Efmorfidis kan een eenjarig contract ondertekenen bij AZ

By
Updated: juni 23, 2015

James Efmorfidis kan een eenjarig contract ondertekenen bij AZ met een optie op een langer verblijf bij AZ. De 19-jarige Ajacied sprak gisteren met technisch directeur Earnest Stewart.

Ajax laat Efmorfidis transfervrij gaan, maar eist daarvoor wel een terugkoopoptie van AZ. De middenvelder heeft ook in de jeugd van Real Madrid en FC Barcelona gespeeld. Bron: Telegraaf

17 Comments

 1. Jay

  23 juni 2015 at 11:43

  Tsja, hij is transfervrij, dus wat dat betreft kan je er geen buil aan vallen. Alleen zit toch die terugkoopoptie van Ajax me dwars. Op die manier lijkt het meer op huren en ik had begrepen dat AZ daar geen fan van was.

 2. harm

  23 juni 2015 at 11:56

  Zoals Jay zegt, transfervrij is een aantrekkelijk aanbod. Maar zul je net zien als die een redelijk seizoen meedraait: is die volgend seizoen weer bankzitter bij ajax

 3. Timon

  23 juni 2015 at 12:20

  Wat een kind! Net uit de E’ tjes? Nu snap ik wel dat AZ reclame moet maken om seizoenskaarten te verkopen! Voor kinderprijs? Mag hij wel voetballen in een stadion waar echt bier mogelijkverkocht gaat worden?

  • KeesK

   23 juni 2015 at 13:20

   Net als in oorlog waar geen volwassen rekruut meer te vinden is krijg je dit, Timon. Wen er maar aan dat de gemiddelde leeftijd steeds verder daalt. Met dank aan Spanje en Engeland.

 4. Geert

  23 juni 2015 at 13:17

  Een éénjarig contract met terugkoopoptie? Gaat ajax hem dan na een half jaar terugkopen? Of heeft ajax de eerste optie na dit jaar om hem te kopen? Ik snap m niet…

 5. Ruud

  23 juni 2015 at 13:32

  Die Stewart begrijpt er ook helemaal geen ene zak van. Het gaat om eigen talenten uit eigen opleiding en niet je grote buurman lopen spekken!!!!

  • woonwagenpower

   23 juni 2015 at 15:46

   Helemaal mee eens.

 6. Jeroen

  23 juni 2015 at 13:42

  Wat ik niett snap is dat het contract van deze speler ontbonden is per 1 juli. Waarom dus niet wachten met hem overnemen? Dan heb je ook niet te maken met die gekke terugkoopoptie etc.

 7. Ruud

  23 juni 2015 at 15:23

  Jeroen, die Stewart maakt zich met dit soort acties niet geliefd. Stel dat die jongen er een paar intrapt en hij haalt het eerste, vervolgens komt ie in beeld bij andere clubs, dan hangt Amsterdam al aan de bel. Volslagen belachelijke actie van Stewart dus…

 8. Ruud

  23 juni 2015 at 16:09

  Jeroen, het lijkt er op dat iemand aan het ‘unliken’ is namens AZ.

 9. Gerrit Vooijs

  23 juni 2015 at 20:30

  Dit lijkt mij een heel slimme zet van Stewart !
  Een 1 jarig contract betekent dat hij transfervrij is na 1 jaar. AZ kan hem dan niet verkopen dus is er ook geen terugkoop optie.
  Efmorfidis is vrij om te gaan waar hij wil. Daarmee zijn de rechten van Ajax op deze speler vervallen.
  Als hij dan een nieuw contract tekent bij AZ is dat zijn eigen keus. Wil Ajax hem terug kan hij een forse som tekengeld vragen waarmee hij niet meer het koopje van de week is.
  De optie duidt erop dat Stewart afspraken met hem gemaakt heeft onder welke voorwaarden het nieuwe contract wordt getekend.
  Dit is dus een soort van losweek constructie in mijn ogen.

  AZ kan zich op deze manier geen buil vallen in ieder geval 😉

  • Ruud

   23 juni 2015 at 22:32

   Nee Gerrit voordat ie wegloopt bij AZ mag Ajax hem eerst ophalen. Kortom geen handige actie

   • Gerrit Vooijs

    24 juni 2015 at 07:35

    Ruud, hij is transfervrij. Niemand mag hem dan ophalen. Efmorfidis is dan vrij om te gaan en staan waar hij wil. Ajax kan wel zeggen wij hebben de eerste rechten maar die bestaan dan niet meer. Alles staat op nul.

    Natuurlijk kan hij dan voor Ajax tekenen, maar ook voor elke andere club. AZ biedt hem dus een ontsnappingsclausule aan. Wie weet wat dat als dank voor AZ oplevert ?
    Hoewel, in deze tijd is dit meer uitzondering als regel.

    AZ kan nu gratis gebruik maken van zijn talent en hij van de kans die AZ hem biedt en over 1 jaar zien we dan wel waar hij terecht komt.

   • az woman

    24 juni 2015 at 07:35

    Hey Gerrit, zou Earnest Marc Netto dan echt een .j.x streek leveren?
    Als het waarheid wordt, dan inderdaad petje af voor deze actie van Earnest.

 10. Timon

  23 juni 2015 at 21:42

  Onbegrijpelijk,in mijn tijd gingen dit soort jochies ergens bij de amateurs voetballen of stapten over op badminton. Na bij 3 clubs weggestuurd te zijn trapt die S er nog in…. Telstar volgend jaar met veel geluk?

  • az woman

   24 juni 2015 at 07:42

   Timon, als jij het voor het zeggen had bij AZ, hoe zou jij het stadion vol krijgen,hoe zou jij een selectie samenstellen die om een prijs meedoet, hoe zou jij het financieel gezond houden, hoe zou jij het negatieve supporters naar de zin maken?

   • az woman

    24 juni 2015 at 20:32

    En toen was het stil…….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *