AZ creëert staanvak voor fanatieke fans

By
Updated: juni 5, 2015

In Duitsland is de ouderwetse staantribune al bezig aan een opmars en wie weet volgen ‘onze’ voetbalstadions ook. Terwijl de KNVB de mogelijkheden bekijkt om de regelgeving voor staantribunes aan te passen, zijn ze er in Alkmaar alvast druk mee bezig. Vanaf volgend seizoen is er voor de‘jonge, fanatieke’fan een aparte staanvak.

Dat kondigt algemeen directeur Robert Eenhoorn aan op BNR. De club hoopt de entourage in het stadion daarmee een impuls te geven. De stoeltjes worden niet weggehaald, aldus Eenhoorn. “Als je die helemaal weghaalt moet je weer een aparte ingang hebben. Nu wordt er al gestaan, her en der bovenin. Maar dat is wat verspreid. Nu komt het wat bij elkaar te staan. Hopelijk gaat dat ervoor zorgen dat we iets meer sfeer in het stadion krijgen.”

Of dat zo nodig is? Eenhoorn: “Ik ben als Rotterdammer opgegroeid  bij Feyenoord. Daar is het misschien wel extreem. Als je naar het Legioen kijkt ben je misschien wel verwend. Het AZ-stadion zit al wel altijd redelijk vol, zo niet vol.”

Op dit moment is staan beperkt mogelijk in sommige stadions in Nederland. “De wens van supporters om staand de wedstrijden te volgen, neemt echter steeds meer toe”, zo valt te lezen op de website van het fonkelnieuwe voetbalmagazine Staantribune. De bond kijkt met veel interesse naar de clubs in Duitsland ‘waar alle stadions grote staanvakken hebben die vaak voorzien zijn van klapstoeltjes, waardoor het staan veiliger is dan op een normale zittribune’.  Bron”: BNR

6 Comments

 1. az woman

  5 juni 2015 at 09:07

  Mooie ontwikkeling, zo drukt Robert Eenhoorn steeds meer zijn stempel op de mooiste club van Holland.

 2. Jeroen

  5 juni 2015 at 09:31

  Zeker een mooie ontwikkeling. Komt alleen maar ten goede van de sfeer in het stadion 🙂

 3. Timon

  5 juni 2015 at 12:47

  Sfeer in stadion wordt door maar een ding bepaald: de strijd op het veld! Moet als een vonk overslaan naar de tribune! Heel het stadion kan wel staanplaats worden: als het komend seizoen thuis wederom bedroevend is,wordt het er niet gezelliger op!

 4. Ruud

  7 juni 2015 at 12:01

  Ik heb het idee Timo dat je AZ als het Arsenal van Nederland ziet en dat mag natuurlijk. We hebben er alleen het budget niet voor. Nou weet ik jouw mening dat je met hongerige voetballers die minder verdienen ook een leuke pot op de mat kunt leggen, maar zonder middelen kom je er niet in dit wereldje.

 5. de echte supporter

  8 juni 2015 at 08:20

  Voor een deel heeft Timo gelijk. Wat op het veld gebeurd slaat ook over op het publiek. Maar andersom ook. Sfeer is belangrijk en staantribunes zullen daar zeker bij helpen.

 6. Jay

  8 juni 2015 at 11:36

  Gelukkig zijn er mensen die AZ een warm hart toedragen en die in ieder geval willen proberen er wat van te maken, ipv alleen maar op alles te zeiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *