Ritzmaier en Drost in beeld bij AZ

By
Updated: april 30, 2015

Marcel Ritzmaier is een belangrijke kandidaat om bij AZ de opvolger te worden van Nemanja Gudelj die komende zomer vertrekt. De Oostenrijkse middenvelder komt bij zijn huidige club PSV weinig aan spelen toe en de Eindhovense club is dan ook bereid hem te laten gaan.

AZ heeft zich nog niet gemeld bij PSV voor Ritzmaier. PEC Zwolle-speler Jesper Drost is voor de Alkmaarders een ander interessant alternatief. Bron: AD

5 Comments

 1. az woman

  30 april 2015 at 08:48

  Is de één de optie voor de ander? of wil AZ ze beide binnen hengelen?

  • Jay

   30 april 2015 at 11:24

   Ze schijnen eerst voor Ritzmaier te gaan en als die niet kan/wil, gaan ze voor Drost.

 2. az woman

  30 april 2015 at 12:57

  En ik was echt in de veronderstelling dat Joris van Overeem de positie van Gudelj zou gaan invullen. Maar iedere positie dubbel bezet is ook wat waard en goed om de spelers scherp te houden. Of zou Joris van Overeem op een andere positie komen te spelen, en ten koste van wie dan? Of wordt Joris voor de breedte van de selectie terug gehaald?

  • cornell

   30 april 2015 at 15:38

   De breedte van een selectie wil niet zeggen dat je niet speelt.
   iedereen begint op nul en de beste (of beter op dat moment) speelt

 3. Gerrit Vooijs

  30 april 2015 at 22:35

  Joris van Overeem kan ook de positie van Ortiz overnemen als die mocht vertrekken. Jesper Drost heeft aangetoond over scorend vermogen te beschikken . Van Overeem en Ritzmaier hebben dat nog niet-echt laten zien.
  Ik schat dus de kansen van Drost hoger in dan die van Ritzmaier. Overeem komt sowieso want die is op het middenveld een goede aanvulling.

  Dit zijn trouwens wel het soort spelers waar AZ op moet scouten. Kijk naar Berghuis. Een nobody die zich bij AZ heeft ontwikkeld. Nu kan AZ hem met goede winst verkopen.
  Niet leuk natuurlijk, maar als Berghuis deze zomer zou vertrekken krijgt AZ wel veel geld voor hem terug omdat hij nu nog een 2-jarig contract heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *