AZ kansloos onderuit tegen Feyenoord

By
Updated: april 5, 2015

later meer…

35 Comments

 1. Ruud

  5 april 2015 at 15:52

  Nou, dan is jet duidelijk in ieder geval: de nacompetitie! Succes!

 2. Timon

  5 april 2015 at 16:14

  Wat zei ik ook alweer: kansloos …..niet meedoen aan nacompetitie,stel plaats maar beschikbaar, rest van seizoen maar A1 sturen, wat een rotzooi !!!!

  • Ruud

   5 april 2015 at 19:37

   Wat Timon als ze wel de nacompetitie winnen? Staat dat nog in jouw woordenboek? Ik weet dat het moeilijk is, maar zonder hoop geen leven!

 3. Gerrit Vooijs

  5 april 2015 at 17:28

  Terechte nederlaag. Natuurlijk had de wedstrijd een wending kunnen krijgen als AZ de strafschop tegen Haye bij 0-1 ook gekregen had. Dan nog had AZ zeer waarschijnlijk niet gewonnen.
  Ik heb hier al eerder betoogd dat niet alleen de punten iets zeggen van een team maar zeer zeker het doelsaldo.
  Vandaag was duidelijk te zien waarom het doelsaldo van Feyenoord zoveel veter is.

  Goed AZ staat weer met 2 voeten in de Noord-Hollandse klei. Wij zijn een subtopper die zich niet kan meten over een heel seizoen met de top-3. Direct daaronder doet AZ goed mee. Met het huidige aantal plaatsen kan AZ alleen Europees voetbal halen via de Beker en De Playoffs.
  Als AZ de Playoffs haalt voldoet het aan de verwachtingen namelijk tot de laatste dag meedoen om Europees voetbal.

  In deze finale zijn er door de druk te veel spelers door het ijs gezakt. Mattias, Luckassen, Gudelj, Haye, Muhren.
  Dat is de helft en dat verklaard waarom AZ nooit echt greep op Feyenoord kreeg.

  Niet getreurd, de komende wedstrijden zijn voor des keizers baard. Mijn advies aan VDB: geef Berghuis, Gudelj, Gouweleeuw en Poulsen rust. Deze spelers moeten in de Playoffs het verschil maken.
  Als ze fit zijn kunnen ze dat ook gaan brengen.

  Tijd om de jeugd in te brengen en alvast aan het grote werk te laten snuiven.

 4. joost

  5 april 2015 at 19:23

  wel een grote pluim voor Poulsen, die opnieuw de ploeg op sleeptouw nam. Helaas zonder succes dit keer, maar dat lag niet aan Poulsen!

 5. Jay

  5 april 2015 at 20:11

  Het was vandaag ook wel erg treurig hoor. Heb ze niet vaak zo slecht zien spelen. Slappe instelling, een pass over 3 meter die niet aankomt etc. Niet te geloven dat we speelden voor een plek die recht geeft op Europees voetbal. Nu maar hopen dat we de play-offs winnen, al heb ik daar na vandaag weinig vertrouwen meer in.

 6. Jeroen

  5 april 2015 at 20:19

  Wat een waardeloze wedstrijd. Luckassen zat vanaf minuut 1 niet lekker in z;n vel. Van den Brom had hem eruit moeten halen. Desnoods stop je Ortiz in de verdediging. Muhren onzichtbaar…. Geef mij dan maar Aron!

  Je zou denken dat er genoeg ingrediënten waren om er een mooi duel van te maken, maar behalve Poulsen had niemand er zin in. Jammer! Had mijn tijd wel beter kunnen besteden.

 7. i.pjotr

  5 april 2015 at 20:34

  Sinds de uitspraak (grote bek)van brom dat we de beste verdediging van Nederland hebben is het voetbal berg afwaarts gegaan. Komende weken zullen ook niet plezierig worden , uit in Hoereveen zal het weer een pittige pot worden. En de ploeg in een vette dip “Twente” weten we altijd weer de punten kado te doen.
  Hopelijk scoren we een plaatsje in de EL via de FairPlay , want nacompetitie is niet voor AZ weggelegd.

 8. NHN

  5 april 2015 at 22:19

  Jammer,het seizoen gaat weer uit als een nachtkaars. AZ heeft ons dit seizoen best wel mooie wedstrijden voorgeschoteld. Op een gegeven moment , kort voor, en na de de winterstop zag het er echt rooskleurig uit. Maar de strijd is gestreden. AZ gaat die derde plaats nooit meer halen. Vierde plaats heb je niks aan, en in de beker heeft AZ zichzelf de das omgedaan.
  Ontzettend jammer. Vaak als het er echt om gaat spannen, geeft AZ niet thuis, en dat is een harde constatering. De laatste weken is het strompelen. Eigenlijk geen behoorlijke wedstrijd sinds eind februari meer gezien.
  Als je het voetballend niet kunt brengen, moet je in staat kunnen zijn, het einde te halen met knokvoetbal. Maar daar heeft AZ de spelers niet naar.

  De bejubelde verdediging is helemaal niet zo goed. Niks ten nadele van Gouweleeuw Die kan het niet allemaal in zijn eentje doen. Maar ook het middenveld was te flets, en dat is eigenlijk al weken zo. Voorhoede was vandaag helemaal onzichtbaar.

  Wat nog rest is die play offs. AZ zal, by the way, nog alle zeilen bij moeten zetten om een play offs plaats vast te houden. 11 punten voor op plaats 8. Maar de manier waarop AZ de laatste weken speelt zal nog veel punten kosten.
  Ik zie die plays offs sowieso helemaal niet zitten,maar je moet toch ergens voor gaan.
  Zonde dat het zo moet eindigen.

  • i.pjotr

   5 april 2015 at 22:45

   NHN , ik ben het helemaal met je eens.
   Veel jonge spelers dit seizoen ingepast, dus zo wisselvallig als de pest.
   En als de STEKHOUDERS het ook laten afweten, (gudelj heeft het ff niet) dan loop je vaker tegen een zepert aan.
   Het was dit jaar al een paar keer stukke beter als de afgelopen drie seizoenen, HOOPVOL voor het volgend jaar.

  • Gerrit Vooijs

   5 april 2015 at 22:58

   Die Playoffs zijn echt wel binnen hoor. 11 punten voor op plaats 8. Dat betekent dat nr 8 uit de laatste 5 wedstrijden 11 punten moet halen = 3 overwinningen en 2 gelijke spelen. Dan nog mag AZ geen enkel punt meer halen.
   Nee, die Playoffs zijn binnen en dat heeft AZ dus keurig gedaan.

   Waarschijnlijk zal AZ die in de huidige vorm niet winnen maar dat geldt ook voor de andere ploegen die er in hun ogen even veel recht op hebben.
   AZ heeft een matige keeper die veel tegenhoudt maar ook te veel loslaat. Daarnaast hebben wij eigenlijk maar 2 verdedigers, Gouweleeuw en Poulsen, die die titel verdienen. De overige kandidaten wisselen in verdedigend opzicht goede wedstrijden met matige en zelfs slechte wedstrijden af.

   Dit zien wij dan ook terug in het doelsaldo. Het puntentotaal verbloemt veel maar wie verder kijkt is niet verbaast over de huidige resultaten.

   Maar AZ heeft in aanvallend opzicht heel leuke wedstrijden gespeeld en daarmee het publiek vermaakt. Als beloning mag AZ aan de Playoffs meedoen. Laten we nu blij zijn met dat resultaat want de technische staf heeft het uiterste uit deze selectie gehaald.

   Het AZ van vroeger dat hele wedstrijden controleerde bestaat al jaren niet meer en dat komt ook niet meer terug want daarvoor ontbreken de financiele middelen.

   • iPjotr

    6 april 2015 at 11:13

    Als ik van de brom was, zou ik eens terug kijken naar de wedstrijden voor de winterstop.
    We zijn toen getrakteerd op mooie wedstrijden met strijd en passie. Wedstrijden die we de laatste drie jaar niet meer hadden gezien.
    Dat is na de winterstop geheel verdwenen.

 9. Brandon

  6 april 2015 at 00:39

  Vanaf minuut 1 waren we kansloos. Mede door de tactisch zeer slechte opstelling. 1-4-5-1 speelden we. Vooraf werd gezegd alles of niets dat was dus meteen niets. Die arme Muhren stond op een eiland en wie je daar ook neerzet, dit was kansloos. Dit was een grote, tactisch niet de 1e keer, fout. Of je speelt 4-4-3 met 2 buitenspelers met Muhren of je speelt 4-4-2 met Tankovic, Johansson. Nu achteraf is het gemakkelijk praten maar Luckassen heeft nog niet 1x een voldoende gehaald in de wedstrijden die hij gespeeld heeft en had nu niet maar ook nooit niet in de eredivisie mogen spelen want helaas voor hem komt zeemijlen tekort voor dit niveau. Feijenord liet hem alleen vrij om op te bouwen en daar kwam ook niets van terecht. Bij Feijenoord werd helemaal geen tegenstand geboden die konden zich naar hartenlust uitleven en werden geen strobreed in de weg gelegd omdat et tactisch dus helemaal verkeerd stond en Muhren in zijn eentje dit niet kan oplossen. M.a.w. v.d. Brom c.s. waren vanaf minuut 1 verantwoordelijk voor de afgang van AZ.

  • Gerrit Vooijs

   6 april 2015 at 11:10

   Brandon, je wint met z’n allen en je verliest met z’n allen.
   Met elke andere tactiek had dit AZ ook verloren.
   Tactiek is het verschuiven van accenten meer niet. Daarmee kun je in een gelijk opgaande wedstrijd net het laatste duwtje geven.
   Gisteren was AZ overal op het veld een maatje te klein.

   • cornell

    6 april 2015 at 11:27

    Een moeilijke situatie, maar jullie hebben alle 2 gelijk

   • Evert

    6 april 2015 at 12:32

    Gerrit, het word tijd dat jij ook met beide benen op de grond word gezet. Ik kan mijn prima vinden in de stelling van Bradon, dat wil zeggen dat jij (Gerrit) niet altijd maar gelijk heb. Ik mag graag jouw analyse van de wedstrijden lezen maar dat wil niet zeggen dat je per definitie altijd gelijk hebt.

   • Brandon

    6 april 2015 at 14:08

    Gerrit iedereen heeft een bepaalde kijk op voetbal. We hebben misschien 10.000.000 mensen die zich met dit heerlijke spelletje bezighouden. Allemaal een mening. Dit keer werd er in de pers gezegd we spelen ALLES OF NIETS. Prachtig we gingen er allemaal voor zitten en bij alles of niets denk je toch dat AZ ALLES wil en niet NIETS. Wat doet deze trainer die komt met het misschien wel meest defensieve systeem wat er is 1-4-5-1. Sorry Gerrit, dan druk ik me nu netjes uit, hou dan je bek in de pers en laat ons supporters niet in de waan dat er vanaf minuut 1 een AZ in het veld staat dat het gras wil opvreten en de tegen-
    stander figuurlijk wil vermoorden. Van ALLES kwam NIETS terecht en dit was alleen maar te wijten aan de tactische blunders vooraf gemaakt door deze trainer en zijn staf.

   • Brandon

    6 april 2015 at 14:21

    Ben het niet met je eens in dit geval. Alleen kan je dat nu nooit meer staven. Waarom niet vanaf minuut 1 de aanval gezocht en proberen Feijenoord vast te zetten en proberen te overbluffen? Waarom niet met 3 aanvallers gespeeld als je alles of niets aangeeft? Gerrit dit was vanaf minuut 1 met kak in je broek spelen en ,ook jij, weet dat je dan aan het kortste eind trekt. Jammer voor 16.000 supporters die nu met een, door de trainersstaf bedachte tactiek, met de staart tussen de benen en met diezelfde broek vol kak huiswaarts zijn gegaan. Of was jij de enige die dacht ach we konden dit toch niet winnen hoe wij ook hadden gespeeld? Nee toch, Gerrit?

    • Gerrit Vooijs

     6 april 2015 at 16:30

     Nee, Brandon ook ik had de hoop dat we dit konden winnen. Maar in de voorbeschouwing vreesde ik wel dat dit een heel moeilijke wedstrijd ging worden. Luckassen was in mijn ogen de zwakste schakel en helaas heeft hij dit bevestigd. Alle duels met Kazim overal op het veld heeft hij verloren en dat zegt genoeg.

     Het belangrijkste is in mijn ogen dat Gudelj al een paar weken zijn niveau niet meer haalt en mede daardoor verliest AZ de slag op het middenveld. Al weken speelt AZ niet goed maar pakte het met wat geluk toch nog de nodige punten.

     Het vuur wat nodig was is ontbrak gisteren bij teveel spelers. De oorzaak ?

     • Brandon

      6 april 2015 at 19:46

      Klopt helemaal en als we zo beginnen tegen Heerenveen gaan we er daar ook met boter en suiker in.

 10. Keet

  6 april 2015 at 11:07

  Jammer dat Feyenoord de fairplaycup van de Uefa ook voor ons heeft verkloot.

  • NHN

   6 april 2015 at 12:41

   Ja,daar zeg je wat. Weet iemand hoe de vlag wat dat betreft erbij hangt? Rond de jaarwisseling stond Nederland op plaats 2 van die ranking.(De bovenste 3 landen zouden een extra EL plek krijgen) Met Twente en AZ dan weer op plaats 1 en 2 van die nationale ranking.
   Maarre.. heeft Feyenoord na die ravage in Rome nu de hele boel verziekt? Of gaat dit naar volgend seizoen (ik noem maar wat)?

   Ik zou AZ ook het liefst via directe resultaten Europa in zien gaan,maar anders via zo’n fair play plaats..als het kan waarom niet.
   Maar dit is dus definitief ook door Feyenoord en z’n aanhang verneukt?

   In dat geval doet AZ het Nederlandse voetbal ook nog pijn door Feyenoord met die derde plaats aan de haal te laten gaan.

   • iPjotr

    6 april 2015 at 19:27

    Zoals je het schetst klopt het.
    Eerste drie landen krijgen een fairlplay plaats.
    Nederland staat nog steeds tweede.
    In de ranking landelijk staat 020 eerste, maar die spelen Cl
    Twente tweede….die moeten dus de beker winnen.
    AZ staat derde, als ze de playoffs verkloten….. En daar zijn ze goed in……. Komt AZ in aanmerking voor een EL plaats, mits 020 Cl haalt en Twente de beker wint…….. Of we moeten Twente nog passeren……

 11. woonwagenpower

  6 april 2015 at 15:36

  Er is al een hoop gezegd en geschreven,
  een ieder deed de wedstrijd op zijn eigen manier beleven.
  Tactische blunder of te kort aan inzet,
  het was in ieder geval niet de middag van AZ.
  Voor de play-offs kunnen wij ons opmaken,
  misschien is dat wel een toetje wat heerlijk zal smaken.
  De vierde plek is niet meer voldoende voor direct Europese voetbal te spelen,
  Mede te danken aan Twente en PSV die nu het Nederlandse voetbal benadelen.
  Twente en PSV namen de Europa League niet serieus,
  helaas namen ze toen een verkeerde keus.
  Europees voetbal is juist goed voor de kas, transferwaarde van spelers,ervaring,
  en last but not least voor de spelersontwikkeling.
  Nog 5 competitie wedstrijden te gaan,
  kan de jeugd zich bewijzen, de sterkhouders rusten en het toetje er vol tegenaan.

 12. Evert

  6 april 2015 at 15:40

  Waar ik mij het meest aan stoor is dat onze spelers continu in de media van alles aangeven zoals;
  – Ik ben toe aan de volgende stap!
  – Ze hebben het beste nog niet van mij gezien!
  – We gaan er 101% voor!
  – Die competitie lijkt mij wel wat!
  – Bla bla bla!!!!
  – We hebben de beste van………!!!!
  – Die en die is rijp voor Oranje!!
  Allemaal gebakken lucht, zat afgelopen zondag in het stadion en heb mij groen en geel zitten ergeren aan het voetbal van AZ. Geen fatsoenlijke steekpas, totale miscommunicatie, een Ortiz die continu in de discussie met Gudelj was, verschrikkelijke gaten in het middenveld, het continu terugspelen, lange ballen naar wie??? Ga zo maar door. En dan te bedenken dat er spelers rondlopen die zeggen dat zij toe zijn aan de volgende stap????
  Een VdB die lijdzaam toekijk…………………………..Ik zou de volgende wedstrijd het hele B-team erin zetten.

 13. Evert

  6 april 2015 at 15:43

  Ook het publiek, wat een makke kudde lameren. Onze Ben-Side……….een lachertje man man man……………..Vrolijk Pasen!

 14. Evert

  6 april 2015 at 15:44

  Misschien een leuke Topic: Prestaties van Ex-AZters??? Jeroen??

  • Jay

   6 april 2015 at 18:57

   Ideeën voor topics zijn altijd welkom, Evert. Even aangeven bij “tip fanvanaz” of een bericht sturen naar Jeroen of mij. Wat zou je precies in dat topic willen zetten/behandelen?

   • Evert

    6 april 2015 at 23:14

    Hoi Jay, bijvoorbeeld waar ze nu spelen en hun prestaties?

 15. Jay

  6 april 2015 at 18:59

  De ben-side was de tweede helft erg stil, ja. Maar ik had zelf ook geen zin meer om te zingen en te springen, dus dat snap ik wel.

 16. Ruud

  6 april 2015 at 21:27

  Nou, al deze verhalen te hebben gelezen denk ik dat AZ (want zij lezen ook deze site) zich achter de oren mag krabben. Er zijn toch heel wat tips uit de voorgaande verhalen te halen en het lek is best wel boven te krijgen met alle opgedane kennis. Nu nog een paar geschikte trainers die deze jongens elke dag iets bijleren en dan kan het best goed komen. Tenzij het trainen om het trainen zelf is dan kunnen ze net zo goed niet gaan en een potje gaan klaverjassen. Ik ben benieuwd of Van den Brom en Van Basten na een half jaar nu eens de juiste samenstelling kunnen bepalen tegen Heerenveen. Dit standaard een lastig tegenstander voor AZ. Er zal ruimte zijn om te spelen zoals Frank de Boer bij Studio Voetbal nog zei, maar wordt deze benut of niet. Het gaat nergens meer om eerst uit of thuis spelen in de playoffs. Toch belangrijk om te zien of deze trainers nu echt kennis van zaken hebben om een team op te stellen of dat AZ een ongrijpbaar iets is dat niet te sturen is.

 17. az woman

  7 april 2015 at 07:15

  Gelukkig zijn er verschillende meningen, waar iemand zich wel of niet in kan vinden. Een korte samenvatting is “oorzaak en gevolg”.
  Het gevolg hebben we gezien, maar wie kan mij vertellen wat de oorzaak is?

  • oma

   7 april 2015 at 08:17

   misscien luiheid van de heren.
   ze zijn te lui om de ene voet voor de andere tezetten.
   in zet 0,0 daar ligt voor mijn de grootste oorzaak.ze moeten het gras opvreten.
   als ik hun was zou ik eerst die grootte arrogante mondjes eens dicht houden in de pers en meer laten zien in het veld.

   • Evert

    7 april 2015 at 17:49

    Oma, helemaal mee eens!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *