Hoedt in de basis ten koste van Luckassen

By
Updated: april 24, 2015
Verdediger Derrick Luckassen maakt bij AZ tegen FC Twente weer plaats voor Wesley Hoedt, die is hersteld van een knieblessure. ‘Maandag heeft hij negentig minuten meegedaan bij de beloften en goed gespeeld’, aldus trainer John van den Brom op de persconferentie.

‘Derrick heeft het gezien de omstandigheden goed gedaan’, vervolgde Van den Brom, die doelde op het feit dat Luckassen op de voor hem onbekende plaats links in het centrum van de Alkmaarders speelde. ‘We hebben vooral een beter beeld gekregen naar de toekomst. We moeten niet vergeten dat hij pas negentien is. Ik heb het hem uitgelegd en hij begreep het. Hij is wat knullig begonnen met een eigen doelpunt tegen Feyenoord, maar heeft zich erg goed hersteld. Op dit moment is Wesley op die positie echter wat zekerder. Bovendien hou ik van een links- en een rechtspoot naast elkaar in het centrum.’

Doordat Feyenoord vorige week thuis verrassend verloor van Go Ahead Eagles (0-1) is AZ nog in de race voor de derde plek, die rechtgeeft op directe plaatsing voor de voorronde van de Europa League. De Alkmaarders hebben met nog drie duels voor de boeg vijf punten achterstand, terwijl Vitesse met één punt meer vierde staat. ‘Wij richten ons op de play-offs, dat hebben we steeds gezegd’, ging Van den Brom verder tijdens de persconferentie voor het bezoek aan FC Twente. ‘Daar is niets in veranderend. Je kunt voor de derde plek pas gaan rekenen als je het in eigen hand hebt, maar dat is nog niet zo.’

Op 27 januari speelde AZ ook al in De Grolsch Veste. Tijdens de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi gingen de Alkmaarders toen met 3-0 onderuit. ‘Alfred Schreuder (trainer FC Twente, red.) zei na afloop dat het hun beste beste wedstrijd dit seizoen was. Voor mij was het mijn grootste teleurstelling. We hadden er veel van verwacht. We wilden ver komen in KNVB-bekertoernooi, zeker ook omdat de grote ploegen al waren uitgeschakeld. Toch leven er bij ons geen revanchegevoelens. Sindsdien is er bij ons veel veranderd, maar zeker ook bij Twente. Veel rumoer, dat blijft ook maar doorgaan.’

Op de vervanging van Luckassen door Hoedt na houdt Van den Brom zijn elftal intact. Dat betekent dat spits Aron Jóhannsson zijn basisplaats behoudt. ‘Hij heeft krediet. De enige manier om hem in vorm te laten komen, is hem te laten staan. Als je tevreden bent over de spelers die erachter zitten, zal je eerder wisselingen doorvoeren…’ Bron: VI

26 Comments

 1. Jeroen

  24 april 2015 at 15:53

  Ben blij dat Hoedt weer terug is. Geeft toch wat meer stabiliteit achterin. Wat gaat het worden volgens jullie?

 2. i.pjotr

  24 april 2015 at 16:02

  Bla bla bla vdBrom…..
  Wat een slappe HAP.
  We hebben geen revanche gevoelens……. Dan lul ook niet over die derde plaats die je in honderd jaar niet zal bereiken.
  Je moet GVD nu al het mes tussen je tanden hebben voor dat je de bus in gaat.
  Onze perfecte schoonzonen zullen Twente wel uit hun dip spelen.
  Want waar kadootje nodig zijn zullen ze ook uitgedeeld worden door ons sociaal ingesteld team

 3. harm

  24 april 2015 at 16:22

  Heb geen zin om weer met 4-0 afgestraft te worden… dus hoop dat het meevalt deze keer

 4. Brandon

  24 april 2015 at 16:36

  Dat betekent dat spits Aaron Johannsson zijn plaats behoudt. Tegen Ado heeft hij prima gespeeld. Liep zich honderd en een keer vrij maar krijgt van niemand een bruikbare bal terwijl hij de derde goal fantastisch voorbereidt. Alleen al dat hij dit opnoemt geeft te raden. Dat je het elftal laat staan is normaal na een winstpartij en zoals al eerder geschreven is 4-5-1 ook het beste voor ons maar dan moeten de opkomende spelers wel de ballen goed voorgeven op Aaron. Dus hopelijk gaat Berghuis nu ook voor het teambelang en niet alleen voor zichzelf.

  • oma

   24 april 2015 at 17:15

   en stond 99 keer buitenspel.

   • Brandon

    24 april 2015 at 17:21

    Oma we weten nu wel dat je een hekel hebt aan Aaron dus hou die domme reacties nu ff voor je. Hij was tegen Ado gewoon goed.

    • Ruud

     24 april 2015 at 17:47

     Laten we het leuk houden. Iedereen mag zijn zegje doen en zijn/haar favorieten. Ik vind het Esteban bijvoorbeeld een grappige keeper. Of hij goed is krijg ik ook commentaar op en terecht. Nou, nu iedereen weer mailen hoor!

     • Brandon

      24 april 2015 at 19:15

      Prima Ruud maar wat is dat nu voor een super negatieve opmerking die kant noch wal slaat stond 99 keer buitenspel. En nooit 1x een positieve opmerking over Aaron terwijl hij tegen Ado echt goed speelde. Als hij slecht speelt ben ik de 1e die er iets over zegt maar alleen maar negatief schrijven is dat dan de bedoeling?

    • oma

     24 april 2015 at 21:10

     wat ik schrijf moet ik zelf weten ik laat me echt niet door een blind iemand als jij bent tegen houden.
     wen er maar aan.

     • az woman

      25 april 2015 at 07:59

      Oma dat is duidelijke taal, daar is iedereen bij gebaat.
      Mensen met een eigen mening kunnen we toch waarderen?
      Dat mag Brandon, maar ook zeker U, het geldt voor iedereen.
      Ik ben er al aan gewend dat U, U mening niet onder stoelen of banken steekt, en waardeert dat enorm. Oma ik hoop dat ik ook U mening net als die van ieder ander, nog in lengte van jaren mag lezen. Dus ik roep iedereen op, schroom niet, vertel wat je niet goed vindt gaan, of juist waar je trots op bent.En als je, je niet kan vinden in andermans mening, kun je er op reageren, we kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn. We zijn gelukkig geen eenheids worsten, ik zou zeggen “wen de’r maar aan”.

    • cornell

     25 april 2015 at 09:57

     ijverig, maar niet goed

     • oma

      26 april 2015 at 08:58

      kijk dat bedoel ik.
      jammer dat ik niet meteen op AZ woman kan reageren.
      maar ieder mag zijn mening hebben.
      daar hoeft een ander het niet mee eens te zijn en mag dat laten blijken.
      maar niet op z`n onbeschofte manier als die snotneus op mijn doet.
      hij laat alleen maar blijken dat hij geen enkele opvoeding heeft genoten,had hij dat wel gehad dan kon en ken hij een mening van een ander respecteren.

      als ik een bericht lees waar in de onderste zin staat en nu even geen preek,van Gerrit Vooijs.
      dan vraag ik mijn af waar zijn ze mee bezig.
      dat is wel iemand die deze site verrijk,en zijn stukjes zeer goed onderbouwt.
      mijn punt laten we een beetje respect voor de ander op brengen.
      ben je het er niet mee eens,zeg het op een beschaafte manier of reager anders helemaal niet.
      prettig wedstrijd toe ge wenst.

 5. cornell

  24 april 2015 at 16:52

  Het middenveld speelt nooit een bal diep. Het is altijd terug of opzij terwijl onze spitsen(Aron of Muhren) altijd positie kiezen en vaak vrije doorgang hebben tot het doel. Let daar maar eens op. Daar kan veel meer uit gehaald worden

 6. az woman

  24 april 2015 at 19:07

  Linksbenige links in het centrum van de verdediging, rechtsbenige rechts in het centrum van de verdediging, want dan komen ze het best tot hun recht, begrijp ik van John v/d Brom.Logisch toch?Waarom John dan vaak met een linksbenige aanvaller op rechts speelt, en een rechtsbenige aanvaller op links, is dat alleen om naar binnen te komen en zelf de trekker mogen overhalen? John wil je Aaron of Robert in stelling brengen doe dan net zo logisch voorin als achterin. Een rechts benige aanvaller op de rechterkant, en een linksbenige aanvaller op de linkerkant, die voor de aanvoer gaan zorgen van Aaron of Robert.

  • Gerrit Vooijs

   24 april 2015 at 21:55

   Klopt AZ woman, dat zou logisch zijn maar Berghuis is zelf een scorende speler en wil op rechts om idd zelf te kunnen scoren. Hij kan echter wel een steekpass geven maar dan moet je slimme spitsen hebben die in de kleine ruimtes kan spelen zoals een type arveladze dat kon.

   Hupperts en Dos Santos zijn wel spelers die de eindfases / voorzet willen geven maar dan moeten zij wel op rechts spelen en die is vergeven.
   Tankovic, Dos Santos en Haye komen op links ook allemaal naar binnen dus ook van die kant komt geen voorzet.
   Er is maar 1 basisspeler met een goede voorzet en dat is Simon Poulsen.
   Dat is te weinig voor welke spits dan ook dus geen wonder dat Aron of Robert niet veel bruikbare ballen krijgen.

   • Evert

    25 april 2015 at 11:57

    Dat is een juiste analyse, Simon is dan ook de enige die buitenom probeer te gaan waar de meeste dreiging van komt.

 7. Gerrit Vooijs

  24 april 2015 at 22:07

  Ik heb weinig hoop op een goed resultaat want AZ speelt niet echt goed op dit moment. Tegen ADO scoort AZ de eerste 2 goals van ver buiten de 16m. Daarbinnen lukte helemaal niets. Pas bij de 3-1 ging het eindelijk een keer goed.
  Dat kun je als ploeg alleen maar permitteren als je verdedigend niets weggeeft. Nou zelfs ADO kreeg een dot van een kans cadeau. ADO deed er niets mee maar Twente ongetwijfeld wel.

  Misschien met de terugkeer van Hoedt dat het beter gaat maar ook met Hoedt werd AZ in Enschede afgedroogd in het bekerduel eerder dit jaar.

  Maar ik laat mij graag verrassen door mijn mooie cluppie 🙂

 8. woonwagenpower

  25 april 2015 at 08:41

  De laatste wedstrijd dit weekend is er één voor ons,
  vorig jaar pakte twente nog het brons.
  Nu is daar alles anders en is de troep niet te overzien,
  ze krijgen klap op klap en er wordt niets ontzien.
  Munsterman is al opgekrast,
  hoeveel lijken komen er nog uit de twente kast?
  twente zal een flinke jas uit moeten doen,
  die worden de eerste decennia geen landskampioen.
  Er is bij twente met de boekhouding behoorlijk gesold,
  dus zal hun selectie behoorlijk worden uitgehold.
  een aantal bestuursleden waren twente behoorlijk aan het verpesten,
  daarom ook maar een andere naam voor de grolsch-veste.
  Misschien iets in de trent van “de Grolsch-verval”,
  twente bestuurders en supporters die er hoofdpijn van krijgen”neem Finimal”.
  De slogan luidt, Finimal einde aan de pijn,
  twente gaat krimpen, van veel te groot naar lekker klein.
  Sinds gisteren kunnen we weer over vitesse heen,
  als AZ wint wordt het weer spannend voor iedereen,
  feyenoord moet dan ook van groningen verliezen,
  dan heeft AZ die derde plek weer in de smiezen.
  feyenoord en vitesse spelen nog tegen elkaar,
  AZ nog 3 wedstrijden winnen, dan wordt het nog spannend dit jaar.

 9. woonwagenpower

  25 april 2015 at 09:41

  Munsterman, wie kent hem niet?
  Munsterman, Munsterman die zijn club zo achter liet.

  Munsterman, wie kent hem niet?
  Munsterman,Munsterman die is zelf kierewiet.

  Zie ginds komt de afgrond voor twente er aan,
  hij geeft hun, hun zorgen, in hun voort bestaan.

  Hoe huppelt de paniek door de club heen en weer,
  we weten hoe ’t voelt, en ’t doet toch zo zeer.

  En er mag natuurlijk die gouwe ouwe kraker gezongen worden van Stuif es in.

  Dit is het einde, dat doet de deur dicht.
  er zijn geen woorden voor.
  Ja dat is tralalalalala
  Ja dat is tralalalalala

  Dit is het einde, dat doet de deur dicht.
  er zijn geen woorden voor.
  Ja dat is tralalalalala
  Ja dat is tralalalalala

  het zijn wat idee liedjes voor morgen, het is leedvermaak, maar dat hadden twente fans nadat bij Dirk de stekker er uit was getrokken ook het geval.
  Ik wens morgen iedereen een mooie AZ wedstrijd toe.

 10. Vak J

  25 april 2015 at 13:56

  Even een optimistische noot: Zondagavond staan we op de 4e plek en na het verlies van Feyenoord hijgen we de Rotterdammers weer in de nek!!!

 11. Ruud

  25 april 2015 at 20:27

  Zo vele reacties hebben elkaar toch nog opgevolgd. Brandon vindt dat Aron het de afgelopen week goed deed en terecht. Oma vindt dat dat wel eens een keer tijd gaat worden en daar heeft zij een punt. Gerrit had een prachtige analyse met de vinger op de zere plek en AZ Woman geeft aan dat de voorhoede logisch opgebouwd moet worden zoals de verdediging. Cornell zet de lijnen uit voor van der Brom en I.Pjotr steekt de draak met de wedstrijd morgen. Tot slot maakt WWP een mooi gedicht om deze sessie te besluiten. Hopelijk vinden John en Marco nu eens het juiste recept morgen om Twente eens 3 punten af te nemen. Het zal best moeilijk worden tegen deze beweeglijke en technische ploeg die wel in een dip zit. Oh ja, Timon aan jou om deze hoop de lucht in te schieten met een genadeloos commentaar! 🙂

 12. woonwagenpower

  26 april 2015 at 08:06

  Ruud dat heb je mooi verwoord,
  misschien heb je Timon wel aangespoord,
  Aangespoord om ook iets te schrijven,
  en dan mogen de anderen niet achter blijven.
  De mening is van ieder belangrijk,
  ieder heeft zo zijn eigen kijk.
  Soms hebben we hier een twist,
  de één is pessimist, of optimist en weer een ander is realist.
  Vanavond na de wedstrijd ga ik hier weer met plezier kijken,
  wie wat neer zet zal nog moeten blijken.
  Ik hoop dat iedereen een hele mooie wedstrijd beleeft,
  want dat betekent dat AZ de drie punten heeft.
  Één ding hebben we hier allemaal gemeen,
  de liefde voor AZ, dat geldt voor iedereen.

  • Ruud

   26 april 2015 at 15:32

   Jij begrijpt het! 🙂

  • Brandon

   26 april 2015 at 17:37

   Zo is het topstukje mijn complimenten Wwp.

 13. iPjotr

  26 april 2015 at 16:24

  020 feijenooit Vitesse en Heerenveen laten punten liggen……….
  Ik voel al aan mijn water wat voor wedstrijd we krijgen tegen de tukkers.
  AZ zal zoals gewoonlijk NIET van profiteren, de druk is te groot

 14. Brandon

  26 april 2015 at 17:22

  Sorry dat een blinde ziet dat Aaron echt de allerbeste is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *