AZ met volledig fitte selectie naar Excelsior

By
Updated: mei 15, 2015

AZ-trainer John van den Brom zegt dat zijn ploeg op ramkoers ligt richting plaats drie. “In positieve zin natuurlijk. Het is prachtig dat tot zondag kwart over vier het spannend is”, aldus de coach van de Alkmaarders.

Feyenoord en AZ hebben een gelijk aantal punten. Wint AZ en verliezen de Rotterdammers dan eindigen de Alkmaarders als derde en spelen ze in de voorronde van de Europa League. Van den Brom: “We hebben de goede flow te pakken. Het is natuurlijk prachtig dat we tot op het laatst nog mee kunnen strijden om die plek.”

Fitte selectie

Van den Brom kan beschikken over een volledig fitte selectie. Dat betekent dat Gudelj terugkeert in de ploeg en Haye op de bank gaat plaatsnemen. Van den Brom: “Ik heb verder geen geheimen.

Excelsior-uit

Op 29 april 2007 verloor AZ bij Excelsior en verspeelde daarmee het kampioenschap. Die wedstrijd staat in het geheugen van elke AZ-fan gegrift. “Het voordeel is dat alleen Martin Haar van ons er bij was, verder niemand. Zelf bij Excelsior niet, omdat Luigi Bruins niet fit is. Dat was toen, nu is nu”, aldus de trainer die constateert dat zijn ploeg bij winst meer punten in uit- dan thuiswedstrijden heeft gepakt. “Daarnaast spelen we daar op kunstgras. Daar hebben we goede ervaringen mee.” AZ won dit seizoen alle wedstrijden op die ondergrond. Bron: RTV N-H

14 Comments

 1. Jay

  15 mei 2015 at 14:38

  Het beloofd een mooie en spannende laatste speelronde te worden. Het zou echt een klasse prestatie zijn als we uiteindelijk op plek 3 eindigen. Als we op plek 4 eindigen trouwens ook, maar ik zie ons de play-offs dan niet winnen. Vitesse is op het moment toch het best in vorm.

 2. Jeroen

  15 mei 2015 at 14:47

  Kom op boys!!! Zorg in ieder geval dat de drie punten mee naar huis gaan. We zien wel wat Feyenoord verders doet. 3de plek zou een hele prestatie zijn. 4de ook, maar zoals Jay al terecht zegt, ik zie ons de playoffs niet winnen.

 3. de echte supporter

  15 mei 2015 at 15:24

  az moet drie punten pakken en verder afwachten. als met al geen slecht seizoen. ik had graag betere wedstrijden thuis gehad. Tegen nac was het ook weer puinhoop, maar goed wel drie punten.
  op naar de derde plaats. wat gaat het zondag spannend worden. ik ga alle kanalen volgen…heerlijk met een biertje

 4. Timon

  15 mei 2015 at 17:16

  Wordt helemaal niet spannend : Feyenoord wint gewoon.Pec heeft lieverAZ in Play-offs dan Feyenoord . AZ kansloos team in play-offs .Laatste keer dat AZ overigens meedoet in play offs. Met aankopen als van der Linder volgend jaar onderin.

  • KeesK

   16 mei 2015 at 23:09

   AZ heeft het zelf in de hand. Feyenoord komt niet verder dan hooguit een puntje in Zwolle. In Rotterdam landt de deceptie.

 5. Gerrit Vooijs

  15 mei 2015 at 20:08

  Er wordt gespeeld op kunstgras, Excelsior mag geen enkele gele kaart krijgen ivm het FairPlay klassement, Excelsior is uitgespeeld en met het hoofd al op vakantie en het is een uitwedstrijd.

  Kortom, alle lichten staan op groen, de bal gaat rollen en AZ moet het gaan doen ! 😉

  • az woman

   15 mei 2015 at 20:20

   De hele waarheid.

 6. Brandon

  16 mei 2015 at 16:58

  Helemaal eens. Zondag om 16.15uur is voor ons de competitie klaar. Geen nacompetitie en volgend jaar Europa in.

  • cornell

   16 mei 2015 at 18:21

   Zonder Ortiz dus. Scheurtje in buitenmeniscus.
   Ik hoop dat we hem 1 westrijd missen

 7. kaazie1987

  16 mei 2015 at 18:45

  seizoen ten einde voor ortiz jammer voor hem, ik heb persoonlijk liever dat az met de punt voren speelt dus met dos santos op 10 en hupperts op links. az moet 3e worden anders zal Berghuis nu niet zijn debuut voor nederlands elftal gaan maken omdat hij tegen die tijd midden in de play offs zit met az, zal een extra motivatie zijn voor hem

  • az woman

   17 mei 2015 at 08:07

   Hupperts komt op rechts veel beter uit de verf dan op links, dan kan Berghuis op de linkerkant staan, en moet Steven niet voor eigen succes gaan, maar meer in dienst van het elftal spelen, en Aron of Robert in stelling brengen,Of de combinatie moet aangaan, net als Guus die van de rechterkant in dienst van het elftal moet spelen.

   • oma

    17 mei 2015 at 08:31

    juist mevrouw AZ WOMAN Huppers is geen links voor die moet op rechts.
    dat is de laatste wedstrijden dat hij inviel op rechts wel gebleken.
    Dos Santos op links en Berghuis een vrij rol geven.
    dan komt die ook het beste tot zijn recht.

 8. Gerrit Vooijs

  17 mei 2015 at 13:16

  Zonder Ortiz. Gudelj zal in zijn plaats controleren gaan spelen. Henriksen rechts en Haye links. Dat lijkt de meest logische keuze.
  Dan blijft de rest dus staan, dos Santos links, Aron midden en Berghuis rechts.

 9. Gerrit Vooijs

  17 mei 2015 at 13:17

  Zonder Ortiz. Gudelj zal in zijn plaats controlerend gaan spelen. Henriksen rechts en Haye links. Dat lijkt de meest logische keuze.
  Dan blijft de rest dus staan, dos Santos links, Aron midden en Berghuis rechts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *