Doelsaldo van AZ is bizar

By
Updated: april 16, 2015
AZ-trainer John van den Brom beseft dat er iets zal moeten veranderen willen de Alkmaarders nog een kans maken op Europees voetbal. Waar zijn ploeg enkele weken geleden nog meedeed om de derde plek, is die stek door een paar keiharde nederlagen inmiddels uit beeld en zal de nummer vijf via de play-offs een Europees ticket moeten afdwingen.
Zaterdag stapte AZ opnieuw met een ruime nederlaag van het veld. Bij Heerenveen werd met 5-2 verloren, waardoor Van den Brom een treurige balans moest opmaken. Zijn ploeg leed liefst vier afgetekende nederlagen in de laatste vijf competitieduels: FC Utrecht (6-2), Vitesse (3-1), Feyenoord (4-1) en dus afgelopen zaterdag bij SC Heerenveen (5-2).

 

‘Maar we hebben dit seizoen ook tien keer de nul gehouden’, zegt de hoofdcoach. ‘Er blijven dus twintig wedstrijden over waarin we 52 goals tegen kregen. Inmiddels hebben we een negatief doelsaldo van min één, terwijl we op de vijfde plaats staan. Dat is natuurlijk te bizar voor woorden. Als wij verliezen, is het gelijk ook heel fors.’

‘Ik wil de afwezigheid van spelers ook niet als een excuus gebruiken’, vervolgt Van den Brom, die zaterdag tegen ADO Den Haag weer hoopt te beschikken over steunpilaar Wesley Hoedt. De na dit seizoen naar Lazio vertrekkende verdediger deed niet mee in de duels met Feyenoord en Heerenveen.

Van den Brom: ‘Het verval houdt ons enorm bezig. Mentaal, fysiek, tactisch… Het zal van alles een beetje zijn, denk ik. Op zich speelden we een redelijke wedstrijd, maar op een cruciaal moment (blessuretijd eerste helft, red.) grepen we niet in en kwam Heerenveen op 1-1. Op een gegeven moment viel alles uit onze handen. En als wij niet meer doen wat we hebben afgesproken, krijgen we de laatste tijd meteen het deksel op de neus. Die desorganisatie is een probleem.’ Bron: VI

8 Comments

 1. oma

  16 april 2015 at 11:48

  dan moet je die grabbelaar er niet meer in zetten,dat scheelt je zeker 10 doelpunten minder.

 2. Jeroen

  16 april 2015 at 12:49

  ANDERE KEEPER, ANDERE KEEPER, ANDERE KEEPER, ANDERE KEEPER….
  Kan dit wel blijven herhalen.

 3. remco

  16 april 2015 at 13:57

  ik denk dat 99.9% van de mensen die voor az zijn dat denken behalve de trainers

 4. KeesK

  16 april 2015 at 14:02

  Andere doelman roepen heeft geen zin want Brom leest deze website niet. En we weten hoe dat afloopt…

 5. Jay

  16 april 2015 at 16:53

  De keeper is hoofdverantwoordelijk voor de verdediging, dus het lijkt mij dat je na zoveel tegendoelpunten toch gaat denken aan het vervangen van je keeper. Als van den Brom dat niet doet heeft hij of geen vertrouwen in Rochet of er zijn afspraken gemaakt dat Esteban tot het eind van het seizoen onder de lat mag blijven staan.

  En natuurlijk is het niet alleen de schuld van Esteban, maar een goede keeper die vertrouwen uitstraalt kan een hoop schelen.

 6. iPjotr

  16 april 2015 at 21:48

  Met dank aan onze keeperstrainer……….
  Van Aart zal Rochet en Olij de komende jaren ook de de afgrond in jagen.
  Alles onder het motto: hoe verneuk ik je talenten 🙁

 7. Martje

  17 april 2015 at 12:44

  Hakim gaat toch voor niets de deur uit, dus waarom zou je Rochet niet op doel zetten? Slechter dan nu kan het toch niet worden

 8. harm

  17 april 2015 at 15:12

  Ik verwacht dat de staf Esteban tot het eind laat keepen..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *