Berghuis zal AZ niet zomaar verlaten

By
Updated: juni 28, 2015

Berghuis kende een sterk seizoen in het shirt van AZ. Hij maakt elf doelpunten en was bij vijf andere doelpunten betrokken. Zijn optreden heeft ervoor gezorgd dat de landskampioen PSV concrete interesse heeft om de vleugelaanvaller over te nemen. Of het tot een transfer gaat komen is nog maar de vraag. “Als er echt iets speelt, belt mijn zaakwaarnemer me. En dat is nog niet gebeurd”, zegt Berghuis in ELF Voetbal Magazine. “Ik lever mijn situatie bij AZ niet zomaar in hoor. Ik ben belangrijk voor het team en de trainer en supporters zien me graag spelen. Voor die status heb ik hard gewerkt.”

“Wel heb ik nu bij Oranje gemerkt wat kwaliteitsspeler om me heen kunnen doen voor mijn eigen ontwikkeling. In die zin wil ik graag hogerop. Maar ik ben een gevoelsjongen en wil dus een goed gevoel krijgen bij een club die mij wil hebben”, aldus de vleugelspits van AZ, die door bondscoach Guus Hiddink bij Oranje werd gehaald voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. Bron: Elfvoetbal.nl, Bron foto: Soccernews.nl

 

7 Comments

 1. Ryan

  28 juni 2015 at 20:54

  AZ woensdag in gesprek met Alireza Jahanbakhsh.

  Bron: http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=247696

  • Jeroen

   28 juni 2015 at 22:03

   Bedankt voor het delen! Ik zet het op de site

  • Jeroen

   28 juni 2015 at 22:11

   Dat betekent overigens dat Berghuis wel moet gaan vertrekken. Anders wordt het wel erg druk in de voorhoede.

 2. Geert

  29 juni 2015 at 09:40

  Het zou dom zijn als hij wegging. Bij AZ kan hij waarschijnlijk aanvoerder worden en zich verder ontwikkelen. Bij PSV moet het nog maar blijken of hij mag spelen. En als hij niet speelt, zal hij ook niet in aanmerking komen voor Oranje. Ik denk dat hij nig 1 jaar bij AZ blijft.

  • Vincent

   29 juni 2015 at 13:03

   Als gouweleeuw en Henriksen blijven heb je al een aanvoerder en vice dus denk t niet

  • Gerrit Vooijs

   29 juni 2015 at 16:35

   Berghuis is een laatbloeier dus als hij echt wil groeien moet hij naar Ajax, Feyenoord of PSV waar hij moet wennen aan de druk van het elke week moeten winnen. Wordt er niet gewonnen dan zwelt de kritiek al aan en dat is er niet bij de subtoppers.

   Het kan zijn dat Berghuis nog 1 jaar bij AZ speelt. Dat kost AZ circa 2-3 miljoen euro aan transfergeld……….
   Maar ik kan mij ook goed voorstellen dat niemand 6 miljoen wil betalen voor een speler die iets meer als een half seizoen gepresteerd heeft. Hoe blessuregevoelig is deze speler ?

   Daar kan komend seizoen heel snel duidelijkheid in brengen als AZ de eerste maanden een dubbelprogramma afwerkt. Een sterke seizoensstart zal in de winterstop het vertrek van Berghuis inluiden. Andersom zal de interesse sterk afnemen.
   Duimen voor ons AZ dat het eerste bewaarheid wordt.

 3. gerard

  30 juni 2015 at 12:28

  Ik denk toch echt dat Berghuis gewoon bij AZ blijft.
  Berghuis is te duur voor PSV om als concurrent van Narsingh aangetrokken te worden en dat een van he op de bank beland.
  Affelay zal daar wel eens aangetrokken kunnen worden als vervanger van eventueel Wijnaldum maar kan ook op rechts.
  PSV kan ondanks de jackpot voor Depay zich financieel nog niet alles permiteren het moet gewoon ieder jaar nog veel aflossen en dan kan je niet zomaar dure jongens op de bank gaan zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *