Van der Linden: ‘Wil iedere wedstrijd meedoen’

By
Updated: juli 2, 2015

Jop van der Linden tekende in mei een vierjarig contract bij AZ. Na drie trainingen kan de 24-jarige verdediger een eerste mening vormen over zijn nieuwe club: “Het zit hem in kleine dingetjes.”

We zijn nu drie dagen op weg. Wat is je eerste indruk van AZ?
“Het bevalt me hartstikke goed. We zijn goed begonnen: lekker alles met de bal. Ik merk dat er hier iets meer mogelijk is. Deze club is groter dan Go Ahead Eagles. En ik ben al helemaal gesetteld wat wonen betreft. Dat geeft ook wel een stukje rust. Het is fijn dat ik voor de seizoenstart kon verhuizen. M’n eerste dagen hier zijn positief.”

Waaraan merk je dat er meer mogelijkheden zijn bij AZ?
“Als je hier bij het stadion komt aanrijden, zie je dat er wat staat. De begeleiding is een stuk groter. We zijn met erg specifieke krachttraining bezig. Het zit hem in kleine dingetjes die hier professioneel worden aangepakt.”

Wat kan je na drie trainingen zeggen over het niveau?
“Er zijn veel talenten, goede, jonge jongens. Het tempo is lekker. Het gaat allemaal iets sneller dan ik gewend was, maar daar ben ik klaar voor. Als het goed is, is er een verschil tussen de onderkant van de Eredivisie en de bovenkant. Dat heb ik de eerste dagen wel gemerkt. Zoals ik al zei, doen we veel met de bal. Ik verzorg graag de opbouw, het voetballende gedeelte, en dat kan hier.”

Klikt het met je nieuwe teamgenoten?
“Ik kende vrijwel niemand, alleen een paar jongens waartegen ik heb gespeeld. Maar ik ben goed opgevangen. Ik kom toch uit de andere kant van het land en eigenlijk is alles hier nieuw voor mij, maar het wonen, de club en m’n teamgenoten bevallen me tot nu toe prima. Ik voel me op m’n gemak.”

Kijk je al uit naar de eerste oefenwedstrijd tegen de regioselectie Dirkshorn van aanstaande zaterdag?
“Ja, natuurlijk. Een eerste week is altijd veel trainen, maar uiteindelijk is het heerlijk als de wedstrijden weer beginnen. En naar de competitie kijk ik al helemaal uit. M’n eerste doelstelling is om te spelen. Ik ben enorm gemotiveerd en wil iedere wedstrijd meedoen. Daar ga ik voor.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. de echte supporter

  2 juli 2015 at 14:24

  klinkt allemaal heel mooi

 2. harm

  2 juli 2015 at 14:25

  Heb er m’n twijfels over, maar zou het super vinden mocht die slagen

 3. Vincent

  3 juli 2015 at 13:38

  Kan wel de verrassing van het seizoen worden!

 4. AZalkmaar

  3 juli 2015 at 16:45

  zijn Turuc en Aron Meijers geen versterkingen voor az?

  Turuc ongeveer te vergelijken met Gudelj elk duel willen en voetballend oplossen en transfervrij

  Meijers heeft een van de beste voorzetten in de eredivisie, gaat elk duel 100% in en heeft met zijn 28 jaar de nodige ervaring

  • AZalkmaar

   3 juli 2015 at 16:52

   sorry, dacht dat hij transfervrij was

   • Vincent

    4 juli 2015 at 17:04

    Niet transfervrij maar wel voor een prikkie op te halen! En hij is de enige goede speler van go ahead die nog over is

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *