Burgemeester Alkmaar geen fan van AZ

By
Updated: mei 27, 2015

Burgemeester Alkmaar geen fan van AZ. Hierrr de link naar het artikel.

8 Comments

 1. Jeroen

  27 mei 2015 at 21:35

  Bedankt Opa Balliebal!

  Dit maakt voetbal per definitie oneerlijk. PSV wordt wel gesteund terwijl de club bijna niet meer kon voldoen aan de salariskosten… I

 2. Gerrit Vooijs

  27 mei 2015 at 23:27

  Tja, hij is eerlijk en ik had ook geen andere reactie verwacht na het vertrek van de AZ jeugd naar Zaandam. De verhoudingen zijn sindsdien sterk bekoeld / onder nulpunt. AZ heeft daar juridisch een slag gewonnen, het heeft sportief een slag gewonnen maar het heeft de gemeentelijke steun in elk opzicht verspeeld.
  Nu was die steun minimaal maar uit dit verhaal blijkt dat het gemeente bestuur op zoek is naar revanche.

  Mocht AZ de komende jaren in financiële problemen komen dan zal de gemeente geen poot uitsteken.
  Meer dan ooit moet AZ dus heel bewust omgaan met de financiele middelen en risico’s tot een minimum beperken.

 3. AZ '67

  28 mei 2015 at 10:01

  Hoogste tijd om in Nederland de burgemeester op democratische wijze te benoemen.

 4. Fabian

  28 mei 2015 at 10:42

  Om er maar heel kort over te zijn: Wat een enorme koekenbakker

 5. KeesK

  28 mei 2015 at 11:18

  Hij houdt niet van voetbal, ik hou niet van smartlappen en dat is ons goed recht. AZ is een commerciële organisatie en daar hoeft de overheid niet voor op te draaien. Dat sommige gemeenten dat wèl doen is een kwalijke zaak.

 6. Brandon

  28 mei 2015 at 19:36

  Als je burgemeester bent hoor je je hier helemaal niet over uit te laten eerlijk of niet eerlijk. Dit is voor Alkmaar de slechtste burgemeester ooit. Dat hij en zijn wethouders de boel voor liegen wat betreft de voetbalclubs en een schuld van 14 miljoen opgebouwd hebben zegt genoeg. Met voetbalclubs bedoel ik dus het weg jagen van de jeugdopleiding van AZ en de fusie van Alcmaria Victrix en AFC’34 waarin de ene leugen de andere achterhaalt. Deze burgemeester hoort thuis in een zwarte kousen gemeente waar hij geen last heeft prostitutie en voetbal op zondag.

 7. az woman

  29 mei 2015 at 07:10

  Politiek is vaak een vies spelletje, als het uitkomt wordt er toch met twee maten gemeten.Lachen met project ontwikkelaars,sommige gemeenten doen ook met gemeenschaps geld ondernemertje spelen.Vaak zitten burgemeesters en wethouders er niet voor de stad , gemeente of haar inwoners, maar voor hun eigen ego, en wat voor hun ook nog extra centjes oplevert. Een bestuur van een gemeente hoort zich ten alle tijden objectief op te stellen, en mag niet hun persoonlijke voorkeur uitspreken. Natuurlijk zijn er diverse belangen, ieder op zijn eigen terrein.Ik krijg het idee dat de bestuurders van Alkmaar een bepaalde rancune heeft naar AZ, terwijl AZ juist steun hoort te krijgen van haar gemeente bestuur, net als dat een gemeente bestuur iedere club of vereniging en al haar inwoners hoort te steunen. Meneer Bruinooge en zijn mede bestuurders mogen er niet aan voorbij gaan dat het mooie AZ de vlag van Alkmaar is, die straks weer door heel Europa te bewonderen is. Ook brengt AZ werkgelegenheid, als AZ thuis een Europese opponent ontvangt betekent dat ook voor hotels en andere horeca extra omzet en dus werk.
  Natuurlijk kost politie inzet ook geld, maar als iedereen zich vanaf nu keurig gaat gedragen, dan komen er geen snelheids boetes meer in het geldlaadje van de overheid, komen de politie agenten, rechters, gevangenis personeel werkeloos thuis te zitten, en ik denk dat, dat de staat uiteindelijk meer gaat kosten.

 8. Keet

  29 mei 2015 at 20:29

  Niet echt schokkend dit. Hij heeft meer met wielrennen. Wat maakt het uit. Een burrie kan natuurijk nooit het verschil maken t.o.v. een voetbalclub.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *