Coutinho komt naar AZ met een doel: ‘Ik wil eerste keeper worden’

By
Updated: juni 28, 2015

AZ heeft vandaag de komst van Gino Coutinho afgerond. De 32-jarige doelman komt transfervrij over van Excelsior en moet de concurrentie aan gaan met Sergio Rochet. De ervaren doelman zal niet zo snel genoegen nemen met een plek op de bank, en zal strijden voor zijn plek onder de lat. ‘Ik wil eerste keeper worden. Ik zal er alles aan doen om op een nette en collegiale manier de strijd te winnen. Dat is mijn doel. Ik kijk ernaar uit om voor deze club eerste doelman te worden. Vooral qua organisatie zit AZ heel kort op de traditionele topclubs. Heel knap dat de club al jarenlang zo goed presteert. AZ is een heel mooie en grote club.’

Stewart is ook in zijn nopjes en hoopt met Coutinho meer balans in de selectie te krijgen. ‘We hebben een ervaren keeper binnengehaald. Hij heeft jarenlang prima gepresteerd in de Eredivisie. Bij AZ gaat hij de concurrentie aan met Rochet en Olij. Hij kan daarnaast zijn ervaring overbrengen op deze zeer talentvolle keepers. De komst van Coutinho zorgt ook voor meer balans als je kijkt naar de leeftijdsopbouw van onze selectie.’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *