Gudelj tekent vijfjarig contract bij Ajax

By
Updated: mei 6, 2015

Ajax heeft zich versterkt met Nemanja Gudelj. De club uit Amsterdam neemt de Servische middenvelder over van AZ, dat een gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro zal ontvangen.

De 23-jarige Gudelj, die een contract voor vijf jaar tekent, kwam van 2009 tot en met 2013 uit voor NAC Breda. Hij is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij AZ. Voor de Alkmaarders kwam hij tot nu toe in 76 duels tot vijftien doelpunten.

Gevoel

“Ik ben heel blij, want ik ga naar de grootste club van Nederland. Ondanks dat PSV net kampioen is geworden, is dat nooit een afweging voor mij geweest. In mijn hoofd had ik al bepaalde keuzes gemaakt en sinds de gesprekken met de trainer en Marc Overmars wist ik het zeker”, sprak Gudelj woensdagmiddag in de Arena.

“Het gevoel is erg belangrijk voor mij. De trainer heeft behoefte aan energie en ik ben hem dankbaar dat hij dat in mij ziet. Het spelen van de Champions League heeft natuurlijk ook meegespeeld. Dat is belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb altijd kleine stappen gemaakt en Ajax past het best in het plaatje. Ik zie mooie jaren tegemoet.”

Slagvaardig

Ajax-trainer Frank de Boer is zeer content met het binnenhalen van Gudelj. “Het nieuwe seizoen begint al vroeg voor ons, met eind juli de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Het is daarom belangrijk dat we zo snel mogelijk de selectie op orde hebben. We proberen daarom slagvaardig te zijn, iets wat bij deze transfer goed gelukt is”, zegt De Boer op de website van Ajax.

De Boer roemt de duelkracht van zijn nieuwe aanwinst. “In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een ‘beukie’ kunnen uitdelen. Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt.” Bron: NOS

21 Comments

 1. AFCAGudelj

  6 mei 2015 at 16:41

  Welkom in mokum Nemo!! Dankje AZ koopje

  • az woman

   7 mei 2015 at 13:31

   Hahhaaaha, hé afcagudelj, je begint al lekker.
   je weet niet eens zijn bijnaam, je noemt hem Nemo.
   Het is Neno, lekker je huiswerk gedaan.
   Beetje het populaire jongetje uithangen hier.
   Maar zoals de geschiedenis ons leert, gaat .j.x toch verkeerd om met de aangetrokken spelers van het mooie AZ, ook Neno zal hier niet aan ontkomen.Denk aan Viergever, Sigthorson enz. Neno zal nog wel eens met weemoed terug denken aan AZ, maar ook voor Neno geldt dat het hele leven keuzes maken is, en helaas voor Neno maakt hij nu een verkeerde keus, maar er zijn ergere dingen, iedereen kan zich een keer vergissen. Ik zeg .j.x bedankt voor de miljoenen.

  • woonwagenpower

   7 mei 2015 at 14:09

   Die club uit de hoofdstad is gewoon een koopclub , Viergever, Sigthorsson, Lasse Schöne,Sinkgraven, Cillessen,van der Hoorn,Moisander,Zimling, Milik, Zivkovic en nu Gudelj om maar een paar spelers op te noemen. Ach ik denk maar alleen Cillessen heeft een basis plaats in die betonnen bak, de anderen hebben zich gruwelijk vergist in die club. Neno komt er straks waarschijnlijk achter als het te laat is, dat hij beter naar het buitenland had kunnen gaan.

 2. Jay

  6 mei 2015 at 16:51

  Meneertje “ik focus me tot het einde van de competitie volledig op AZ” was dus toch al die tijd bezig met Ajax. Tsja, stiekem wisten we dat natuurlijk wel. Hoe harder ze ontkennen hoe meer de geruchten waar zijn. Tegenwoordig moet je als voetballer ook goed kunnen liegen.

  Dikke doei!

 3. kaazie1987

  6 mei 2015 at 17:35

  dachten we met 6 miljoen al flink genaaid te zijn, blijkt nu ook nog dat nac een doorverkooppercentage van 10% heeft opgenomen in het contract. dus nac krijgt ook nog is 6 ton gvd

 4. kaazie1987

  6 mei 2015 at 17:36

  op twitter worden de geruchten steeds sterker dat poulsen volgend jaar bij psv voetbalt ook dat nog pfff

  • AZ4Altijd

   6 mei 2015 at 17:58

   Die move kan ik begrijpen ( Poulsen ). Minstens het dubbele salaris. Speelt CL. Die wil nog even cashen alvorens terug te keren bij AZ in andere functie na zn actieve voetbal loopbaan.

   Maar jammer is het wel als Poulsen zou vertrekken. Zulke mannen heb je nodig in het team. Je kan niet alleen maar met kleuters voetballen. Je heb op elke linie een ervaren man nodig. Wellicht een Schaars terughalen en laag basis salaris en goede premie als hij speelt.

   Een Boulahrouz. Een echte klootzak die je gewoon nodig heb.

   • Brandon

    6 mei 2015 at 19:33

    Boulahrouz als je dit echt meent vraag ik me nu af of je gedronken hebt. De slechtste back van de eredivisie.

  • Jeroen

   6 mei 2015 at 19:24

   Dan zou een droom uitkomen, maar helaas… AZ kan hem nooit meer betalen.

 5. Oud

  6 mei 2015 at 19:04

  Goed dat dit twee weken voor het einde van het seizoen gebeurt, zo weten we tenminste zeker dat Gudelj de resterende wedstrijden met zijn hoofd al in 020 zit en kunnen we zowel de 3e plaats als de play-offs uit ons hoofd zetten.

 6. Jeroen

  6 mei 2015 at 19:23

  Tja Gudelj… niet zo netjes richting AZ om het nu te doen. Had even gewacht… nog maar 2 weekjes en het seizoen was over geweest.

  • Brandon

   6 mei 2015 at 19:37

   Jeroen Az verkoopt hem dus als je iemand er op moet afrekenen is het Az zelf. Dit had in goed onderling overleg ook nog wel 3 weken later gekund maar misschien heeft het te maken dat 020 beurs genoteeerd is en ze dit moeten melden.

 7. VakZer

  6 mei 2015 at 21:45

  Ik kwam Jesper Droste (PEC) tegen op de ringweg Alkmaar vanavond. Ik verwacht snel een akkoord en we hebben de vervanger van Gudelj binnen. Prima aankoop.

  • Jeroen

   6 mei 2015 at 22:06

   Dat zou mooi zijn! Wel een aardige versterking voor AZ denk ik zo.

 8. Evert

  6 mei 2015 at 23:39

  soms soms……de laatste tijd steeds vaker denk ik terug aan de hout en de eerste divisie in de tijd met van Hanegem, alles was lekker spannend en we deden mee voor de prijzen, de nummer 1 van de eerste divisie. Eerlijk gezegd heb ik dat liever dan dit, een 4e of 5e? plek zooooo dat schiet op??? AZ is de snoepwinkel voor de grote drie…………….Al halen we Messi we blijven een provincie clubje. Ik zeg stoppen met die onzin en weer terug zoals ik hier boven zeg……zucht

  • oma

   7 mei 2015 at 08:00

   ik dacht dat AZ toen in de eredivisie speelde met van Hanagem.
   maar ik kan het ook fout hebben of ik snap je stukje niet.

 9. KeesK

  7 mei 2015 at 01:11

  Dit Ajax contract is vast een heel interessante, want het is duidelijk dat de gewiekste familie Gudelj niet op het achterhoofd is gevallen. De volgende stap na Ajax is er vast al in meegenomen met alle toeters en bellen. Twee seizoenen Ajax en de stap naar het buitenland.

 10. Geert

  7 mei 2015 at 09:12

  Meteen de volgende groeibriljant ophalen bij NAC: Tighadouini

 11. Ruud

  7 mei 2015 at 09:28

  Oh, wat zijn we weer blij! Begrijp het familiebesluit en verwacht dat hij niet langer dan een jaar in Amsterdam zal voetballen. Hoop dat Stewart nu eens zo slim is om een doorverkooppercentage te regelen.

 12. kaazie1987

  7 mei 2015 at 16:49

  kijk goed nieuws tighadouini heeft aangegeven in nederland te willen blijven ondanks de interesse van udinese en hij zou in nederland bij ajax psv feyenoord twente en az willen spelen ook heeft hij een geletimeerde transfersom van 1 miljoen. tighadouini volgend jaar op links Berghuis op rechts en een goede spits als het maar geen johansson is. snapt iemand iets van de interesse in Jesper drost, goede voetballer maar Jesper staat al zijn hele leven op 10 en voor die positie hebben we toch genoeg goede voetballers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *