er weinig mensen van overtuigd zullen zijn dat hij een kans heeft van slagen heeft, daar bij dat Watford. Maar eens zou hij toch gaan vertrekken, dan maar liever zo. Hopelijk is het snel rond, en kan AZ snel zaken doen met een opvolger.

 6. oma

  21 juli 2015 at 11:28

  natuurlijk is het dood zonde voor AZ,maar spelers vertrekken nu een maal,dat zal altijd zo blijven.
  maar haal er dan wel zo veel mogelijk uit.
  ik hoop dat het een bruto bedrag van boven de 7 miljoen is.

 7. Jay

  21 juli 2015 at 11:30

  Als het dan inderdaad maar deze week afgerond is. Dan kan zijn vervanger nog een week meetrainen voordat de EL en competitie weer begint.

 8. Vincent

  21 juli 2015 at 14:33

  Slechte stap maar als AZ 7 miljoen voor hem ontvangt is het wel een goede deal

 9. Gerritvooijs

  21 juli 2015 at 14:48

  Ik neem aan dat AZ / Stewart achter de schermen al bezig is met zijn vervanger. Alles meer als 6 miljoen is gewoon prima.
  Daar kan AZ een prima vervanger voor halen.
  Jahanbakhsh wordt genoemd maar NEC vraagt de hoofdprijs en zijn salaris zal hoog zijn. Transfer plus salaris zal tussen de 2.5 – 3.0 miljoen liggen.
  Ik betwijfel of AZ dat gaat neertellen.

 10. gerard

  21 juli 2015 at 14:58

  Hoeveel strijkt die geldwolf van een Mino Raiola wel niet op.

  • Vincent

   21 juli 2015 at 19:55

   Heel veel, rijkste pizzabakker ter wereld

 11. kaazie1987

  21 juli 2015 at 15:58

  ja natuurlijk gaan we dat wel doen gerrit. ze zijn op dit moment uit de geldzorgen en daarbij moet je je supporters ook wat te bieden hebben. en buiten dat begin mei had vdb een interview in het nhd waarin hij zij dat hij der vanuit gaat dat het team voor 2015/2016 minstens zo sterk of mischien nog wel sterker is als het team in 2014/2015, dat zal hij niet zomaar zeggen lijkt mij. en op dit moment is het team echt behoorlijk minder als vorig seizoen, ga der maar vanuit dat er minimaal 2 spelers bijkomen die het team sterker maken.bij az zijn ze niet gek clubs als heerenveen en groningen zwolle willem2 en vooral fc utrecht en feyenoord zijn behoorlijk sterker geworden. met dit team wat er nu staat speel je om plek 6 tm 9 en dat is te weinig voor een clubs als az

  • Vincent

   21 juli 2015 at 19:57

   Hmm denk dat we weer een speler uit de JL gaan halen of iets in die richting

  • Gerrit Vooijs

   21 juli 2015 at 20:49

   Kaazie,
   Van alle concurrente gaat er niet 1 op vooruit integendeel.
   Heerenveen , PEC, Twente en Vitesse zien ook heel veel kwaliteit de deur uitlopen. Groningen ziet Chery vertrekken en krijgt daarvoor Linssen terug.
   Feyenoord is another League zoals je aan hun begroting kunt zien.

   De aankoop van Vincent Jansen is in mijn ogen de juiste weg.
   Enkele jaren terug had AZ ook voor een paar ton Veldwijk of De Leeuw uit de JL op kunnen halen.

   Nu enkele miljoenen investeren in Jahanbakhsh vind ik erg risicovol. Levert hij ook 5 miljoen op over 2 jaar ?
   Dat moet hij gezien zijn niet Europese salaris minstens opleveren over 2 jaar om er een kleine winst aan over te houden.

   Jahanbakhsh staat bij AZ in de belangstelling maar NEC en hij moeten imo water bij wijn doen om het aantrekkelijk te maken.
   Kijk naar Henriksen, die lijkt nu pas een beetje de speler te worden die AZ voor ogen had. Gelukkig had hij een Europees salaris.
   Maar AZ zal geen euro meer aan hem verdienen.

   Ik wens AZ veel wijsheid toe en de rust om tot de juiste beslissing te komen.

 12. az woman

  22 juli 2015 at 09:31

  Earnest kan niet zonder de penningmeester en de penningmeester kan niet zonder Earnest, Earnest moet zorgen dat spelers met winst worden verkocht, dat er seizoenkaarten verkocht worden, de penningmeester moet zorgen voor kapitaal zodat Earnest kan investeren in kwaliteit op het veld, en zodanig dat het publiek aantrekt die naast een seizoenkaart ook de nodige versnaperingen tot zich nemen, waar de penningmeester weer vrolijk van wordt. Niet de makkelijkste taak om de juiste balans daar in te vinden en ieder jaar weer opnieuw.

 13. kaazie1987

  22 juli 2015 at 10:50

  ik snap je rekensom niet helemaal gerrit, ik ga der vanuit dat alireza tussen de 1,5 en 2 miljoen gaat kosten, een niet europees salaris is minimaal 458,000 als hij nou 2 jaar bij ons blijft heeft tussen de 2,5 en 3 miljoen gekost dat ga je der echt wel uithalen als hij niet te veel gebleseerd is, hij staat er niet bekend om dat hij vaak gebleseerd is. op dit moment is hij gebleseerd ja maar dat is niet ernstig. 5 miljoen voor alireza vangen is veel minder groter gok dan 6 miljoen of meer voor Berghuis ik weet niet of je hem wel is heb zien voetballen volgens heel veel mensen is hij nu al net zo goed als Berghuis. buiten dat gerrit een beetje buitenspeler kost gewoon tussen de 1 en 1,5 miljoen en die gasten hebben echt geen salaris wat minder is dan 3 ton dus die gok houd je altijd of je moet er 1 in je jeugd hebben rondlopen maar vaarnold heeft zeker niet het niveau van Berghuis. je kan hupperts daar wel neerzetten die heeft genoeg potentie maar wie ga je daar neerzetten als hij gebleseerd is?

  • az woman

   22 juli 2015 at 13:59

   Guus rechtsbuiten met als invaller op die positie Nick Doodeman.

   • az woman

    22 juli 2015 at 14:09

    houden we het geld in ons zak, we hebben ook nog Vaarnold, in November mag Levi spelen, Ik zie liever andere ipv Gorter, Wuytens en Mattias, mocht deze niet in de jeugd rondlopen dan daar geld aan uitgeven. Mocht Jeffrey vertrekken en het kan niet worden opgevangen met eigen talent, dan zal daar ook nog geld aan moeten worden uitgeven, Gouweleeuw zal genoeg opleveren, maar we kunnen het maar 1x uitgeven. Wil AZ op alle fronten vooruit, dan zal het niet alles moeten uitgeven, maar bij iedere uitgaande en ingaande transfer geld moeten overhouden, anders worden de risico’s te groot, en niemand heeft er belang bij om weer aan een zijde draadje te hangen.

  • Gerritvooijs

   22 juli 2015 at 15:23

   NEC wil 2 tot 2.2 miljoen voor hem vangen en gebruikt de weg tikkende tijd als hefboom om AZ hiertoe te bewegen.

   • Ray

    22 juli 2015 at 16:00

    Dat snap ik wel van NEC. Stel dat je voor Berghuis inderdaad meer dan 6 miljoen krijgt en Jahanbakhsh is inderdaad minstens zo goed als Berghuis, dan is dat toch een goede deal? Hoewel ik zelf liever Berghuis gewoon had gehouden. Niet alleen omdat hij zich vorig jaar al bewezen heeft, maar ook omdat volgende week (!)Istanbul BB al wacht. Een beetje ervaring in de ploeg is dan wel zo prettig.

    • Gerrit Vooijs

     22 juli 2015 at 20:02

     Mwah ervaring is een groot woord.
     Berghuis had ook geen Europese ervaring.
     Dus in dat opzocht verliest AZ niet zoveel. Wel is het zo dat er in de ploeg automatismen zitten in samenhang met het spel van Berghuis.
     De komende weken zullen niet voldoende zijn om op de nieuwe speler ingespeeld te raken.

     AZ zal dus wat meer opportunistisch moeten spelen o dat de finesseal ontbreken.
     Ik pleit er wel voor om bij vertrek van Berghuis Dos Santos op rechts te laten starten omdat hij op die positie vorig seizoen zijn beste spel heeft laten zien.

    • Ray

     23 juli 2015 at 10:58

     Hmmm, volgens het NHD heeft volgens de clubleiding opvolging van Berghuis geen prioriteit.

 14. Jeroen

  22 juli 2015 at 22:07

  Transfer lijkt rond 😉

  https://twitter.com/RTVNH_Sport/status/623919467437903872/photo/1

  AZ heeft alvast de foto van Berghuis van de site gehaald

 15. Ray

  23 juli 2015 at 00:33

  Het lijkt de Sovjet Unie wel 😉 Maarre balen dat hij weg is.

 16. Maarten2802

  23 juli 2015 at 11:03

  Az gaat op deze manier geen schijn zijn van wat het vorig seizoen was, met hoedt poulsen berghuis en gudelj verlies je de vier sterkhouders en er wordt niemand die ze kan opvangen gehaald! Zie het seizoen zo somber in….

  • Jay

   23 juli 2015 at 11:18

   Valt wel mee denk ik. Van Overeem en Janssen zijn prima nieuwe spelers. En als Berghuis vertrekt verwacht ik toch echt wel een vervanger. Alleen de verdediging blijft naar mijn idee een pijnpunt. Ik zie wat dat betreft ook liever nog een sterke verdediger komen, dan een eventuele vervanger voor Berghuis.

   • Jeroen

    23 juli 2015 at 11:24

    Laten we niet vergeten dat we vorig seizoen rond de 60 goals tegen hebben gekregen. Zat het dus wel zo goed in elkaar met Johanssen, Gouweleeuw, Hoedt en Poulsen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *