‘AZ lijkt Cavlan binnen te hebben’

By
Updated: mei 29, 2015

AZ zoekt naar een opvolger voor de naar PSV vertrokken Simon Poulsen en lijkt volgens De Telegraaf beet te hebben. Caner Cavlan, linksback van De Graafschap, geniet belangstelling van onder meer AZ en moet glimlachen als de naam van de club uit Alkmaar wordt genoemd.

Waar zijn toekomst ligt, kan Cavlan nog niet zeggen. “Ik focus me volledig op zondag”, doelt de linkspoot op het weerzien met FC Volendam in het kader van de Jupiler League Play-Offs. “Ik kom uit Doetinchem en wil met deze mooie club een keer promotie meemaken. Misschien moet je me zondag na de wedstrijd deze vraag nog een keer stellen”, besloot hij met een knipoog.

Cavlan, 23 jaar, maakte met zeven treffers en vijf assists in de reguliere competitie dit seizoen een uitstekende indruk en werd al diverse malen door AZ bekeken. Enkele maanden geleden was zijn progressie ook clubs als Eskisehirspor, Bursaspor en Konyaspor opgevallen. De door De Graafschap zelf opgeleide Cavlan heeft in Doetinchem een contract tot medio 2016. Bron: Voetbalzone.nl

18 Comments

 1. NHN

  29 mei 2015 at 08:58

  Heeeeeeeeee,iedereen gefeliciteerd met die derde plaats!!!!!!!!
  Ik kachel hier al een tijdje tussen Murmansk en Noorwegen heen en weer, met nu eindelijk internet, maar wel f…..g traag..

  Maarre,ja een speler van een runner up in de 1e divisie. Heeft AZ in het verleden niet zoveel succes opgeleverd. Toch moet je daar blijven zoeken denk ik. Haps vindt ik persoonlijk geen goede verdediger.
  Maar een nieuwe rechtsback, moet AZ daar niet ontzettend hard achteraan?

  • Jeroen

   29 mei 2015 at 09:54

   Goed dat je er weer bent!!

   Rechtsback positie is ook niet zo druk bezet, dus ik hoop inderdaad dat Stewart nog een verdediger en een rechtsback gaat halen.

 2. az woman

  29 mei 2015 at 09:05

  Hier wordt ik blij van, dit is een gezonde concurrentie met Haps voor de linksback positie. Ik hoop dat het doorgaat. Jop moet Wesley vervangen, maar van wie krijgt Jop concurrentie op de linkercentrale verdediger positie? De selectie zal in mijn ogen wel breed genoeg moeten zijn, ivm schorsingen en blessures, want we doen straks weer op drie fronten mee. Het is wel de bedoeling dat we als AZ het ver schoppen in het beker toernooi, Europa, en in de competitie meedoen met de bovenste plaatsen.Ik heb tevens de hoop dat Nick Doodeman komend seizoen zijn minuten mag maken in het eerste van AZ.

  • oma

   29 mei 2015 at 13:33

   ik denk niet dat dit een eerlijke concurrentie strijd gaat worden voor Haps.
   dat wordt Cavlan is basis speler en Haps mag op de bank verpieteren,af en toe invallen voor een kwartiertje.

  • AZtekettet

   1 juni 2015 at 13:32

   Luckassen word samen met Jop links centraal. gouweleeuw heeft naar mijn mening geen vervanging op zijn positie, of zie ik iemand over het hoofd?

 3. Timon

  29 mei 2015 at 12:42

  Toch heel erg als veel bejubelde jeugdopleiding niet eens een paar simpele backs kan opleiden. Lekkere achterhoede : eentje van degradant,eentje uit Toto divisie: nog nooit een knappe aanvaller tegenover zich gehad.

 4. Pol

  29 mei 2015 at 20:17

  Rochet,
  Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Cavlan,
  Haye, Henriksen, Overeem,
  Berghuis, Johannsson, Dos Santos

  En dan hebben we nog uitstekende invalskrachten als Tankovic, Hupperts, Spierings, Muhren, van der Linden, Anderson, Ortiz en Haps.

  Prima toch?

  • Gerrit Vooijs

   29 mei 2015 at 23:48

   Mattias zal moeten verlengen om volgend seizoen nog bij AZ te spelen tenzij er geen enkele interesse voor hem is natuurlijk.
   Verder verwacht ik dat Berghuis ook zijn transfer gaat maken.
   Luckassen is stijf rechts en is daardoor in de opbouw een groot risico.

   We moeten de komende weken maar afwachten. Het valt te verwachten dat er nog een paar wijzigingen zullen volgen. Pas als er echt sprake is van een transfer kan AZ handelen. Dit is het gevolg dat AZ een smalle financiele basis heeft.

   • az woman

    30 mei 2015 at 09:08

    Gerrit, misschien weet jij dat, met wat voor begroting werkt AZ momenteel? Gisteren zei v/d Gijp op tv dat AZ met een begroting werkt van 18 miljoen, klopt dat? En hoeveel percentage van de begroting is vrijgemaakt voor de selectie?

    • Gerrit Vooijs

     30 mei 2015 at 15:34

     De begroting 2014-2015 was 28 miljoen.
     Hoeveel daarvan beschikbaar is voor de selectie heb ik geen zicht op.

     Wel is het zo dat AZ een tekort had van ca. 4 miljoen euro dus feitelijk zou AZ maar 24 miljoen te besteden hebben voor de BVO AZ.

     AZ heeft dus geen ruimte om grote uitgaven te doen in nieuwe spelers. Eerst moet AZ verkopen en dan kan er weer aangekocht worden.
     De transfers van Gudelj en Hoedt hebben het tekort weggewerkt en van de kleine plus lijkt AZ V/d Linden en Cavlan binnen te halen.

     Voor Poulsen en Esteban ontvangt AZ geen euro dus feitelijk moet de nieuwe keeper ook van die kleine plus worden binnen gehaald. Dat wordt dus geen gevestigde naam.

     Mocht Berghuis voor ca 6 miljoen de deur uitgaan kan AZ serieus op Tighadouini gaan bieden. Nadeel is dat AZ net als bij Gudelj in de contractonderhandelingen een veer moet laten want Tighadouini staat in brede belangstelling. Dat zal door zijn zaakwaarnemer maximaal worden uitgespeeld.
     De vraag is dus of AZ nog een keer met een dergelijke clausule akkoord zal gaan.

     • woonwagenpower

      30 mei 2015 at 17:02

      Ik hoop dat AZ nooit meer van die contracten afsluit zoals met Gudelj, dan liever op zoek naar een ander, die op de voorwaarden van AZ naar Alkmaar wil komen.

     • iPjotr

      30 mei 2015 at 23:06

      Las laatst dat AZ zijn begroting terugbracht van €24 naar €22 miljoen om niet elkaar jaar te MOETEN verkopen……
      ik zal ff zoeken waar ik dit gelezen heb….. Een en ander had ook te maken met teruglopende sponsorinkomsten en publieke belangstelling.

  • Vincent

   30 mei 2015 at 14:00

   Rochet,
   Johansson, Luckassen , Jop van der linden, Cavlan,
   Henriksen, Overeem,Dos Santos
   Berghuis, Johannsson, Tighadouini

   Is een perfecte opstelling

   • Vincent

    30 mei 2015 at 14:02

    Ik ga er vanuit dat berghuis blijft en gouweleeuw word verkocht en voor 1 Miljoen Tighadouini word gekocht + 2 centrale verdedigers uit de Jupiler League

    • Gerrit Vooijs

     30 mei 2015 at 15:41

     Ik zie eerder Berghuis vertrekken dan Gouweleeuw. Ipv Berghuis kan Dos Santos / Hupperts op rechts en Tighadouini ( als dat lukt, zie boven ) , op links.

     Haye speelt dan naast Overeem en Henriksen. Dos Santos is net als Martens een technisch begaafde speler die veel risico in zijn spel heeft en daardoor niet op het midden kan spelen.
     Dos Santos zal dus op de vleugel komen te spelen die beschikbaar is: links- Berghuis of rechts – Tighadouini .

 5. Gerrit Vooijs

  30 mei 2015 at 19:10

  Kenny Otigba zit tegen zijn zin bij Heerenveen op de bank en heeft een contract tot 1-7-2016. Otigba wil niet verlengen want hij wil spelen. Hij is een zeer robuuste verdediger die niet kan meevoetballen en in alles de tegenpool van Job V/d Linden. Mocht Gouweleeuw vertrekken dan zou Otigba een welkome aanvulling zijn.

  Een speler om op de lijst te zetten mocht er serieus aan Gouweleeuw getrokken gaan worden.

 6. Gerrit Vooijs

  22 juni 2015 at 20:48

  Wat wil AZ met Cavlan?
  Er komen meer kapers op de kust.

  Update 22 juni 13.10 uur ‘Heerenveen wil profiteren van lachwekkend bod FC Utrecht’
  Caner Cavlan speelde een ijzersterk seizoen in het shirt van De Graafschap en de linksback wordt al weken in verband gebracht met een stap hogerop. AZ heeft interesse en FC Utrecht deed zelfs een bod van ergens tussen de 50.000 en 100.000 euro, maar dat bod werd door De Graafschap bestempeld als ‘een lachertje’ en ‘totaal niet serieus’. Volgens Voetbal International probeert sc Heerenveen ervan te profiteren: ook de Friezen gaan een serieuze poging doen om Cavlan aan te trekken.

 7. woonwagenpower

  23 juni 2015 at 09:44

  Ik heb hier ook mijn vraagtekens bij.
  Wie weet hoe de vork in de steel zit mag het zeggen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *