‘AZ heeft interesse in NEC aanvaller Jahanbakhsh’

By
Updated: juni 3, 2015

De 21-jarige Jahanbakhsh maakte dit seizoen indruk bij NEC, waarvoor hij in 28 wedstrijden 12 keer scoorde. De rechtspoot was vorig jaar nog actief op het WK en hoopt na het seizoen in de Jupiler League op een stap hogerop. Daarbij gaat zijn voorkeur uit naar een club in Nederland.

“In Frankrijk, Portugal en Italië zijn alleen de top interessant. Clubs met aanvallend voetbal. Maar voor die stap is het nog te vroeg. Dan is de kans op speeltijd kleiner. Ali moet zich juist doorontwikkelen”, verklaart zaakwaarnemer Amir Hashemi in De Gelderlander.

“Ali kent Nederland, hij omarmt Nederland”, vervolgt hij. “Een extra jaar bij NEC zou heel goed voor hem zijn. Maar die kans is klein. Hij heeft met NEC een geweldige start in Europa gemaakt. De volgende stap is van nog groter belang. Ali is geen talent meer. Hij moet zijn naam nu vestigen.”

Dat moet wellicht gaan gebeuren bij de Nederlandse top-drie. “Een club als Feyenoord biedt die kans, ja. Ajax ook, maar dat kiest toch vooral voor eigen jeugd. PSV heeft interesse getoond. Maar nog niet concreet. AZ is in beeld. Het is nu afwachten. Er moet door de top in Nederland eerst worden verkocht om spelers aan te kopen. Dus vooralsnog meldt hij zich straks bij NEC voor de voorbereiding.” Bron: Voetbalprimeur.nl

20 Comments

 1. joost

  3 juni 2015 at 14:10

  Niet doen toch Timon?

  • az woman

   3 juni 2015 at 16:56

   Timon zou misschien het liefst willen dat AZ alleen nog scout bij het eerste van Bayern Munchen, Chelsea, Barcelona, PSG enz. Maar helaas werd onze Dirk als voorbeeld gesteld, omdat de gevestigde crimineel banken hem als een bedreiging zagen. Dus moet alleen nog Timon accepteren dat we een behoorlijke jas hebben uitgedaan. Maar geen nacht zo donker, of het wordt weer licht. Voor de meeste mensen schijnt de zon, behalve voor …..

 2. az woman

  3 juni 2015 at 15:50

  Leuke speler, maar hoe serieus is PSV? Volgens mij moet Mattias ook nog verkocht worden, hij heeft nog een contract voor één seizoen, dus ik ben benieuwd of er een club is die Mattias durft over te nemen, en wie AZ als rechtsback gaat aanstellen, eigen jeugd, Djavan Anderson of iemand van elders?

  • Jeroen

   3 juni 2015 at 19:58

   Overigens werd Mattias ook genoemd als een van de betere vleugelverdedigers… zijn statistieken zijn niet slecht 😛 denk daarom echt wel dat er clubs interesse hebben. Overigens mag hij ook zijn contract verlengen bij ons.

 3. KeesK

  3 juni 2015 at 18:03

  12 keer scoren in 28 Jupiler wedstrijden!? Wat moet AZ daar nou mee? Mühren trapte daar er veel meer in en kan het kunstje een tree hoger ook (nog) niet herhalen. Helaas hebben blessures nog ’t gelijk van de TD bewezen maar anders had AZ zich de oren van de kop moeten schamen door Boymans zo te mishandelen, want die weet ze op beide niveau’s wel er in te leggen. Afgelopen seizoen liep die 9 op 9. Hoop dat hij alles speelt volgend seizoen en er 25 inlegt voor FC Utrecht.

  • az woman

   3 juni 2015 at 18:30

   Als die 25 doelpunten dan maar in 2 wedstrijden vallen.
   Utrecht- Ajax en Ajax-Utrecht.

   • KeesK

    3 juni 2015 at 18:39

    5 elk tegen PSV, Ajax, Feyenoord, Vitesse en SC Heerenveen, ook goed?

    • az woman

     4 juni 2015 at 08:47

     Hey KeesK, ik denk dat iedereen daar wel mee leven kan.

    • az woman

     4 juni 2015 at 08:47

     Hey KeesK, ik denk dat iedereen daar wel mee leven kan.

  • Jeroen

   3 juni 2015 at 19:59

   Boymans is blessure gevoelig. Heeft aangetoond het Eredivisie niveau niet aan te kunnen. Jupiler League prima, maar moet je niet meer van verwachten

 4. woonwagenpower

  3 juni 2015 at 18:25

  Zeker een speler met mogelijkheden,
  hij kan op het middenveld en rechtsbuiten, dat stelt menigeen tevreden.
  Er zullen deze periode nog heel wat spelersnamen voorbij komen,
  van sommige kunnen wij alleen nog maar dromen.
  Het lijkt wel, dat als AZ interesse in een speler heeft,
  dat een andere club ook hun interesse aangeeft.
  Twente had daar ook zo’n handje van,
  maar daar zit nu de hand op de knip, dankzij v/d Laan en Munsterman.
  Clubs laten volgens mij AZ het scoutingswerk uitvoeren,
  en als het serieus wordt, gauw werk van maken en op de handtekening loeren.
  Dus als AZ nu roept een speler van walking football te willen halen,
  zal Feyenoord, Vitesse enz, wel snel veel voor die speler betalen.
  Zo zet AZ dan hun concurrenten op het verkeerde been,
  sportief en financieel merken ze dat dan meteen.
  Dan hebben wij veel lol en schik,
  en zit een ander met een 60 plusser in hun mik.
  Feyenoorders gaan op vakantie in Spanje, Frankrijk enz, en hebben een eind feest,
  Zo zijn ze toch nog Europa in geweest.

 5. harm

  3 juni 2015 at 18:39

  Mee eens met KeesK, Vind het een goeie speler, hij heeft niet voor niks de Gouden Stier gewonnen voor beste speler van de Eerste Divisie 2014/2015. Maar doelpunten vallen tegen vind ik zelf, wie weet heeft die veel assists gemaakt

  Seizoen Club Competitie Weds Goals

  2013/14 N.E.C. Eredivisie 29 5
  2014/15 N.E.C. Jupiler League 28 12

  Totaal 98 27

 6. Timon

  3 juni 2015 at 21:19

  Alles beter dan Tankovic

  • Gerrit Vooijs

   4 juni 2015 at 20:35

   Ik lees op voetbal primeur dat AZ in gesprek is met de zaakwaarnemer van Mat Seuntjes……
   Billy Bean lijkt zijn intrede te hebben gemaakt. Geen Tighadouini, geen mitchel Dijks want die kosten 1 miljoen of meer.
   AZ scout nu in de categorie spelers tot ca. 5 ton en met lagere looneisen. Geeft toch wel aan dat AZ terug moet in begroting. Het was 28 en nu misschien nog maar 20-24 miljoen ?

   • Jay

    5 juni 2015 at 08:54

    AZ wil werken met een begroting van 22 miljoen en gaat daardoor vooral bezuinigen op de salarissen. We zullen het met eigen jeugd en spelers zoals Van der Linden en Seuntjes moeten doen.

 7. Kaazie87

  4 juni 2015 at 20:32

  Tankovic is nog maar 19 en heeft het in zijn eerste seizoen beter gedaan dan berghuis dat deed. Tankovic heeft ontzettend veel potentie

  • VakZer

   5 juni 2015 at 00:05

   Meest doelgerichte speler eerste seizoenshelft. Daarna zakte hij weg maar ik heb er veel vertrouwen in komend seizoen

 8. Timon

  4 juni 2015 at 21:51

  Met drie AZ spelers 4-0 kansloos jong Frankrijk ,ook die Seuntjes erbij ,wordt droevig verhaal.Maakt niet uit als ik komend seizoen maar wat passie en hartstocht zie! Dat gel.l over jone talenten! Wat kan mij dat schelen! Ik wil strijd en volwassenen voetbal zien! Dan maar maar tiende of zo!AZ moet nu al reclame maken om seizoenkaarten te verkopen! Voorheen gingen wij met 5 man en bleven hangen in supportershome! Nu nog met twee!! En direct naar huis na afloop! Pfffffff….

  • VakZer

   5 juni 2015 at 00:07

   Hè drol, verleng toch je seizoenskaart bij Ajakes. Je draagt niets bij op deze site. Ga bij je eigen aanhang je gal spuwen.

 9. harm

  5 juni 2015 at 12:45

  Timon, Jong Frankrijk was gewoon kwaliteitsverschil.. Die Habran die de 1e (mooie) goal maakte komt uit jeugd PSG.. en ga zo maar door. Betekent niet gelijk dat Haye Luckassen en v Overeem geen talenten zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *