‘Gudelj bijna rond met Ajax’

By
Updated: april 7, 2015

Ajax heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen nagenoeg binnen. Zodra de puntjes op de i zijn gezet, ondertekent Nemanja Gudelj (23) een vijfjarig contract bij de Amsterdammers, die met de verregaande onderhandelingen al een duidelijk signaal afgeven: dat de hand nog verder van de (volle) knip gaat.

Financieel directeur Jeroen Slop zal de gelimiteerde transfersom in het contract van Gudelj van zes miljoen euro overmaken naar AZ. Voor binnenlandse transfers een fors bedrag, maar aan de andere kant wordt dit als een koopje gezien voor een Servische international. Helemaal in de wetenschap dat FC Porto vorige zomer liefst tien miljoen euro wilde neertellen voor de middenvelder.

Met zijn snelle handelen vervult directeur voetbalzaken Marc Overmars de wens van trainer Frank de Boer en troeft hij de eveneens geïnteresseerde concurrent PSV af. Bij de toekomstig landskampioen uit Eindhoven stond Gudelj hoog op het verlanglijstje in het geval dat aanvoerder Georginio Wijnaldum komende transferperiode vertrekt. Niet toevallig staan Wijnaldum en Gudelj op plaats één en twee in het Teleport Voetballer van het Jaar-klassement.

Gudelj moet Ajax het stuk mentaliteit bezorgen dat het zo goed kan gebruiken. De leider van AZ speelt met het mes tussen zijn tanden en gaat bij de Alkmaarse ploeg altijd voorop in de strijd. Daarnaast bezit de Serviër scorend vermogen. Tot dusver nam hij dit seizoen negen competitietreffers voor zijn rekening. Verder bereidde hij vier doelpunten voor. Bron: telegraaf

13 Comments

 1. Timon

  7 april 2015 at 08:10

  Ik had 5 miljoen verwacht: valt 1miljoen mee.begin nu op deze site maar te brullen!!!

 2. de echte supporter

  7 april 2015 at 08:22

  verrader, ik dacht dat 020 zo’n goede opleiding had??

 3. PaddyK

  7 april 2015 at 08:44

  Luis. Speelde als een natte dweil afgelopen zondag. Was zeker met zijn gedachten in Amsterdam?

 4. woonwagenpower

  7 april 2015 at 08:46

  Gudelj en ajax zo goed als rond,
  dit voelt als zout in een wond.
  Natuurlijk mag Gudelj van Stewart gaan voor een appel en een ei,
  dit is voor ons weer een zwarte bladzij.
  Gudelj speelde de laatste tijd slap en futloos maar dit verklaard een hoop,
  Gudelj was de laatste wedstrijden met zijn hoofd bij zijn carriére verloop.
  Dit is de domste keus van Gudelj ooit,
  Gudelj heeft op deze manier zijn eigen ramen ingegooid.
  In het buitenland had Gudelj zijn pensioen veilig kunnen stellen,
  want de meeste AZ-ers mislukken bij ajax en gaan teleurstellen.
  Voor mij hoeft Gudelj niet meer op het veld te staan,
  laat een jeugd speler maar minuten maken en ontwikkelen die wel voor AZ wil gaan.
  Kwark Overdwars verlaat zijn principe van maximaal vijf miljoen,
  en Stewart volgende keer, BETER JE HUISWERK DOEN!

 5. Jay

  7 april 2015 at 08:56

  Die zat tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord al met zijn hoofd bij Ajax, vandaar zijn slechte spel. Erg jammer dat hij waarschijnlijk naar Ajax vertrekt, maar veel spelers zien AZ alleen maar als springplank naar PSV, Ajax of een buitenlandse club. Dat is nu eenmaal zo en ik vrees dat we dat moeten gaan accepteren.

 6. az woman

  7 april 2015 at 09:03

  En dan vinden ze het in de Hoofdstad raar dat heel veel mensen in het land een hekel hebben aan die club uit de bijlmer.
  En maar roepen in de media dat ze een van de beste opleiding hebben in Europa.
  Helemaal geen opleiding, het is een koopinstituut geworden.
  Milik is gekocht, Sinkgraven gekocht, Gudelj gekocht, ze willen nog een rechtsbuiten kopen omdat Kishna waarschijnlijk vertrekt, ze willen verder nog een rechter centrale verdediger,een linksback en ook nog een extra spits kopen.
  Goh, goh wat hebben ze zelf een fantastische opleiding, een opleiding waar nog geen drol komt boven drijven. ajax is het psv van het westen.

  • Keet

   7 april 2015 at 21:54

   Gudelj is ook niet door AZ opgeleid. De pot verwijt dus de ketel.

 7. joost

  7 april 2015 at 09:05

  Jammer dat hij vertrekt en vooral jammer dat hij naar 020 gaat. Verwijten maken heeft echter geen zin. Er staat in zijn contract schijnbaar een gelimiteerde afkoopsom, daar kan Stewart nu ook niets aan veranderen. Verder kan Gudelj bij 020 waarschijnlijk ruim twee keer meer verdienen dan bij AZ. Dat is nu eenmaal de realiteit. Jammer voor AZ, maar zo werkt het nu eenmaal. Hopelijk is er nog een doorverkooppercentage mogelijk. Dan kunnen we mee profiteren als Gudelj echt naar de Europese top gaat, wat volgens mij echt gaat gebeuren.

 8. Ruud

  7 april 2015 at 09:09

  Mensen, we zijn allemaal opleidingsclubs geworden voor het grote geld in het buitenland. Daarbij is AZ terug naar provincieclub het afgelopen jaar door het ontbreken van beleid met Stewart. Hopelijk kan Eenhoorn iets doorbreken, maar we zijn ver weg van de kwartfinale Europa League van vorig jaar. De jeugd zal het gaan moeten doen na dit overgangsjaar. Oh ja, goede trainers zijn daarbij wel een must!

 9. Justin

  7 april 2015 at 09:11

 10. Silver

  7 april 2015 at 10:15

  Voorlopig zijn het nog maar geruchten, maar anders is het jammer dat Gudelj naar een tegenstander gaat. Hij zou AZ toch wel gaan verlaten, dus kunnen we beter kijken hoe AZ met de opbrengst omgaat. Is er vanuit de jeugd iemand die deze ruimte kan opvullen, of gaan we op de Billy Bean manier iemand halen?

 11. NHN

  7 april 2015 at 11:59

  Volgens mij is Joris Overeem een goede opvolger.

 12. AZ4Altijd

  7 april 2015 at 12:34

  Ach.. Wie is er nu geslaagd bij 020 na weg gegaan te zijn bij ons? Als het zo is hoop ik dat hij flopt. Net als al die andere slappelingen. Ga dan naar Subsidie. Daar speel je CL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *