Van Basten naar Oranje

By
Updated: juli 9, 2015

Marco van Basten verlaat AZ voor de baan van assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder waren AZ en de KNVB al tot een akkoord gekomen over de afkoopsom van het contract van de assistent van John van den Brom.

AZ gaat de komende periode extern op zoek naar een geschikte vervanger voor Van Basten.

Stewart: ‘Gunnen de kans’
“We willen Marco van Basten bedanken voor zijn inzet voor AZ”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Het liefst waren we dit seizoen doorgegaan met de succesvolle technische staf van vorig jaar, maar wij gunnen Marco deze kans bij de KNVB. Hopelijk zien we hem nog wel vaak terug in het AFAS Stadion.”

Van Basten: ‘Allerhoogste niveau’
“Het is mooi om terug te keren bij het Nederlands elftal”, zegt Van Basten. “Dit is een gelegenheid om op het allerhoogste niveau te gaan werken. Ik kijk ernaar uit om op grote toernooien als het EK en WK actief te zijn. Daar heb ik altijd van genoten. Ik had eerst enige twijfel: het was geen makkelijke beslissing. Ik heb het namelijk ontzettend naar mijn zin bij AZ. Bij de club is alles goed geregeld. Zowel de club als de mensen die er werken hebben mij altijd een goed gevoel gegeven. Daarvoor wil ik AZ bedanken.” Bron: AZ.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  9 juli 2015 at 12:45

  Doei!!! Jammer dat we zoveel gedoe hebben gehad vanwege hem. Onder de streep heeft het ons een hoop geld gekost. Laten we hopen dat de afkoopsom nog wat goed heeft gemaakt.

 2. de echte supporter

  9 juli 2015 at 13:44

  Jeroen helemaal met je eens. Veel gedoe gehad voor een korte inzettijd. Dan maar de euro’s pakken

 3. Ray

  9 juli 2015 at 15:43

  Dit is het risico dat je loopt als je je alleen blind staart op een ‘grote naam’. Bovendien had van Basten alleen als voetballer een grote naam, als coach nog niet.

 4. az woman

  9 juli 2015 at 18:51

  Nou Marco, vergeet niet aan Danny te melden dat er in Alkmaar ook Oranje waardige spelers voetballen, dat verhoogt misschien hun transferwaarde?

 5. woonwagenpower

  9 juli 2015 at 19:06

  Zou Hans de Koning een goede assistent zijn?

 6. harm

  9 juli 2015 at 19:34

  Ik zeg Dennis Haar 2e assistent wwp

  • woonwagenpower

   9 juli 2015 at 19:54

   Naar ik begreep gaat Stewart buiten de organisatie opzoek naar een nieuwe assistent, daarom kwam ik uit bij Hans de Koning, heeft een AZ verleden, is al eens landskampioen geworden met AZ’67, weliswaar als tweede doelman, maar ik denk dat Hans nog wel eens een feestje in Alkmaar wil meemaken, KNVB Beker bijvoorbeeld, en misschien met het moneyball principe wel een Titel. Hans heeft in de eerste Divisie bewezen het maximale uit een groep te kunnen halen, een paar keer net niet gepromoveerd, maar ik denk dat , dat kwam omdat de selectie’s waar Hans mee werkte net iets kwaliteit tekort kwamen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *