Poulsen tekent voor meerdere seizoenen bij PSV

By
Updated: mei 15, 2015
Simon Poulsen speelt de komende seizoenen voor landskampioen PSV. De Eindhovenaren nemen de Deense linksback transfervrij over van AZ.

De 30-jarige Poulsen (foto) belandde begin 2008 bij AZ, waarmee hij een jaar later landskampioen werd. In de zomer van 2012 vertrok hij transfervrij naar Sampdoria, maar dat avontuurtje werd geen succes. AZ haalde hem begin vorig jaar terug en inmiddels is Poulsen weer een van de dragende krachten in het team dat strijdt om plek drie in de Eredivisie.

Poulsen brengt vrijdagmiddag een bezoek aan zijn nieuwe club voor de medische keuring en om de laatste formaliteiten af te handelen. In Eindhoven ligt er een meerjarig contract klaar voor de international, die zowel op het WK 2010 als het EK 2012 met Denemarken in actie kwam tegen Nederland. Bron: VI

26 Comments

 1. Timon

  15 mei 2015 at 17:11

  Simon groot gelijk man! Goed gedaan! Als AZ afzakt niveau van der Linden heb je hier inderdaad niets te zoeken.Wel eerlijk blijven: verdedigend ben je heel,heek zwak.Maar in aanvallend PSV misschiend van waarde! Succes in Europa!

  • AZer

   15 mei 2015 at 18:32

   Wat een goed commentaar
   We zijn een provincieclubje nietwaar
   Het leven gaat door
   En Poulsen gaat er bij PSV voor
   We zijn terug bij af
   En met nog steeds Stewart als TD voor straf
   Het weinige vertrouwen dat wij hem gaven
   Zelfs Poulsen loodst hij niet in veilige haven
   Hoe nu verder in het vorige seizoen
   Met van der Linden op links in goede doen
   Kunnen we weer gaan klapperen met de handen
   Om op een andere plek van de lijst te belanden
   Dirkjes zullen weer in prijs gaan stijgen
   Om de loonkosten aan elkaar te rijgen
   En wij maar juichen voor een goal
   We lijken wel op een …

   • woonwagenpower

    15 mei 2015 at 18:56

    Deze manier van een mening neer te zetten, komt mij heel bekent voor.

    • Gerrit Vooijs

     15 mei 2015 at 20:00

     Ik denk dat jouw prachtige rijmen hem hebben geïnspireerd. Dat betekent niet dat jij nu gaat stoppen he. Jij bent de meester en hij is nog in de leer 🙂

   • az woman

    15 mei 2015 at 20:02

    Beetje goedkoop Papegaai.

 2. anoniem

  15 mei 2015 at 17:17

  Ongelooflijk! Waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig? Wie het weet mag het zeggen. Pff. .. triest nieuws

 3. kaazie1987

  15 mei 2015 at 17:19

  Het zou zomaar kunnen dat we volgend seizoen met een compleet nieuwe verdedeging spelen dat kan toch niet. Dat gaat ons komend seizoen punten kosten, ik heb dat ook nog nooit meegemaakt. Mattias moet gewoon verkocht worden want die heeft nog maar 1 jaar contract. En gouweleeuw zal ook aan getrokken worden, ik zie het zomaar gebeuren dat berghuis ook weggaat en dat we volgend seizoen met aaron en mattias verder moeten. Ik wacht nog even met scc verlengen ik heb hier geen zin meer in, op deze manier worden we echt een middenmoter hoe goed onze jeugd ook is. Ik weiger om ruim 300 euro te betalen en dan vervolgens naar een middenmoter zittwn kijken

 4. Fabian

  15 mei 2015 at 17:25

  Zullen we de anti-Stewart Facebook pagina’s maar weer van stal halen? Jezus betaal dan iets meer, verdient ie dik en dwars terug op het veld.

 5. kaazie1987

  15 mei 2015 at 17:59

  een spandoek actie zoals ze dat laatst bij fc twente deden zal meer teweeg brengen dan een simpele anti steward actie op facebook. steward verdiend gvd 3 ton in het jaar en hij maakt gewoon onze club kapot en niemand die der wat aan doet. WEG MET STEWARD!

 6. Jeroen

  15 mei 2015 at 18:08

  Tegenvaller! Ik had toch gehoopt dat hij zou blijven. Moeten maar zien hoe het elftal er volgend seizoen uit gaat zien. Ik denk dat AZ op een gegeven moment ook de deur op slot gaat doen. Maak Gouweleeuw aanvoerder zodat hij nog een jaartje blijft. Mattias misschien een nieuw contract?

 7. kaazie1987

  15 mei 2015 at 18:18

  mattias moet je juist zien te verkopen, is verdedigend te zwak. en der lopen op dit moment heel veel talentvolle rechtsbacks in nederland. ik ben van mening dat je mattias en aaron moet zien te verkopen omdat er in nederland heel veel talentvolle rechtsbacks en spitsen in nederland rond lopen, en gouweleeuw en henriksen Berghuis moet je zien te behouden

 8. woonwagenpower

  15 mei 2015 at 18:49

  Mattias moet nog wat centen opleveren met zijn nog één jarig contract.
  Hoe jammer we het misschien ook met zijn allen vinden, maar dit was te verwachten, natuurlijk wist Simon van de psv belangstelling, hij heeft AZ nog een (on)eerlijke kans gegeven maar AZ kan nooit in de buurt van de salaris huishouding van psv komen.Bij psv mag hij mee naar CL wedstrijden, doet weer mee om kampioenschap, dat kan AZ hem niet bieden, en hij kan ook nog in zijn geliefde Nederland blijven wonen. Wij gaan met AZ een andere weg bewandelen, de weg van Billy Beane, Job van der Linden is op de nieuwe manier binnen gehaald, zijn statistieken zullen er wel op nagekeken zijn.
  Wie had voor het seizoen verwacht dat AZ tot op de laatste speeldag om de derde plaats zou strijden? Ik in ieder geval niet.En daar mogen we wel trots op wezen. De nieuwe weg die AZ is ingeslagen zal met horten en stoten gaan, maar als straks volgens de Beane methode alle puzzelstukjes in elkaar passen, kunnen we oogsten. Misschien niet altijd met
  attractief voetbal, maar met uitstekende prestaties en resultaten, en de harde werkelijkheid is dat resultaten leveren centjes op en attractiviteit niet.
  Om te overleven in deze voetbal jungle heeft AZ weinig keus. Er wordt hier en daar wel eens getwijfeld aan de integriteit van Earnest Stewart, Maar een paar dagen gelden zei gladde Brands ook nog dat er niets speelde naar welke toekomstige psv speler ook, die heeft net als Simon zijn mond gehouden. Of Gudelj die ons voor loog toen hij een wedstrijd van .j.x bezocht, Gudelj had ook opener en eerlijker naar ons kunnen communiceren. We mogen toch aannemen dat Earnest liever op zijn CV heeft staan dat hij met minimale middelen successen heeft behaald. We kunnen wel financieel de touwtjes laten vieren, en betere contracten aanbieden, maar dan zijn we over twee jaar misschien net zo ver als de tukkers, en daar heb ik helemaal geen zin meer in!

  • Ruud

   15 mei 2015 at 19:11

   Goed commentaar, WWP

 9. Gerrit Vooijs

  15 mei 2015 at 19:14

  Goed er is duidelijkheid, AZ heeft nu voldoende tijd om de nieuwe wedstrijdselectie samen te stellen.
  Haps schuift door dat is duidelijk want hij heeft net als Poulsen de drive en de techniek om aanvallend van waarde te zijn.
  Simon bedankt en veel succes. CL spelen is een prachtige manier om je carrière af te sluiten.
  Wie ook maar denkt dat Simon twijfelt tussen het spelen van 6 CL wedstrijden of 1 voorronde EL omdat hij liever bij AZ zou blijven droomt.

  AZ moet verder en gaat ook verder. spelers en trainers zijn passanten, de club een instituut.

  • De echte supporter

   15 mei 2015 at 19:38

   Ik ben het met je eens. Het is jammer maar ik begrijp Poulsen prima. Ik wens hem alle succes toe

  • oma

   16 mei 2015 at 09:55

   als je het stukje over hem leest op FanPage dan goed het echt niet daarom Gerrit.
   maar gaat het meer over geld.

   • Jeroen

    16 mei 2015 at 11:42

    En geef Poulsen ongelijk! Hij is over de 30… kan misschien nog een paar jaar mee, maar zal daarna andere keuzes moeten maken. Wij zouden allemaal hetzelfde doen.

    Neemt niet weg dat het wel ontzettend jammer is. Hoop dat hij alsnog mag spelen bij PSV. Niet dat hij alleen maar de bank gaat warm houden.

   • Gerrit Vooijs

    16 mei 2015 at 15:09

    Oma, tuurlijk geld os belangrijk maar de 2e verbeterde aanbieding heeft nooit enige kans gemaakt omdat hij bij PSV verzekerd was van Europees voetbal op het hoogste niveau en bij AZ is Europees voetbal nog onzeker.
    Een soort van en, en denk ik.

 10. i.Pjotr

  15 mei 2015 at 19:38

  Gemeente Alkmaar had de grond onder het stadion voor 22 miljoen kunnen kopen , dan hadden we poulsen kunnen betalen.

  • De echte supporter

   15 mei 2015 at 19:40

   Nee dat is éénmalig geld en zijn inkomen komt jaarlijks. Dus als je door die 22 miljoen heen bent heb hè niets meer. Kijk naar Twente

  • oma

   16 mei 2015 at 09:57

   de gemeente Alkmaar heeft zelf een tekort van Zes miljoen als ik het goed heb.
   de schuld hier aan is de heer Baat,ja die Baat.
   hij is niet voor niets afgetreden als wethouder.

 11. iPjotr

  15 mei 2015 at 21:41

  Simon wil wat extra’s cashen, en leuke triptjes maken in CL.
  2e man achter Willems……….kiest dus niet om te spelen.

 12. kaazie1987

  16 mei 2015 at 12:29

  ik heb gister met iemand gesproken die der meer van weet, dat is dezelfde bron die mij ook wist te melden dat poulsen weg zou gaan. hij wist mij te melden dat az werkt met een salarisschaal tot 4 ton, steward zou poulsen beloofd hebben dat als poulsen binnen 2 jaar zijn niveau van vroeger wist te halen dat poulsen een nieuw contract voor 2 jaar zou krijgen met het maximale haalbare salaris van 4 ton. maar az is daarop teruggekomen omdat ze een speler van 30 jaar geen salaris van 4 ton durfde te geven ivm met blesure gevoeligheid enz. de laatste aanbieding zou ruim 3 ton zijn geweest maar dat heeft poulsen afgewezen, hij schijnt nu bij psv in de middenbouw te zitten kwa salaris en dat zou tussen de 5 en 6 ton zijn. overigens wist hij ook te melden dat volgende week 2 spelers aangekondigd zullen worden en dat zullen iig dijks zijn en ook zijn ze in gesprek met turuc van gae en ritzmaier van psv, het lijken mij allebij prima aankopen. ook wist hij te melden dat mulder waarschijnlijk niet naar az zal gaan omdat hij graag in het buitenland wil keepen. tighadouini heeft az zich nog niet voor gemeld omdat ze eerst de posities die onder bezet zijn aan willen vullen als er geld over is gaan ze kijken voor een linksbuiten,

 13. az woman

  16 mei 2015 at 17:01

  Hey Kaazie je moet nooit je bron prijsgeven, maar kun je wel vertellen hoe dicht deze bron bij het vuur zit?

  • Gerrit Vooijs

   16 mei 2015 at 17:06

   Iedereen kan dit meelezen dus is het niet verstandig om dit aan te geven want zo groot is het personeelsbestand nu ook weer niet 😉

 14. KeesK

  16 mei 2015 at 23:39

  Criticasters van Stewart. Niet vergeten dat AZ een gok nam door een Poulsen uit vorm en conditie in genade weer aan te nemen. Diezelfde voetballer die een aanbieding tot verlenging had afgeslagen. De liefde voor de nullen op zijn bankrekening zijn groter dan zijn liefde voor AZ. Jammer, niks aan te doen. Wat mij betreft geen blaam voor de TD, en ook geen functie na zijn loopbaan in Alkmaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *