Van den Brom: ‘Compacter spelen’

By
Updated: april 10, 2015

John van den Brom sprak vrijdagmiddag met de pers over het uitduel van zaterdag met sc Heerenveen, de blessures in zijn ploeg en het restant van het seizoen. “Een sportman wil alles winnen.”

In Friesland moet Van den Brom het, net als tegen Feyenoord, stellen zonder Wesley Hoedt en Jan Wuytens. De linksbenige verdedigers kampen nog met knieklachten. Jeugdspeler Joris Kramer zit daarom opnieuw bij de wedstrijdselectie.

Van den Brom: “Hoedt heeft irritatie in zijn knie. Het is lastig om in te schatten wanneer hij weer kan spelen. De medische staf is tevreden over zijn herstel. Hij heeft deze week buiten ook al weer wat dingen met de bal kunnen doen.”

Competitie
AZ vindt zichzelf momenteel terug op de vierde plaats in de Eredivisie. Theoretisch is de derde plaats – en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de Europa League – nog mogelijk. “En anders eindigen we natuurlijk liever vierde dan zevende. Het gevoel bij een sportman is sowieso dat hij alles wil winnen. En als we play-offs moeten spelen, dan ga je die duels beter in na goede resultaten in de resterende vijf competitiewedstrijden.”

sc Heerenveen
“Of Heerenveen afwachtend gaat spelen? Ze hebben er in ieder geval de spelers voor om te wachten op een fout van de tegenstander. Vervolgens kunnen ze in de omschakeling goed de ruimte bespelen. Ook wij zullen compact spelen, want de afgelopen wedstrijden hebben we teveel goals tegen gekregen omdat we te ‘open’ stonden. En ook wij hebben spelers om in de omschakeling te kunnen toeslaan”, aldus de oefenmeester.

Van den Brom: “Maar behalve het compacter spelen, zitten we niet in een situatie om te gaan experimenteren. Dan zouden we namelijk niet overtuigd zijn van hetgeen we de afgelopen maanden gedaan hebben. In die periode hebben we namelijk veel punten gepakt.” Bron: AZ

32 Comments

 1. Brandon

  10 april 2015 at 14:51

  Wat een slap verhaal. Zeg wat er nodig is en stel daar je elftal op in. Strijd,passie,werklust en geen slappelingen zoals de afgelopen keer. Wij hebben ook spelers die uit de omschakeling etc etc maar stel die dan ook op, dos Santos, in ieder geval snelle spitsen want de ruimte is er altijd tegen Heerenveen.

 2. kaazie1987

  10 april 2015 at 17:24

  als je een aantal spelers in je basiselftal heb staan, die te veel met een transfer in hun hoofd zitten zou ik wel gaan experimenteren johnny. je moet die gasten sparen voor de playoffs en met het oog op volgend seizoen de jeugd de kans geven. of je nu 4e of 8e wordt dat maakt toch geen drol uit, als ze in de playoffs maar presteren.

  • Jay

   10 april 2015 at 22:44

   Dat maakt wel uit. Als je als 4de eindigt speel je steeds eerst uit en daarna thuis, wat normaal gesproken een voordeel is. Verder is het financieel natuurlijk beter om zo veel mogelijk te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen.

 3. kaazie1987

  10 april 2015 at 17:28

  niet experimenteren zegt vdb, vervolgens lees je op de website van sc heerenveen dat az start met hupperts johansson en Berghuis op basis van de laatste trainingen van az dat zijn volgens mij al 2 wijzegingen ten opzichte van vorige week

 4. harm

  10 april 2015 at 17:52

  Gun Kramer wel een basisplaats bij zijn debuut , verder hoop ik dat ze 100% geven en creatief zijn..

 5. Ruud

  10 april 2015 at 17:56

  Ze lezen toch echt deze site! Leuk! John ga lekker rommelen met het elftal. Het maakt toch niet meer uit.

 6. Timon

  10 april 2015 at 18:32

  Blij dat ik nietmee ga,kansloze missie. Dus precies zoals ik begin seizoen al voorspeld had: niet eens 60 punten… Met aantal trainers op,de bank die bij elkaar 1miljoen e verdienen? Zij lachen zich helemaal rot!, Directeuren ABNAmro zoiets flikken: heel het land over zich heen ( terecht overigens!). Tja, verkeerde beroep gekozen!

 7. kaazie1987

  11 april 2015 at 09:13

  daar begrijp ik ook niets van hoor die 3 trainers, ik zou dennis haar trainer maken van jong az maken kan hij mooi robbemond opvolgen. de meerwaarde van van basten snap ik wel maar die van dennis haar totaal niet. martin haar traint de verdedigers danny landzaad de middenvelders en van basten de aanvallers maar wat doet dennis haar nou eigenlijk??

  even wat anders als je naar feyenoord 020 of zwolle kijk zie je pas de meerwaarde van een keeper die punten voor je pakt ik hoop zo dat wij volgend jaar ook zòn keeper hebben

  dos santos start volgens het nhd als linksbuiten vanavond, persoonlijk vindt ik dat een goede zet. verder denk ik dat we ook dit jaar gaan verliezen van heerenveen hun zijn in de aanval met uth en vooral sam larsson veel gevaarlijker alls wij

  • NHN

   11 april 2015 at 12:35

   Ik vind het ook maar vreemd die drie trainers (eigenlijk 5 als je de specialistentrainers ook meetelt. Piet Keur moest weg (achteraf logisch omdat van Basten kwam),maar Van Basten staat op de loonlijst als “assistent”, wat moet Dennis Haar er dan nog. Een soort van Cock Jol functie?
   Ik denk juist dat je ervaren voetballers veel meer bij de jeugd moet betrekken.
   Maar Dennis Haar is ook geen ervaren voetballer. Heeft nu wel na een x aantal dienstjaren bij het eerste van AZ veel ervaring opgebouwd.maar het zal nooit geen hoofdtrainer worden. En de huidige functie is ook overbodig.
   Conclusie:teveel trainers bij AZ.
   En dan hebben we nog steeds geen passende keeperstrainer…

 8. Jeroen

  11 april 2015 at 11:05

  Zal AZ geen poging doen om Mulder te halen? Hij is transfervrij en toch wel een redelijke keeper. In ieder geval beter dan wat we nu hebben 😉

 9. kaazie1987

  11 april 2015 at 13:26

  het zal lastig worden maar ik zou dan eerst proberen om warner hahn daar vandaan te halen en als dat niet lukt zou ik proberen om Sergio padt bij groningen weg te halen en als dat niet lukt zou ik pas proberen om mulder op te halen. ikzelf ben niet zo’n fan van mulder en heeft ook al een jaar niet gespeeld. maar az kennende gaan ze spelers halen waar ze voorheen interesse in hadden en dan zal ik zelf niet raar opkijken als ze toch weer voor ruiter van fc utrecht gaan. ook zal er wel weer interesse zijn in van duinen van ado en bijker van cambuur daar hadden ze vorig seizoen namelijk ook interesse in

  • remco

   11 april 2015 at 16:34

   ik zou geen extra keepeer halen
   ik vind rochet best aardig keepen in de wedstrijden die hij keepte
   en je houdt de ontwikkeling van olij tegen die toen ik hem op het gewonnen onder de 17 zag keepen het heel goed deed

 10. Brandon

  11 april 2015 at 14:36

  Wanneer je na 30 wedstrijden nog geen vast systeem heb gevonden als trainer heb je het niet echt goed gedaan. Elke week een andere voorhoede geeft niet het vertrouwen wat een spits nodig heeft. Vanavond weer een andere voorhoede laat die nu gewoon staan en geef dus het vertrouwen zo niet dan blijft het een duiventil. Hij zal wel kiezen voor Berghuis, Johansson, Hupperts wat op zicht niet slecht is maar tegen Heerenveen zou ik voor twee spitsen gaan en dan dos Santos en Berghuis als diepgaande middenvelders gebruiken om de ruimte die Heerenveen laat te benutten.Daarbij Henriksen en Gudelj op het midden.

 11. kaazie1987

  11 april 2015 at 15:05

  dos santos staat linksbuiten brandon, ik ben van mening dat hij na vandaag een aantal spelers rust moet gaan geven met het oog op de playoffs, gasten als henriksen en matias johansson en gouweleeuw en Berghuis snakken naar rust. laat hupperts maar is op de rechtsbuiten positie zien wat hij kan en laat haye maar is spelen op de positie van henriksen en stel luckassen is op als rechterverdediger de keren dat hij dat deed deed hij het voortreffelijk, ik kan me de wedstrijd feyenoord uit nog herrieren dat luckassen als rechtsback echt fantastisch speelde

  • Brandon

   11 april 2015 at 18:05

   Als je dos Santos linksbuiten zet dan ben ik toch echt bang dat ik gelijk krijg, deze trainer kan geen opstelling neerzetten die deugd. dos Santos moet je van box to box laten spelen en geen linksbuiten kan het haast niet geloven. Tegen Heerenveen moet je geen4-3-3 spelen maar 4-4-2 als hij dat niet doet is het weer een verloren wedstrijd.

 12. Timon

  11 april 2015 at 15:35

  spelers rust geven? snakken naar rust? Die Berghuis is maanden geblesseerd geweest! Nog meer rust? Pas maar op dat zij niet gaan roesten! Volop aan de bak en met een vast systeem play-off in wil je nog een kans hebben! Schei toch uit met die onzin van rust!Wat heeft AZ dit seizoen thuis laten zien? Bitter weinig!

 13. Brandon

  11 april 2015 at 19:43

  dos Santos op papier linkerspits als dat zo is geef ik ons geen kans. Compacter spelen zei v.d. Brom dan ga je toch 4-4-2 spelen en geen 4-3-3.Maar ff afachten of er daadwerkelijk ook zo gespeeld gaat worden geloof het niet.

  • Brandon

   11 april 2015 at 19:48

   dos Santos staat dus gewoon op t middenveld kon het ook al niet geloven. Meteen 1e min 0-1 door prachtige actie Johansson op Berghuis

   • Gerrit Vooijs

    11 april 2015 at 20:47

    1-1 ruststand. Die zat er aan te komen want AZ verdedigd bij tijd en wijle zeer chaotisch. Ook die goal, als je ziet hoe die bal ingeschoten mag worden omdat er niet ten koste van alles verdedigt
    Kijken of AZ weer zo goed van start gaat.

 14. kaazie1987

  11 april 2015 at 20:42

  dos santos middenveld? Berghuis heeft juist een vrije rol op het middenveld en henriksen is een soort van valse rechter spits

 15. Timon

  11 april 2015 at 21:32

  Ha ha ,zootje

  • NHN

   11 april 2015 at 21:36

   Je hebt weer gelijk,wat een zooitje ongeregeld.
   Eens kijken wat ze nu weer voor kut-excuses hebben.

 16. Timon

  11 april 2015 at 21:35

  1200 man voor Jan L mee : allemaal even overgeven op de afsluitdijk? Hahahahahaha! Ga door AZ met dit selectiebeleid van watjes ! Selecteer eens echte kerels! Weer paar seizoenkaarten minder!

 17. kaazie1987

  11 april 2015 at 22:00

  Wat makkelijk weggegeven zeg en ze begonnen zo goed het eerste half uur. 15 doelpunten tegen tegen Heerenveen, goed vooruitzicht op de play-offs waarin het er nu naar uitziet dat Heerenveen de eerste tegenstander wordt

 18. Ruud

  11 april 2015 at 22:05

  Je hebt helaas gelijk Timon

 19. Evert

  11 april 2015 at 22:08

  Een heel groot leeg gevoel van dit AZ……………………………….Met deze spelersgroep gaat het niet goed komen. Hahahaha vdb er was ook heel veel goeds????????????? Na deze uitspraak weet ik zeker dat het niet meer goed komt!!!!

 20. Evert

  11 april 2015 at 22:09

  Oja!! een ieder die nu commentaar levert met zoiets van de nieuwe realiteit blab bla bla, NU EVEN NIET!!!!!!

  • Ruud

   11 april 2015 at 23:10

   Nou je het zegt…

 21. oma

  11 april 2015 at 23:07

  dag vierde plaats,dag vijfde plaats.
  en zo glijden hoe langer hoe meer af de egotjes.

 22. Ruud

  11 april 2015 at 23:23

  Wat een gezeur van Van Gelder over Gudelj. Gouweleeuw is ook slecht vandaag. Niks Oranje. Waar zijn de spitsen van AZ? Doet Van Basten iets? Vreemde beslissingen van Van der Brom. Luckassen snap ik niet. Slimmer spelen. Goochemer worden. TRAINERS SCHAAM U!!!

 23. Ruud

  11 april 2015 at 23:24

  Van der Brom staat gewoon lachend voor de camera!!!! Poen ophalen en holadieeeee!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *