Berghuis vertrekt naar Watford

By
Updated: juli 15, 2015

Steven Berghuis is op weg naar de uitgang bij AZ. Niet PSV, dat voor Gaston Pereiro koos, maar Watford wordt waarschijnlijk zijn nieuwe werkgever.

Dat meldt De Telegraaf. Berghuis is hard op weg naar de club die komend seizoen zijn rentree maakt in de Premier League. Watford betaalt naar verluidt vijf miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller, die al langer met een transfer in verband wordt gebracht.

De concrete interesse van Watford is echter nieuw. PSV had aanvankelijk de beste papieren voor Berghuis, maar hij zat in de wachtkamer door het getouwtrek rond Pereiro. PSV sloeg woensdagochtend eindelijk toe en dus is de AZ’er niet meer in beeld.

Berghuis maakte afgelopen seizoen veel indruk in Alkmaar en was in 22 wedstrijden goed voor elf doelpunten. Watford houdt het overigens niet bij één Nederlander, zo lijkt het. Lex Immers (29) maakt mogelijk de overstap van Feyenoord naar de promovendus.

Update: De clubs zijn met elkaar in gesprek om over een overgang van Berghuis te praten. Daarna moet Berghuis nog overeenstemming bereiken met Watford.

31 Comments

 1. Jay

  15 juli 2015 at 11:48

  Bizar gerucht. Als de Telegraaf gelijk heeft, dan snap ik er niks van. Ik snap niet dat Berghuis AZ verlaat voor Watford en ik snap niet dat AZ hem laat gaan voor maar 5 miljoen.

 2. Jeroen

  15 juli 2015 at 11:52

  Bizar! Toch beter dan een binnenlandse transfer. 5 miljoen is wel weinig. Laten we hopen dat dit bedrag dus niet klopt.

  • Vincent

   15 juli 2015 at 19:45

   Nee, heb liever dat Berghuis voor het Nederlands voetbal word behouden

 3. Raymond

  15 juli 2015 at 12:11

  De telegraaf wil gewoon weer even aandacht denk ik. Als Berghuis echt naar Engeland gaat wat er heus al wat bekend geweest.

  • Jeroen

   15 juli 2015 at 12:26

   De Engelse media meldt de transfer ook. Voor 3.5M pond….

 4. Kaazie87

  15 juli 2015 at 13:11

  Waarom weinig? hij heeft maar 1 jaar goed gespeeld en is ontzettend blesure gevoelig. Ik zeg jahankbaksh en jesper drost

  • Brandon

   15 juli 2015 at 13:30

   Kaazie ben bang dat er helemaal niets voor in de plaats komt. AZ lijdt elk jaar verlies dit is om de bodem te bedekken van de kas is mijn hopelijk verkeerde conclusie.

 5. Brandon

  15 juli 2015 at 13:27

  Van AZ en Berghuis een domme keuze. Az voor het geld wat ze vangen voor een Nederlands Elftal gegadigde 5 miljoen is veels te weinig en Berghuis gaat voetballen bij een club die waarschijnlijk het gehele jaar tegen degradatie moet vechten en dat is voor Berghuis niet de ideale situatie. Clasie 15 miljoen t.o.v. 5 miljoen voor Berghuis is een lachertje. Het geeft maar weer aan de kas is echt leeg zoals eerder aangegeven en wij verkopen ze weer voor een appel en een ei.

 6. Ruud

  15 juli 2015 at 15:19

  Alles in de uitverkoop tegen elke prijs! AZ is niet Altijd Zichzelf zo. Als Stewart dit echt doorzet dan mag onze TD echt terug naar school. Eerst maar eens kijken hoe het echt moet bij andere clubs, want zo gaan bruidsschatten van de club voor bodemprijzen de deur uit.

 7. Ray

  15 juli 2015 at 15:32

  Stewart, hoe kun je.

 8. az woman

  15 juli 2015 at 16:43

  Dit nieuws komt werkelijk uit de lucht vallen,niet dat Steven naar een andere club gaat, maar wel dat die club Watford als naam draagt. Overigens heb ik op AZFANPAGE gelezen dat AZ van de interesse af weet, maar dat er van een akkoord nog geen sprake is. Ik krijg ook het idee dat verschillende media wel de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Als ik alle berichten over deze situatie lees zou het mij niet verbazen als Watford een bod van vijf miljoen heeft uitgebracht, maar dat AZ er nog helemaal niet mee akkoord is gegaan. Ook zegt Steven op Goal.com “ik verwacht niet meer dat ik naar PSV ga, er spelen wel wat dingen, ook in het buitenland, maar ik weet nog niet of ik daar wil gaan spelen. daar moet ik eerst nog goed over nadenken. Voorlopig speel ik nog bij AZ”. Laten we Earnest de kans geven om dit allemaal in goede banen te leiden, en dat als Steven bij ons weg gaat, hij de hoofdprijs zal opbrengen.

 9. Kaazie87

  15 juli 2015 at 16:44

  Ten eerste heeft clasie een 3 jarig contract en berghuis 2 en is feyenoord een grotere ckub waar de druk hoger is en clasie speelt fewoon 40 weddtrijden op een hoog niveau hij is namelijk de beste in de eredivisie en . Berghuis heeft het talent maar hij heeft niet de inhoud om 40 wedstrijden zonder blesures te vlammen

 10. NHN

  15 juli 2015 at 17:21

  Ik geloof er niks van. Daarvoor is dit bericht ook nog te jong. Misschien dat Watford wel een bod heeft gedaan, maar dat zegt nog niet dat Berghuis weg is.
  Het ge-touwtrek zal nu wel beginnen. Vijf miljoen vindt ik te weinig, omdat men in Engeland zodanig met geld smijt, dat je daar meer uit moet halen. Dat doet vriend Brands goed bij PSV, dat moet je ‘m nageven.
  Helaas bakt onze Ernie er weinig van, ook op dit gebied.
  Maar goed, we wachten af…

 11. Jay

  15 juli 2015 at 17:25

  Update toegevoegd. Het is dus nog niet rond, maar de kans lijkt toch groot dat hij vertrekt.

 12. harm

  15 juli 2015 at 17:51

  5 Miljoen als AZ-er en als hij bij PSV speelde was die zeker 15 mil? kansloos..

 13. Oud

  15 juli 2015 at 17:52

  De directie van AZ is zich rot geschrokken van de derde plaats, heeft van den Brom streng toegesproken en verkoopt nu alle fatsoenlijke spelers voor een appel en een ei als straf. Niets nieuws onder de zon dus.

 14. gerard

  15 juli 2015 at 19:31

  Denken jullie dat Berghuis nog ooit speelminuten gaat maken voor oranje met deze stap.. ik denk eerder dat hij in de vergetelheid geraakt.

  • Jeroen

   15 juli 2015 at 19:43

   Dat denk ik ook. Lijkt een verstandige keus voor zijn bankrekening, maar minder voor zijn carrière. Hij hoopt waarschijnlijk dat hij na 1 seizoen beetje presteren door een grotere club wordt gekocht in de Premier League. Misschien lukt dat ook wel… we zullen zien 🙂

 15. Vincent

  15 juli 2015 at 19:48

  Daar gaat onze enige linksbenige speler… Maarja hij heeft toch ze vader als makelaar? Die gaat zeker tegen Steven zeggen dat het niet zo slim is! Drukte om niks hoop ik.

 16. Gerrit Vooijs

  15 juli 2015 at 19:56

  Het speculeren is dus begonnen.
  Omgerekend zou dit ca. 5 miljoen euro zijn.
  Om dit bedrag te kunnen beoordelen moeten we de prestaties van Berghuis eens bekijken.

  Berghuis : 0 Europese duels, 0 Europese goals, 0 interlands, 1x bij de wedstrijd selectie, 23 jaar, 22 duels vorig seizoen met 11 goals. Lang geblesseerd geweest .
  Die 11 goals verdeelde hij als volgt: 1 tegen Ajax, 1 tegen Vitesse , 1 tegen heerenveen, 1 Groningen. in 14 topwedstrijden in de roemruchte eredivisie ( PSV, Ajax, Feyenoord, Vitesse, PEC, Heerenveen, Groningen ) 4 goals van Berghuis.

  Nuchter beschouwd heeft hij eigenlijk nog niet veel gepresteerd.
  Mijn mening : 5,5 -6 miljoen is absoluut top. Ik denk namelijk dat Berghuis niet veel beter wordt dan dit omdat hij daarvoor de pure snelheid / explosiviteit ontbeert.

  Jahanbakhsh is 2 jaar jonger en zou een goede vervanger kunnen zijn waarop AZ weer iets kan verdienen.

  • Gerrit Vooijs

   15 juli 2015 at 20:03

   Correctie Berghuis heeft niet alle topwedstrijden gespeeld. Toch, ik zie in Berghuis geen absolute topspeler die veel interlands gaat spelen.

   • Evert

    15 juli 2015 at 23:38

    Ben het helemaal met jouw EENS!!

 17. Jeroen

  15 juli 2015 at 20:20

  Gerrit, wederom een top analyse! Niet iedereen hoeft het met je eens te zijn, maar je geeft iedere keer weer een prima onderbouwing.

  Persoonlijk denk ik dat Berghuis nog wel beter kan worden. Dit is eigenlijk pas z’n eerste seizoen dat hij is doorgebroken. Bij Twente kwam het er niet uit (of ze hebben te vroeg afstand gedaan van hem), daarna min of meer gedumpt bij VVV. Uiteindelijk bij AZ gekomen, en daar duurde het vrij lang voordat hij zijn kans kreeg.

  Vraag mij alleen af of deze transfer de juiste keus is voor hem. I

  • Gerrit Vooijs

   15 juli 2015 at 22:32

   Blijft hij bij AZ moet hij echt gaan schitteren in de Europese duels wil hij volgend jaar een carrière stap. Lukt hem dat ? Kan hij die druk aan ? Ik heb daar mijn twijfels over.

   Als hij het komend seizoen de hoge verwachtingen niet inlost kan AZ het schudden en krijgen ze volgend jaar echt geen 5 miljoen voor een speler die niets bewezen heeft met een 1 jarig contract.

   Kortom voor zowel AZ als Berghuis is het misschien verstandiger om afscheid van elkaar te nemen.

   • az woman

    16 juli 2015 at 07:02

    Mooi gesproken

 18. iPjotr

  15 juli 2015 at 23:13

  Gewoon lekker cashen, leuke voetballer maar ook te wisselvallig.
  Als hij vertrek is het gelukkig naar een buitenlandse club.
  We zijn tenslotte een opleidingsclub, die het moet hebben van deze aanbiedingen.

  • Ray

   16 juli 2015 at 01:20

   We kunnen nu de rest van ons leven blijven papegaaien dat AZ maar een opleidingsclub is en dat AZ dus altijd maar direct iedere goede speler moet verkopen. We zouden ook wat trotser kunnen zijn en spelers waarvoor mensen naar het stadion komen, proberen zo lang mogelijk te behouden. AZ is Telstar niet. Er wonen meer dan genoeg mensen in Groot Alkmaar om er een fatsoenlijke eredivisieclub op na te houden.

 19. oma

  16 juli 2015 at 07:50

  ik lees op verschillend site`s dat AZ 6 miljoen vraagt voor Berghuis.
  Twente kan hier van meeprofiteren daar ze een door kooppercentage hebben en een opleiding vergoeding krijgen.
  aldus die sie`s.
  wat is nu waar?

  • az woman

   16 juli 2015 at 08:49

   Goeie vraag Oma, ik weet het ook niet, maar ik denk dat een transfer van Berghuis Twente enkele tonnen zal opleveren, met die zes miljoen heeft Watford er toch water bij de wijn gedaan. Maar waar ik het meeste van geniet, is dat Engelse clubs nu ook rechtstreeks AZ benaderen, en niet alleen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gaan kijken. Ik hoop dat het de Engelsen naar meer gaat smaken.

 20. Jay

  16 juli 2015 at 08:47

  AZ wil inderdaad zeker 6 miljoen hebben en Watford kan en gaat dat waarschijnlijk ook wel betalen.

  Opleidingsclub of niet, het blijft natuurlijk wel een risico om alle smaakmakers te verkopen, want dan is er een kans dat supporters geen (seizoen)kaart meer gaan kopen en dan loop je ook inkomsten mis. Iets wat nu al lijkt te gebeuren, gezien de vele lege plekken in het stadion.

  • Ray

   16 juli 2015 at 10:23

   Helemaal mee eens. In het stadion of op TV kijk je naar voetbal om voetbal en voetballers te zien, niet om handel te bestuderen. Als dat je primaire doel is kun je net zo goed gaan beleggen en de hele dag beurskoersen gaan volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *