Van den Brom: “Thuis moet je winnen van ADO”

By
Updated: april 17, 2015

John van den Brom sprak vrijdagmiddag uitgebreid met de pers over het herstel van twee van zijn verdedigers, de speelwijze en de tegenstander van zaterdag, ADO Den Haag: “Daar geloof ik niet in.”

Van den Brom kan tegen ADO over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “Alleen Jan Wuytens is nog niet inzetbaar. Maar de medische staf geeft aan dat het herstel van zijn knie goed gaat. Hij sluit binnenkort aan op het trainingsveld.”

Hoedt
Wesley Hoedt, die de afgelopen weken kampte met een knieblessure, is beduidend verder in zijn herstelfase. “Wesley is weer fit, maar hij start nog niet in de basis. Dat zou nog wat teveel van het goede zijn. Ik ben blij dat hij weer terug is.”

Van den Brom: “Op de terugkeer van Wes in de wedstrijdselectie na, gaan we niets veranderen; de basis blijft dus hetzelfde. Natuurlijk zijn er in Heerenveen fouten gemaakt, maar daar zijn we mee aan de slag gegaan. We willen vaster worden in onze manier van spelen, de samenstelling én uiteraard de resultaten.”

Speelwijze
“We starten tegen ADO dus met dezelfde speelwijze als in Heerenveen”, vervolgde Van den Brom. “Want er waren ook dingen die wél goed gingen in dat duel. Of je het nou 4-4-2 of 4-2-3-1 wilt noemen maakt me nooit zoveel uit, maar waar het om gaat is dat we nu aan de zijkanten jongens met meer loopvermogen hebben staan. En Steven Berghuis staat inderdaad meer achter de spits. De vraag was: Hoe krijg je hem het meest aan de bal? Want aan de zijkant isoleer je Steven ook een beetje.”

ADO
De opponent van zaterdag won de afgelopen twee wedstrijden, waardoor lijfsbehoud in de Eredivisie een feit is. Van den Brom: “Of ze nu vrijuit gaan spelen? Geloof ik niet in. Nee, ze willen ook gewoon die derde wedstrijd winnen. En dat willen wij uiteraard ook. Thuis móet je gewoon winnen van ADO. Punt. En met het oog op de afgelopen weken liever met 2-0 dan met 5-4.”

Het Eredivisie-duel in het AFAS Stadion begint zaterdag om 18:30 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Bron: AZ

7 Comments

 1. az woman

  17 april 2015 at 15:28

  Ado Den Haag mooie club, mooie aanhang, mooie kleuren.
  Maar AZ is een nog veel mooiere club, en nog veel mooiere supporters en nog veel mooiere clubkleuren. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot en laat het, het begin zijn van de wederopstanding van ons mooie AZ.
  Een lekkere eerste opwarmer van de vier, voor de play-offs, AZ op naar Europees voetbal!

 2. Ruud

  17 april 2015 at 18:39

  Nou, dan maar met de billen bij elkaar! Zelfde samenstelling met zelfde speelwijze geeft te denken. Zou Stewart hier een rol spelen? Waarom niet wat meer experimenteren? Hoop doet leven zullen we maar zeggen. Vertrouwen moet nog groeien bij mij.

 3. KeesK

  17 april 2015 at 22:17

  Lees ik dat Brom toch géén korfbalclubje van AZ wil maken!? Geen 5-4 dus. 2-0 verandert echter weinig aan het armzalige doelsaldo. Ik ga toch voor 5-4.
  En Timon? Wat verwacht jij dit keer?

 4. Vak J

  18 april 2015 at 00:33

  thuis moet je winnen van ADO” thuis moet je minimaal gelijk spelen tegen Feyenoord, moet je winnen uit tegen Heerenveen! kortom bla bla. ADO is nu al moeilijk genoeg voor AZ zeker gezien het spel en de verdediging van AZ. Beter is het om even niets te zeggen!

 5. oma

  18 april 2015 at 07:04

  zet er eerst maar eens een keeper.
  en ga dan praatjes verkopen gek.

 6. iPjotr

  18 april 2015 at 11:34

  Bla bla bla bla vdBrom.

 7. Brandon

  18 april 2015 at 18:08

  Je moet dit, je moet dat, jij als trainer moet zorgen dat je elftal organisatorisch goed staat en daar heb je 30 wedstrijden over gedaan om er nog een zandloper van te maken. Nog nooit een echt systeem gevonden. Echt zo zwakjes. Vandaag hetzelfde achterin als de laatste wedstrijden waarin we 19 tegendoelpunten incasseerden. Laat lekker staan wat kan jou die supporters nou schelen. Welke smoes kan je nog bedenken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *