Co en AZ droomduo

By
Updated: december 15, 2009
Co en AZ droomduo

Marcel Brands bevestigt dat Co Adriaanse komende zomer kandidaat is om Dick Advocaat op te volgen als trainer bij AZ. ,,Ik heb letterlijk tegen hem gezegd: ‘je weet hoe wij over je denken. Daar is sinds afgelopen zomer niets in veranderd. Wellicht volgend seizoen.’ Formeel hebben we niks gedaan. Maar Co mag het zo interpreteren, zoals hij het zondag in Studio Voetbal heeft gedaan. Daar is niks mis mee, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Als Co straks nog in de markt is, is hij kandidaat bij AZ”, zegt de directeur technische zaken in Alkmaar.

Adriaanse had op televisie gemeld dat hij komende zomer ‘topkandidaat was om bij AZ interim-trainer Dick Advocaat op te volgen.’ Brands: ,,Toen Ronald Koeman ontslagen werd, heb ik zowel Louis van Gaal als Co Adriaanse op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen bij AZ. Dat stelden ze beiden zeer op prijs.” AZ beleefde zijn hoogtijdagen onder de huidige trainer van Bayern München en onder Adriaanse, die de opmars van de Alkmaarse club gestalte gaf. Toen Van Gaal afgelopen zomer naar Duitsland vertrok, was Adriaanse met Guus Hiddink en Dick Advocaat al kandidaat om de landskampioen bij de hand te nemen. Ze zegden om verschillende redenen af.

Dat AZ deze heren polste, zei veel over de karaktereigenschappen die gevraagd werden. Duidelijke trainers, die de teugels in handen hebben. Andere kandidaten waren toen Martin Jol en Henk ten Cate die recentelijk bij Panathinaikos ontslagen werd. Koeman bood zichzelf aan via zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk.

Als Dick Advocaat in mei weer afscheid neemt van Alkmaar, begint het verhaal van voren af aan. Vandaar, dat de voorzet van Adriaanse, die al eerder riep dat hij wel oren had naar AZ, in feite een welkom en positief signaal vormde in stormachtige tijden bij de voormalige DSB-formatie. De club sukkelt dit seizoen door de competitie en wist het ook in de Champions League niet waar te maken. Adriaanse zegde in de zomer af, omdat hij een sabbattical in wilde lassen. Hij zag het daarom ook niet zitten om halverwege in te stappen. Maar de naam en faam van de oefenmeester zijn nog altijd hoog in Alkmaar. ,,Co staat er bij iedereen goed op: de fans, de club en bij mijzelf”, zei Brands. Bron: Telegraaf.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *