Europees avontuur voor AZ afgelopen

By
Updated: december 10, 2009
Europees avontuur voor AZ afgelopen

Lange tijd leek het er op dat AZ haar Europese tour zou vervolgen in de Europa League. Standard Luik-doelman Sinan Bolat bracht de Alkmaarders weer in een diepe rauw door de gelijkmaker op het allerlaatste moment binnen te koppen. Olympiakos Piraeus won thuis van Arsenal en gaat samen met de Londenaren verder in de Champions League.

Na de competitienederlaag gaf Jeremain Lens AZ in Luik weer eens reden tot juichen. Drie minuten voor de rust kwam de aanvaller goed voor zijn bewaker en schoot de voorzet Sebastien Pocognoli binnen bij de eerste paal. Verdiend was de voorsprong niet echt te noemen. Hoewel de bezoekers in het eerste kwartier wat dreiging kende via Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembele, was het Luik dat daarna de grootste kansen naar zich toe trok. Milan Jovanovic toonde zich een ware plaaggeest voor de AZ-defensie. Een schot van de aanvaller zeilde via een been maar net over. Sergio Romero had daarna nog een keer geluk. Een vrije trap van Benjamin Nicaise raakte de bovenkant van de lat. Bij AZ had Brett Holman nog een aardige kans, maar zijn boogbal verdween over doelman Sinan Bolat, maar ook over het doel. In het laatste wapenfeit voor rust maakte Standard nog bijna gelijk, maar Romero redde katachtig bij de tweede paal.

In het tweede bedrijf moest de Nederlandse kampioen vooral tegenhouden. De Belgische gastheren knokten nog voor hun laatste kans om misschien ook nog wel te overwinteren in de Champions League. Grote mogelijkheden leverde dit in eerste instantie niet op. AZ bleef redelijk eenvoudig op de been en sloeg vervolgens in de omschakeling toe waar mogelijk. El Hamdaoui en Dembele wisten de kansen die zij kregen echter niet om te zetten in doelpunten. Standard schakelde in de slotfase nog een tandje bij, maar AZ bleef met enig geluk op de been. Tot de laatste minuut van de extra tijd. Doelman Sinan Bolat kopte raak uit een vrije trap en dompelde AZ zo in diepe rauw.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *