‘Als je een talent bent, kom dan naar AZ’

By
Updated: juni 7, 2015

De jeugdopleiding van AZ werd vorige maand uitgeroepen tot beste van Nederland. Earnest Stewart, technisch directeur in Alkmaar, is trots op de onderscheiding.

De prestatie van AZ is het gevolg van een nieuw beleid, nadat Dirk Scheringa wegviel. “We wilden AZ financieel gezond maken en in de toekomst met een herkenbaar elftal de top van Nederland blijven uitdagen”, vertelt Stewart op de clubsite. “De jeugdopleiding moest onze aorta worden. Spelers opleiden, laten doorbreken, met hen succes bereiken en ze uiteindelijk doorverkopen. Zo kunnen wij met AZ doorgroeien. Het succes van dat beleid wordt nu ook duidelijk voor het grote publiek.”

“In de oude situatie met een eigenaar viel het nog niet erg op, maar vergeet niet dat in die periode jongens als Marko Vejinovic, Jeremain Lens en Ron Vlaar uit onze jeugd voortkwamen. Toch niet de minsten. Door de financiële armslag werd in die periode echter wel sneller gekozen voor een aankoop, in plaats van geduld te hebben met de jeugd.”

“Met John van den Brom hebben we momenteel een trainer die jeugdspelers durft te brengen. Je ziet hoe dat uitpakt. We plaatsten ons voor Europees voetbal, met een team waarin eigen talent als Wesley Hoedt, Derrick Luckassen, Ridgeciano Haps, Thom Haye en Dabney dos Santos een belangrijke rol spelen”, aldus Stewart, die tot slot een boodschap heeft voor talenten. “Als jij een talentvolle jonge voetballer bent, kom naar AZ. Bij ons word je écht beter gemaakt.” Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. oma

  8 juni 2015 at 06:53

  lul niet man .
  Haps heef geen kans gehad eikel.

  • az woman

   8 juni 2015 at 08:31

   Ik denk dat Haps nu zijn kans moet en gaat grijpen. Haps is een linksback en die vacature staat nog open. Afgelopen seizoen werd hij soms verkeerd gebruikt, door hem op posities te laten invallen, waar hij zich duidelijk niet thuis voelde.Dat zelfde gelde voor Luckassen, die zich aan de rechterkant als in vis in het water voelt, maar op de linker kant als een vis op het droge. Ik ben net als U, dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen.

 2. Ruud

  8 juni 2015 at 13:28

  Ja, een echt wervende tekst van ons uithangbord. Ik moet dan ook weer terugdenken aan dat memorabele interview bij VI op televisie vorig jaar. Ik denk dat Stewart de commercie zeker aan zijn collega moet overlaten.

 3. Hatse Flatz

  8 juni 2015 at 15:34

  Idee, is Piet Velthuizen niks voor AZ. Wordt als reservekeeper bij Vitesse te duur.

  • AZ4Altijd

   8 juni 2015 at 17:34

   Piet verwacht dan minstens een basisplaats. Dat zou dus kapitaal vernietiging zijn van een Rochet. We hebben Olij en Rochet en wellicht nog een jeugdkeeper als 3e keeper erbij.

   • az woman

    8 juni 2015 at 18:00

    AUB geen Piet verdriet, hij is één van de gasten die zich verantwoordelijk mag voelen, voor het vele punt verlies in Arnhem in de eerste seizoenshelft. Als Rochet het niveau niet aankan(wat volgens mij wel moet lukken, gezien zijn wedstrijden in het eerste), dan moet AZ toch eens dichterbij gaan scouten voor een keeper, neem bijvoorbeeld Hahn of Room, waarom zijn die nooit op de AZ radar verschenen?

    • Vincent

     8 juni 2015 at 20:00

     Te duur je moet eerder naar een coutinho kijken dan

  • Gerrit Vooijs

   8 juni 2015 at 20:01

   Piet Velthuizen kun je alleen halen als 1e keeper en een topsalaris wat niet meer past binnen het huidige budget.
   Nee, piet komt niet naar Alkmaar om fors in te moeten leveren.

 4. urdal

  8 juni 2015 at 21:29

  Weet iemand hoe het met die Cavlan zit. Hij was toch al bijna binnen bij AZ, maar het blijft stil.

  • Jay

   9 juni 2015 at 11:27

   De geruchten gaan dat deze of anders volgende week nieuwe spelers worden aangetrokken.

   • Maarten2802

    9 juni 2015 at 11:31

    welke spelers?

   • Jeroen

    9 juni 2015 at 14:08

    Ben ook wel benieuwd welke spelers dat dan zouden zijn 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *