Van der Linden: “Heb al staan juichen voor AZ”

By
Updated: juni 2, 2015

Nadat AZ Jop van der Linden (24) een paar weken geleden al presenteerde als zomeraanwinst, werden maandag de bijbehorende handtekeningen gezet. De verdediger over het weerzien met John van den Brom, zijn kwaliteiten en Europa: “Heb al staan juichen voor AZ.”

Wanneer hoorde je voor het eerst van de interesse van AZ?
“Dat was een maand of twee geleden. Ik kreeg van mijn zaakwaarnemer te horen dat AZ me super graag wilde hebben. Mooi, daar was ik direct heel blij mee. Ik zag het van begin af aan enorm zitten.”

Hoe belangrijk is de aanwezigheid van John van den Brom?
“Ik heb hem eerder meegemaakt bij AGOVV, waar hij me heeft laten debuteren. Dat is goed bevallen. De sfeer was goed en ik heb veel van hem opgestoken op trainingen en in wedstrijden. Ik weet nog dat ik onder hem behoorlijk aan de bak moest. Het is een voordeel dat John me al kent. Ik ben blij opnieuw met hem samen te kunnen werken.”

Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?
“Ik ben een rustige, solide verdediger die graag voetbalt. Ik heb een goede inspeelpass en kan gevaarlijk zijn met corners en vrije trappen. Er zal bij AZ wat anders van me verwacht worden dan bij Go Ahead. Daar waren we meestal de mindere ploeg die niet iedere wedstrijd hoefde te winnen. Dat zal hier anders zijn. We zullen meer balbezit hebben en veel meer moeten winnen. Daar zie ik een uitdaging in.”

Je hebt je carrière tot dusver zorgvuldig opgebouwd. Dit is de grootste stap.
“Dit is inderdaad een behoorlijke stap. Gezien de situatie waarin Go Ahead zat, hoopte ik zelf in de Eredivisie te kunnen blijven. En ja, dat dat dan bij AZ kan, is enorm mooi. Het is de nummer drie van Nederland. Voor mij een heel mooie stap waar ik veel zin in heb.”

Je gaat, net als je vorige club, Europa in.
“Absoluut! Die laatste en beslissende speelronde in de Eredivisie heb ik al staan juichen voor AZ. Ik zat die dag ziek thuis. De wedstrijd van mijn vorige club tegen Heracles ging nergens meer om, omdat Go Ahead toen al zeker was van de nacompetitie. Ik had vooral het wisselkanaal van FOX Sports aanstaan. Erg spannend. AZ stond al snel ruim voor waardoor het draaide om de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord.”

“Prachtig dat AZ derde is geworden. Europees voetbal, daar heb ik ook enorm veel zin in. Het is een zeer welkome toevoeging op mijn transfer. Ik heb al uitgezocht wanneer de loting is en ben erg benieuwd. Het is mooi als je in de poulefase komt, want dan speel je in ieder geval tot de winter Europese duels. Dat is alleen maar goed voor je als speler.”

Maar nu eerst vakantie.
“Zeker, maar ik moet ook nog veel regelen. Ik ben bijvoorbeeld bezig met het kopen van een huis. Daarna gaan we even lekker naar een Grieks eilandje.” Bron: AZ

12 Comments

 1. Jay

  2 juni 2015 at 14:14

  Blijkbaar is Van der Linden de eerste speler die voortkomt uit de samenwerking tussen AZ en Billy Beane. Het wordt daardoor extra interessant om te kijken of hij gaat slagen of dat hij door het ijs zakt.

 2. Justin

  2 juni 2015 at 14:39

  Voor hoe lang heeft hij eigenlijk getekend?

 3. Timon

  2 juni 2015 at 17:50

  Heeft hij al aan Wuytens gevraagd hoe de bank zit?Miskoop.

  • Joost

   2 juni 2015 at 17:57

   Hallo Timon,

   Zijn er potentiële aankopen (binnen het budget) waar jij wel vooraf positief over bent? Je weet zo goed wie niet goed (genoeg) zijn, dan weet je vast wie wel een aanwinst voor AZ kunnen zijn. Ik ben benieuwd!

  • oma

   3 juni 2015 at 07:47

   Timon kon nog wel eens een beetje gelijk krijgen,ik lees ook alleen maar negatieve dingen over hem.

 4. harm

  2 juni 2015 at 18:16

  Het is een gok een verdediger halen van een gedegradeerde club, maar wie weet kan hij slagen..

 5. Evert

  2 juni 2015 at 20:23

  Natuurlijk zijn de kwaliteiten van een speler belangrijk maar het gaat om de samenhang van het team daar zal de klik moeten zijn met zijn medespelers. Alleen dan kan succes geboekt worden, en daar is JvdB en zijn management team belangrijk om diversen individuen als een geoliede machine te laten functioneren. Gezien de positie van AZ noem ik dit een gezonde aankoop. Welkom en veel succes JOP!!

 6. Jeroen

  2 juni 2015 at 20:50

  Ik las ergens dat Jop een van de betere statistieken had! Dat is dus niet verkeerd. Ik wil hem wel een kans geven. Overigens hoorde ik ook dat Wuytens mag vertrekken

  • AZ4Altijd

   2 juni 2015 at 20:57

   Ik heb in Jop veel vertrouwen. Intelligente speler. En een goeie trap. Pakt niet al te veel kaarten.

   We kunnen niet meer verwachten dat we miljoenen kunnen uitgeven voor een gevestigde naam. We moeten het doen met jongens als Jop, waar ik zoals gezegd vertrouwen in heb.

 7. Brandon

  2 juni 2015 at 22:15

  Zoals de vorige keer al aangegeven een hele goede aankoop van Az. Hij gaat met betere spelers om zich heen ook gemakkelijker en beter voetballen en gezien zijn voetballende kwaliteiten denk ik dat het een prima aankoop is. Daarbij kan hij met vrije trappen ook nog eens heel belangrijk zijn voor ons want bij Go Ahead was dat een van zijn sterke punten en bij ons zal hij er meer krijgen dan bij Go Ahead dus hopelijk ook zal hij daarin zijn steentje meer dan bijdragen.

 8. harm

  3 juni 2015 at 15:19

  Ik las ergens dit, [hoewel ik het zonder bron niet geloof]

  Hij had een akkoord met pec en toen kwam az. Heeft zichzelf bij pec moeten uitkopen. Pec pakt 200.00 en job mag naar az.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *