Europa League: AZ heeft beschermde status

By
Updated: juni 1, 2015

AZ heeft in de derde voorronde van de Europa League een beschermde status. Van de deelnemers aan die ronde hebben alleen Borussia Dortmund en Athletic Bilbao een betere UEFA-coëfficiënt dan de Alkmaarders. Hierdoor ontloopt AZ een aantal sterke ploegen.

Tijdens de loting op 17 juli wordt de tegenstander bekend voor de duels in de derde voorronde, die op 30 juli en 6 augustus worden gespeeld. Als AZ deze ronde én de vierde voorronde (20 en 27 augustus) doorkomt, is plaatsing voor de groepsfase van de Europa League een feit.

Goede Europese prestaties
AZ geniet deze beschermde status door de goede Europese prestaties van de afgelopen seizoenen. Zo werd in tien jaar tijd onder meer vier keer de kwartfinales behaald en drong AZ één keer door tot de halve eindstrijd. Bron: AZ.nl

12 Comments

 1. KeesK

  1 juni 2015 at 16:26

  Dat is toch een mooie, eigen vetdienste! Nu niet gelijk onderuit tegen Lůtjebrøck FC of iets dergelijks en het zijn weer drukke tijden in Alkmaar.

 2. Timon

  1 juni 2015 at 18:54

  Wat is het probleem met Lutjebroek? Is mijn moeder geboren! Maar maakt niet uit tegen wie AZ loot :volstrekt kansloos.

 3. gerard

  1 juni 2015 at 21:41

  Zo werd in tien jaar tijd onder meer vier keer de kwartfinales behaald en drong AZ één keer door tot de halve eindstrijd..
  dan ben je eigenlijk geen subtopper uit de eredivisie.
  Weg met dat calimero gedrag, Eenhoorn geef AZ weer de smoel die het verdient.

  • Ceon

   1 juni 2015 at 22:12

   En zo is het, Gerard.

   • Ruud

    2 juni 2015 at 07:10

    Zonder siuikeroom gaat dat een heel moeilijke route worden. Geld is het halve werk voor een sterke selectie. Met opleiding gaat jaren duren en veel geluk want wegkopen is zo gebeurd. De andere voorwaarden zijn er wel anders was AZ niet kampioen geworden destijds. Oh ja nog wel een goede TD!

  • NHN

   2 juni 2015 at 08:48

   Helemaal mee eens.

 4. az woman

  2 juni 2015 at 08:19

  Ik hoop dat iedere tegenstander van AZ net zo denkt als Timon, laat iedereen maar AZ onderschatten, dan kunnen we komend seizoen nog wel eens voor een verassing zorgen.
  Ik ben benieuwd uit welke spelers de selectie bestaat na het sluiten van de transfermarkt, al heb ik wel alle vertrouwen in John v/d Brom, om er weer een goed team van te smeden. John schroomt er niet voor om impopulaire beslissingen te nemen, zo heeft John het ook goed gezien met Janneke Wuytens. Het enigste waar ik niet in mee kon gaan was, dat steevast Esteban onder de lat stond, was voor mij een groot vraagteken? Het zou me niet verbazen als ook Berghuis en Gouweleeuw nog vertrekken, AZ zou er goed aan doen om , mochten er nog spelers weg gaan, dat , dat uiterlijk 31 juli plaats vindt, dan heeft AZ ook nog een maand om wanneer dat nodig mocht zijn spelers naar Alkmaar te halen.Dat komt ook ten gunste van de voorbereiding. Mochten er Spelers twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt alsnog vertrekken, is het net of we geamputeerd het seizoen moeten beginnen, dat kan toch de bedoeling niet zijn?

 5. az woman

  2 juni 2015 at 08:30

  Ik lees net bij voetbal primeur dat nac twee tot twee en een half miljoen wil hebben voor Adnane Tighadouini, ik denk dat AZ het in een andere prijsklasse gaat zoeken,als AZ een buitenspeler wil halen, wat denken jullie als AZ liefhebbers? Wat is verstandig?

  • AZ4Altijd

   2 juni 2015 at 20:54

   NAC Is gestoord. NAC is gedegradeerd, dus kan nooit zulke prijzen vragen. Max 1 miljoen. Klaar. Dan mogen ze blij zijn als ze dat krijgen. Dat is behoorlijk bedrag voor een JL club budget.

  • oma

   3 juni 2015 at 07:55

   ik snap niet waarom er een andere speler gehaald moet worden als Berghuis vertrekt.
   je heb daar Huppers nog lopen en Dos Santos kan op die plek.
   twee optie`s die ze hebben.
   moet je dan drie spelers voor die plek hebben?
   haal liever een rechtsachter die kan verdedigen.

  • Jeroen

   3 juni 2015 at 12:01

   Hahaha ze zijn gek geworden bij NAC. 1 miljoen max!!! Sowieso willen spelers met potentie daar nu ook vertrekken. Ben benieuwd

 6. de echte supporter

  3 juni 2015 at 12:50

  Max 1 miljoen, van mij mag het duidelijk minder. NAC gaat naar JL dus ze moeten niet denken dat ze de hoofdprijs nog krijgen.
  Maar een mooie prestatie van onze CLUB, de beschermende status verdiend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *