Update: AZ raakt Poulsen mogelijk toch kwijt

By
Updated: mei 11, 2015

Het kan vreemd lopen in de voetbalwereld. Eind vorige week liet Stewart nog weten dolgraag verder te willen met Poulsen, en deed hem dan ook een tweede aanbieding. Echter, eerder vandaag meldde Poulsen dat bepaalde afspraken niet zijn nagekomen, en dat de kans zeer klein is dat hij gaat verlengen.

Poulsen voelt er echter weinig voor om de contractuele samenwerking voort te zetten. AZ kan volgens de Deen niet voldoen aan de afspraken die eerder met hem zijn gemaakt. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, ik vind het een fantastische club, maar blijkbaar kan er niet meer aan die afspraken worden voldaan”, vertelt hij maandag in het Algemeen Dagblad.

Poulsen lijkt zich te hebben neergelegd bij een vertrek bij AZ. “Ik denk echt niet alleen maar aan geld, maar ik blijf hier niet voor elke prijs.” Het tweede contractvoorstel komt meer in de buurt van de wensen van Poulsen, die echter meer van de clubleiding had verwacht.

Update 19:00

Zowel Poulsen als Stewart waren verbaasd over het bericht wat eerder werd geplaatst door het Algemeen Dagblad. Volgens de heren is er geen sprake van een moeizaam verloop. Beide partijen zijn nog steeds in gesprek over een verlenging. Of het gaat lukken blijft de vraag, want het klopt wel dat het aanbod minder is dan Poulsen had gehoopt.

12 Comments

 1. harm

  11 mei 2015 at 12:05

  Poulsen hoort bij AZ.. Erg jammer als de afspraken dan niet worden voldaan door die grijnzende amerikaan

 2. Ray

  11 mei 2015 at 12:09

  En weer komt Stewart negatief in het nieuws. Er komt geen einde aan.

 3. kaazie1987

  11 mei 2015 at 13:07

  Een andere speler halen kost meer geld dhr steward, ik snap die vent echt niet meer.

 4. ruud

  11 mei 2015 at 13:56

  Ik stel voor dat het verschil door Stewart van zijn eigen salaris wordt bijgelegd. Ik gebeurt per slot van rekening en de voetballers zijn het kapitaal van de club. Het Bestuur kan altijd worden vervangen en wij weten inmiddels wel wie.

 5. az woman

  11 mei 2015 at 14:03

  AZ is duidelijk de broekriem strakker aan het aantrekken. Stewart mag van de RVC dat beleid op technisch gebied uitvoeren. Daar bij geldt natuurlijk wel dat gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. Kan Stewart gemaakte afspraken niet nakomen, dan geeft dat aan, dat AZ er de komende jaren heel zuinig doorheen moet gaan. Ik weet natuurlijk niet wat Simon nu verdient, en wat zijn toekomstige salaris zou worden, maar als ik op de stoel van Stewart zou zitten, zou ik een speler van 30 jaar geen vet salaris meer geven, want net zoals de situatie nou is, kan AZ over 1 of 2 jaar ook geen transfer inkomsten meer verwachten voor Simon. Terwijl transfer inkomsten één van de levensaders is van AZ. Dit is onder andere het gevolg van een grote bezuinigings operatie denk ik. Natuurlijk is er mede door Stewart geld over de balk gesmeten, de soap rond Alex Pastoor was een grote misser wat alleen maar geld gekost heeft. Waar Stewart niets aan kon doen was Porto kon vorig jaar, Porto kon geen bankgarantie geven van 10 miljoen Euro voor Gudelj, dus mocht hij niet van Stewart die kant op, wat terecht is, want in het verleden heeft AZ hier vervelende ervaringen mee. En zodoende ging Gudelj omdat dit contractueel was vastgelegd voor 6 miljoen weg.Ik weet niet of de RVC tevreden is over de prestaties van Stewart, maar Stewart zijn contract afkopen kost ook weer veel geld, dus wat is wijs? Wie het weet mag het zeggen.
  Gelukkig staat Haps te trappelen om de positie van Simon over te nemen. Ik wil Simon bedanken voor zijn tomeloze inzet en altijd positieve uitstraling in en buiten het veld, en wens hem heel veel succes in zijn loopbaan, die hopelijk een vervolg krijgt in het buitenland.
  AZ kennende zal AZ met spelers op de proppen komen, die gehaald worden als transfer vrije speler of jonge talenten die nog niet het meeste kosten, en waarbij vrij zeker zal zijn dat die zich door ontwikkelen om in het vervolg met winst van de hand te doen, en zo blijft AZ overleven in een voetbalwereld waar het geld regeert.

  • Ray

   11 mei 2015 at 14:46

   Je gaat er helemaal vanuit dat het alleen om het geld gaat. Bij Pastoor was dat ook niet aan orde, hoewel Stewart het anders probeerde voor te doen laten komen om daarna uit armoede maar die integriteitskwestie te verzinnen. Poulsen zegt zelf dat geld voor hem geen drijfveer is, maar dat het gaat om het niet nakomen van afspraken.

   • az woman

    11 mei 2015 at 15:08

    Ik denk echt niet alleen maar aan het geld, maar ik blijf niet voor elke prijs,zijn de woorden van Simon , waaruit iedereen kan opmaken dat de niet nagekomen afspraken over geld gaan, lijkt mij een abctje. Hoe jammer ook, maar ik denk dat we met zijn allen de realiteit onder ogen moeten zien, en dat we financieel een paar maatjes kleiner moeten worden, zodoende zijn ze ook de weg ingeslagen van Billy Beane, waar misschien op een goedkope manier sportief veel succes mee te halen valt. Maar we hebben met AZ wel voor hetere vuren gestaan, ook dit overleeft AZ weer, AZ toen, AZ nu en AZ in de toekomst!

   • az woman

    11 mei 2015 at 15:09

    En over Alex Pastoor zeg ik dat de soap rond hem geld heeft gekost, en niet dat de kwestie tussen AZ en Pastoor over geld ging!

    • Ray

     11 mei 2015 at 15:28

     Klopt, jij zegt dat niet en ik zeg niet dat jij dat zegt.

     Het is gewoon altijd wat met Stewart en zeker bij het verlengen van contracten. Verbazingwekkend om te zien hoe hij steeds met van alles wegkomt. Maar misschien is dit eindelijk de spreekwoordelijke druppel…Ieder jaar komen met een nieuw verkapt jeugdelftal lijkt me trouwens niet de manier om publiek en sponsors te trekken. Alkmaar verdient een volwaardige eredivisieclub.

     • AZ4Altijd

      12 mei 2015 at 07:02

      Je heb inderdaad wat jij zegt Ray een paar zeer ervaren spelers nodig. Je kan niet alleen met kleuters het veld op gaan. Poulsen is iemand die team op sleeptouw kan nemen. Zulke mannen hebben nodig. Die kosten geld, maar verdienen dat dubbel en dwars terug voor de club.

 6. harm

  11 mei 2015 at 17:21

 7. Fabian

  12 mei 2015 at 09:33

  Op deze manier zakt AZ wel snel af naar de FC Groningen/PEC Zwolle-categorie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *