Van den Brom bevestigd interesse in Van Aken

By
Updated: april 19, 2015

John van den Brom erkent dat Joost van Aken een van de kandidaten is om het zomerse vertrek van Wesley Hoedt naar Lazio op te vangen. De centrale verdediger heeft een contract tot medio 2017 met sc Heerenveen en wordt al langer door AZ in gaten gehouden.“Hij is een goede speler. Een jonge talenvolle linker centrale verdediger”, erkent de oefenmeester.

“Het is bekend dat wij voor die plek naar iemand op zoek zijn. Het is logisch dat zijn naam dan voorbij komt en hij bij ons op de lijst staat. Niets meer en niets minder, maar ik zou hem er graag bij hebben, ja”, zo stelt Van den Brom in gesprek met RTV Noord-Holland. Van Aken, twintig jaar, is dit seizoen een vaste waarde in de ploeg van Dwight Lodeweges en deed in 29 van de 30 competitiewedstrijden van Heerenveen mee, allemaal als basisspeler. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

16 Comments

 1. kaazie1987

  19 april 2015 at 10:48

  az zal nu belangrijke keuzes moeten maken, wordt er veel geld uitgegeven aan een opvolger van hoedt of gudelj. ikzelf denk dat ze beter een goede opvolger van hoedt moeten halen en dat de opvolging van gudelj intern opgelost moet worden door bijv. van overeem op zijn positie te zetten. aan de andere kant een type van aken moet ook zelf opgeleid kunnen worden maar blijkbaar hebben ze die niet lopen. ikzelf ben zwaar benieuwd wie der verkocht mag worden. ik hoop zelf dat ze de volgende spelers verkopen
  -ortiz
  -aaron johansson
  -mattias johansson
  -gudelj
  -esteban

  spelers als gouweleeuw en henriksen en Berghuis moet je zien te behouden, je heb dan op elke linie een ervaren en voor az begrippen prima spelers staan. wat er bij moet komen zijn,

  -een betere keeper dan wat we nu hebben(mulder ruiter hahn
  – een linker centrale verdediger( van aken)
  -een rechtsback( mike te wierik speler van jong oranje)
  -een ervaren het liefst transvervrije middenvelder(el makrini of turuc)
  -een linkeraanvaller( tighadouini)
  -een jonge spits het liefst eentje die een bal kan vasthouden zoals luuk de jong dat doet( in de jupiler leugue lopen zat talentvolle jonge spitsen en anders proberen mitchell te vrede terug halen

  • Keet

   19 april 2015 at 21:54

   Ik denk dat ook Piet Velthuizen op zoek is naar een nieuwe club 🙂 Trouwens, ik begrijp niet waarom Ortiz weg zou moeten. Laat AZ eerst maar proberen de eigen goede spelers te houden voordat ze denken aan allerlei aankopen. Als we nagaan welke spelers in het verleden allemaal moesten komen van de fans… Allemaal opportunistisch gedoe. Er loopt bij AZ heel wat goede spelers rond, anders sta je geen 5e.

   • az woman

    20 april 2015 at 07:22

    Piet Veldhuizen is ook een stuntelaar, won ook geen wedstrijden voor Vitesse.

  • az woman

   20 april 2015 at 07:20

   Mulder won geen wedstrijden voor Feyenoord.

 2. Ruud

  19 april 2015 at 12:16

  Dan weet Stewart in ieder geval welke richting hij op moet denken met dit lijstje! 🙂

 3. kaazie1987

  19 april 2015 at 15:07

  een mooi lijstje toch?? allemaal namen die haalbaar zijn, ik lees vooral op de az fanpage allemaal namen die totaal niet realistisch zijn zoals kishna en larsson en joey van den bergh maar die gasten komen echt niet naar az ik denk dat dit een realistisch lijstje is. verder is het te hopen dat az spelers als gouweleeuw en Berghuis weet te behouden voor de club anders wordt het helemaal een leegloop en worden we volgend jaar een middenmoter

 4. Gerrit Vooijs

  19 april 2015 at 16:43

  Ik zou het mooi vinden als AZ hierin zou slagen maar Heerenveen zal van AZ een fors bedrag vragen terwijl een andere club die geen concurrent is er minder voor hoeft te betalen.
  Zou AZ ook proberen ( hoop ik ).

  Tja en dan moet AZ kijken of het voor de overige posities wel vervangers heeft.
  Rochet voor Esteban, maakte op mij een betere indruk en doet volgens mij niet onder voor een Mulder of Ruiter. Ruiter is dit seizoen trouwens al een stuk minder als vorig seizoen.

  Overeem voor Gudelj. Overeem heeft niet het schot maar daar hebben we Luckassen voor 😉

  Kijk en zo houdt AZ geld over voor een Tighadouini bv die ook wel 1,5-2 miljoen moet kosten.

 5. kaazie1987

  19 april 2015 at 17:11

  Dat hoor ik meet mensen zeggen gerrit maar er is geen club die met 2 keepers het nieuwe seizoen ingaat ook niet met 2 jeugdkeepers dus een keeper gaat er komen. Also nac degradeert niet gerrit weet jij een betere linksbuiten aangezien stewart graag handelt met nac lijkt tighadouini mij de best optie. Als zij nacompetitie Halen gain ze echt geen 2 Miljoen vragen

  • Gerrit Vooijs

   19 april 2015 at 17:36

   Ik vind Tighadouini een erg attractieve speler en hij voegt met zijn acties en doelpunten iets toe aan AZ.
   Zijn doelpunten kunnen het verlies aan goals van Gudelj compenseren.

   Maar goed het duurt nog even dus AZ kan zich nu goed voorbereiden op de komende transferperiode.

   • AZ4Altijd

    20 april 2015 at 00:53

    Je kan beter zo min mogelijk Marokkanen in het team hebben. Zodra ze door hebben dat er interesse is van andere clubs gaan ze muiten. Zie Hamdaoui en die andere pipo die naar Subsidie is gegaan.

    Zulke lui moet je niet hebben. Ja vaak technisch begaafde spelers, maar karakter is waardeloos.

 6. iPjotr

  19 april 2015 at 18:28

  Haller van Utrecht mag ook wel komen… Balvast

  • Gerrit Vooijs

   19 april 2015 at 18:37

   Te laat, heeft 2 weken geleden zijn contract bij Utrecht getekend. Jammer, want hij is idd een goed aanspeelpunt en kan zelf ook nog scoren.
   Helaas beschikte AZ op dat moment niet over geld om hem voor ca 8 ton over te nemen.

 7. az woman

  20 april 2015 at 08:10

  IK dacht dat AZ goed boerde de laatste jaren,dat geld is blijkbaar verdampt. Dus is AZ helaas noodgedwongen om te moeten winkelen bij een andere prijsklasse. Dit heeft Toon Gerbrands ook zien aankomen en wist niet hoe snel hij weg moest zijn, hij liet AZ zelfs twee a drie maanden min of meer stuurloos. Nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar en weten we waar we staan. Ook daarom gaat AZ werken volgens de Billy Beane methode. PSV heeft verkapte staats steun gehad(de grond onder het stadion voor 50 miljoen gekocht door de gemeente Eindhoven, terwijl de vierkantemeterprijs van grond in Eindhoven een heel stuk lager ligt).De Ajax jeugdopleiding wordt als enige gesponsord door staatsbank ABN-AMRO, daar zou de staat moeten ingrijpen, want de ABN-Amro is van ons allemaal als belasting betalers. ABN-AMRO zou alle bvo’s moeten steunen of geen één. Heerenveen zit in het zelfde schuitje als ons, daar moet ook de broekriem strakker worden aangehaald. Pec-Zwolle leeft ook boven zijn stand en gaat bezuinigen. Vitesse is afhankelijk van de man van Chelsea, die naar alle waarschijnlijkheid de stekker uit Vitesse gaat trekken, en dan valt Hollywood aan de Rijn als een kaartenhuis in elkaar. Twente is afhankelijk van de grillen van een Aldo van der Laan, en is dom geweest om met investeerders spelers te kopen, waardoor ze nu weinig of niks aan transfers overhouden bij verkoop.Utrecht is afhankelijk van Frans van Seumeren, als hij de stekker eruit trekt is het daar afgelopen. NAC moest in de winterstop op zijn knieën bij een paar geldschieters, om lijfsbehoud in de Eredivisie, en dat biedt nog geen zekerheid. Ado-Den haag is afhankelijk en een speeltje geworden van meneer Wang. Dan ben ik blij dat ons mooie AZ nog op eigen benen staat, en begrijp ik dat de Billy Beane methode en goedkope spelers met de jeugdopleiding onze enige manier is om gezond verder te gaan. Menig club en supporter hebben veel grotere zorgen als AZ en hun fans. Ik kijk als AZ fan naar wat we wel hebben, en niet naar wat we niet hebben of niet kunnen krijgen, dan ben ik al een stuk gelukkiger.

  • woonwagenpower

   20 april 2015 at 08:47

   En straks het mooiste jeugdcomplex van Nederland, waar jonge jongens graag willen spelen. Veel mooier dan dat in de Bijlmer, waar die tribune lijkt op een oester met daarbij een tent in net-panty’s. bij ajax heet het jeugdcomplex de toekomst, maar AZ investeert in de toekomst. Misschien krijgen we een paar magere jaren, waarin de Beane werkwijze moet ontwikkelen, maar met die werkwijze en onze eigen jeugd zie ik de toekomst zonnig tegemoet. AZ voor altijd, toen, nu en in de toekomst.

  • Jeroen

   20 april 2015 at 09:27

   Mooi omschreven! Als we dit seizoen als vijfde eindigen hebben we het zo slecht nog niet gedaan. Daar ben ik het helemaal mee eens. Toch blijft het een beetje jeuken. Er had gewoon meer ingezeten.. Jammer dat we de laatste duels niet dat konden brengen wat we de rest van het seizoen wel konden.

 8. woonwagenpower

  20 april 2015 at 09:34

  AZ, zoveel mensen leven met je mee,
  die mensen volgen alles via de krant, internet, en tv.
  Op wedstrijddagen het stadion bezoeken,
  uit en zelfs in Europese uithoeken.
  Waar AZ dit jaar ook zal eindigen, ik heb regelmatig genoten,
  zeker 5 februari, toen kreeg ajax in Amsterdam op hun kloten.
  Wij bestaan nog, en zijn min of meer gezond,
  menig andere club balanceert langs de afgrond.
  Een betaald voetbal club leiden zal wel eens niet meevallen,
  alles in goede banen leiden van het eerste t/m de jeugd elftallen.
  Presteren is een woord die voor iedereen binnen AZ geldt,
  van koffie juffrouw in de kantine tot aan voetballer op het veld.
  Als iedereen goed presteert en alles met 100% inzet doet,
  zie ik de toekomst van AZ zonnig tegemoet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *