AZ aast nog altijd op Co Adriaanse als hoofdtrainer

By
Updated: december 14, 2009
AZ aast nog altijd op Co Adriaanse als hoofdtrainer

AZ wil Co Adriaanse nog altijd binden als hoofdtrainer. De oefenmeester gaf zondagavond in het NOS-programma Studio Voetbal te kennen dat hij ‘topkandidaat’ is bij de regerend landskampioen.

De Alkmaarse club zette afgelopen week Ronald Koeman op non-actief. Dick Advocaat werd door AZ aangesteld als interim-trainer. Hij zal zijn functie in Alkmaar tot de zomer van 2010 combineren met het bondscoachschap van België, waar hij eveneens in dienst is.

Wanneer de wegen van Advocaat en AZ weer scheiden hoopt de eredivisionist Adriaanse opnieuw te binden. De trainer was eerder tussen 2002 en 2005 al in dienst van de club. “Marcel Brands heeft mij na het ontslag van Ronald Koeman gebeld om te zeggen dat ze Dick Advocaat gingen vragen en dat ik voor volgend seizoen de topkandidaat ben”, liet Adriaanse zondag weten.

Helemaal nieuw is de belangstelling niet. Ook afgelopen zomer belde AZ met Adriaanse om hem te polsen voor de positie van hoofdtrainer, na het vertrek van Louis van Gaal. Adriaanse liet toen weten de rol niet te accepteren, waar hij de voorkeur gaf aan een sabbatical na zijn verblijf bij Red Bull Salzburg.

Overigens liet Adriaanse weten nog regelmatig contact te hebben met Brands en algemeen directeur Toon Gerbrands. Adriaanse is tevens lid van verdienste bij de club, waar de persruimte zijn naam draagt. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *