‘Dijks in beeld bij AZ’

By
Updated: mei 15, 2015

Mitchell Dijks heeft over belangstelling niets te klagen. Volgens De Telegraaf wordt de linksbenige verdediger (22) van Willem ll gevolgd door Feyenoord, AZ en Celtic. Zijn contract in Tilburg loopt tot 2016, waardoor de Tricolores een transfersom ontvangen.

De Noord-Hollandse mandekker doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar een doorbraak in de hoofdmacht bleef uit. In het seizoen 2013/2014 speelde Dijks op huurbasis voor sc Heerenveen. Vorig jaar zomer tekende hij een tweejarig contract met de promovendus uit Noord-Brabant.

AZ onderhandelde reeds met Willem ll over een transfer. Celtic meldde zich onlangs bij zaakwaarnemer Dick van Burik over de mogelijkheden. Na de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen SC Cambuur, zal meer duidelijkheid komen. Bron: Voetbalcentraal.nl, Bron foto: Soccernews.nl

6 Comments

 1. az woman

  15 mei 2015 at 15:32

  Ik mag hopen dat Dijks als vervanger van Hoedt wordt vast gelegd ipv Van Der Linden. v/d Linden heeft een goeie vrije trap maar is voor een verdediger te traag denk ik.

  • Jeroen

   15 mei 2015 at 18:09

   Dijks is toch een vleugelverdediger? Zal dus gehaald worden voor Poulsen.

  • Gerrit Vooijs

   15 mei 2015 at 20:16

   Dijks is linksback en moet dus gaan concurreren met Haps. VD Linden is een centrumverdediger die idd niet de snelste is maar dat zie je wel vaker. Hoedt en Wuytens zijn ook traag. Dat kun je als verdediger compenseren door inzicht en net even eerder een stap doen waardoor het gaatje niet valt.

 2. kaazie1987

  15 mei 2015 at 20:13

  Dijks speelde bij ajax in het begin links centraal maar door een aantal blunders wn door het feit dat hij slecht kan koppen en dat heeft hij zelf ook diverse keren aangegeven is hij naar links verhuisd. In het blad vi las ik laatst dat hij op willems na de beste linker verdediger van nederland is op basis van statistieken, van mij mag hij komen hij is nog vrij jong ik denk dat er nog meer rek zit in die gozer

  • Gerrit Vooijs

   15 mei 2015 at 20:19

   Eens !
   Overigens gast 50% van de transfersom naar A’dam. Dat had Marc netto zo bedongen……..

  • az woman

   15 mei 2015 at 20:24

   Heeft AZ toch zijn huiswerk gedaan volgens Billy Beane methode ivm de statistieken.
   Ik zal ook goed verwelkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *