AZ wil meewerken aan vertrek Wuytens

By
Updated: juni 17, 2015

AZ denkt mee met Jan Wuytens. De verdediger zat het voorbije seizoen vooral op de bank en staat daarom open voor een vertrek. De Alkmaarse club wil hem niet in de weg zitten.

Het contract van Wuytens in het AFAS Stadion loopt nog tot medio 2017. Met het aantrekken van Jop van der Linden zijn de vooruitzichten er voor Wuytens niet beter op geworden. Het Belgische Zulte Waregem toonde inmiddels interesse. “Maar concreet is het nog niet geworden”, vertelt technisch directeur Earnest Stewart aan Voetbal International.

De Amerikaanse beleidsbepaler wil met Wuytens meedenken. “Jan zit op de bank. Dat is vervelend voor hem en ook voor AZ, want we hebben hem toch als basisspeler gehaald. Als het voor beide partijen goed is, moeten we er samen uit kunnen komen”, denkt Stewart.

De inmiddels dertigjarige Wuytens speelde in zijn eerste seizoen bij AZ 28 wedstrijden, maar kwam vorig seizoen niet verder dan vijf duels.

7 Comments

 1. Ruud

  17 juni 2015 at 13:52

  Nou oma, brand los! 🙂

 2. Gerritvooijs

  17 juni 2015 at 15:59

  Dure jongen die beter kan vertrekken. Jammer maar helaas, het is nooit iets geworden tussen Wuytens en AZ.

 3. gerard

  17 juni 2015 at 18:12

  De transfer van Mitchell Dijks naar Ajax kan wel eens geen doorgang vinden.
  Willem II wil een hogere transfersom gezien er Schotse interesse voor hem bestond terwijl Ajax beduidend lager wil gaan dan een miljoen omdat het wellicht onzeker is dat hem een basisplek gegund wordt door de Boer die twijfeld of hij het niveau wel aan kan. Hoeveel zou AZ voor deze speler over hebben.

 4. harm

  17 juni 2015 at 18:43

  Heb nooit problemen met Wuytens gehad, is eigenlijk te duur, heb hem nog nooit horen klagen. ‘T zou beter voor iedereen zijn als hij ergens anders naar zijn zin kan spelen, ‘k wens m veel succes

  • NHN

   19 juni 2015 at 07:43

   Mee eens. Heeft nooit een kwaad woord over AZ gerept. Er zijn al zoveel voetballers die met modder gooien als ze hun zin niet krijgen,Wuijtens heeft dat nooit gedaan. Neemt niet weg dat hij mislukt is bij AZ. Ik had er veel meer van verwacht. Bij Utrecht deed hij het toch niet zo slecht. Dat hij door Hoedt uit de basis werdt gewerkt zei eigenlijk al genoeg, maar zelfs als stand-in mocht hij niet meer opdraven. Ook mede door een blessure. Maar hopelijk vangt AZ er nog een fooi voor.

 5. az woman

  17 juni 2015 at 19:11

  Voor alle partijen het beste denk ik, voor een reserve speler veel te duur, en kon niet brengen waar iedereen op hoopte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *