Voorbeschouwing AZ – Feyenoord

By
Updated: april 3, 2015

Een tegenvaller voor AZ: in de kraker tegen Feyenoord kan het zondag niet beschikken over Wesley Hoedt. De centrale verdediger heeft te veel last van een knie. Hoedt zal worden vervangen door Derrick Luckassen.

Omdat ook Jan Wuytens een knieblessure heeft, moet trainer John van den Brom teruggrijpen op jeugdspelers om de bank te kunnen bezetten. Tegen Feyenoord zal daarom Joris Kramer of Pantelis Hatzidiakos op de bank zitten. Zaterdag beslist Van den Brom welke van de twee 18-jarige A-junioren hij bij de wedstrijdselectie voegt.

Dat Hoedt tegen Feyenoord wordt vervangen door de rechtsbenige Luckassen is ‘niet ideaal’, geeft Van den Brom toe. ,,Derrick speelt liever rechts in het centrum dan links. Daarom is het niet ideaal. Maar hij kan het wel. Hij is een sterke verdediger.’’

Tegenover de afwezigheid van Hoedt staat de terugkeer van Celso Ortiz. De controlerende middenvelder is hersteld van de armbreuk die hem twee maanden aan de kant hield. In die twee maanden speelde hij geen enkele wedstrijd. Toch twijfelde Van den Brom geen moment of hij Ortiz tegen Feyenoord meteen in de basis moest zetten. ,,Nee, daar heb ik heb niet over getwijfeld. Celso heeft namelijk in die twee maanden behoorlijk goed kunnen trainen. Aangepaste trainingen weliswaar, omdat hij ‘uit de duels’ moest blijven, maar fysiek gezien heeft hij in die periode geen achterstand opgelopen. Hij is misschien zelfs wel sterker geworden.’’

De inzet van de wedstrijd tegen Feyenoord is de derde plaats in de eredivisie. Feyenoord staat momenteel derde en heeft vier punten voorsprong op AZ, de nummer vier. ,,We moeten zondag winnen. Bij een gelijkspel of een nederlaag zie ik ons geen derde meer worden’’, zegt Van den Brom. ,,Het wordt dus alles of niets voor ons. Hoewel, ook als we winnen hebben we eigenlijk nog niets. Maar dan doen we wel volop mee om die derde plaats, en dan zal het ook tot de laatste speeldag spannend blijven, denk ik.’’ Bron: NHD

10 Comments

 1. Jay

  3 april 2015 at 14:46

  Alles of niets, zo zie ik deze wedstrijd ook. Ik heb er ook weer ouderwets zin in. Hopelijk ontstaat er ook zo’n sfeer in het stadion en gaan zowel de spelers als het publiek er vol voor. Dan zie ik echt wel mogelijkheden voor ons om te winnen.

 2. NHN

  3 april 2015 at 16:30

  Wéér geen Wuytens ter vervanging van Hoedt,maar Wuytens schijnt ook nog geblesseerd te zijn.
  Wel jammer want ik zou wel eens willen weten wat AZ nu met Wuytens van plan is. Zou het ooit nog wat worden,of wordt het exit?
  Luckassen links in het centrum is al eens geprobeerd. Was geen echt succes. Maar je moet wat. We gaan het zien.
  Volgens mij kan deze wedstrijd alle kanten op.

  • oma

   3 april 2015 at 16:51

   Wuytens heeft verleden jaar al zijn tijd gehad,toen kon hij al niet meer mee komen die jongen is veel te traag geworden.

 3. Jeroen

  3 april 2015 at 16:39

  Ik heb er zin in!! Zit ook mooi in het stadion komende zondag.
  Dat Hoedt niet speelt is een flinke tegenvaller. Ik vind Luckassen niet zo best als linkerverdediger. Laten we hopen dat het komende zondag wel goed gaat. Speelt Clasie eigenlijk? Las ergens dat de kans daarop zeer klein is. Dat is dan weer een meevaller voor AZ.

 4. Timon

  3 april 2015 at 20:12

  Kansloos

  • Ruud

   4 april 2015 at 12:42

   Leuke rol heb je toch in de comments. Altijd net even anders

  • remco

   4 april 2015 at 14:50

   onder bouw dat is

 5. Gerrit Vooijs

  4 april 2015 at 15:44

  Dit gaat een zeer moeilijke wedstrijd worden omdat AZ niet meer in de flow zit van februari.
  AZ vervalt dan weer in de oude fout: het gaat achterin rondspelen omdat niemand meer de bal komt vragen. Als AZ dat nu weer doet met Luckassen als linkerverdediger zal het schip zinken.
  Derrick heeft net wat te veel tijd nodig om de bal goed te leggen en dat gaat onder druk foute passes opleveren.

  Het middenveld van AZ moet die ballen komen opeisen en hun verantwoording nemen voor de voortzetting. Dus niet gauw weer die ballen terugspelen maar open draaien en door spelen.
  Dat lukt alleen als het hele team er in gelooft en naar voren denkt.

  Dat wordt cruciaal voor morgen, gelooft AZ er in of niet….. We gaan morgen zien hoe het in de koppies zit.

 6. Brandon

  5 april 2015 at 12:35

  Jammer met deze opstelling totaal geen kans. Luckassen is amateurniveau en voorin scoren we niet.

 7. Brandon

  5 april 2015 at 13:21

  Alles of niets zei v d Brom dit was dus vooraf al niets. Luckassen kan misschien bij Kreileroord de beste zijn maar is in de eredivisie de allerslechtste speler en dat is niet alleen nu maar ook de andere keren dat hij speelde. In een 4-4-2 opstelling kan je niet met Muhren spelen dat heb ik u al zovele malen aangegeven dan vermoord je Muhren zet dan twee buitenspelers erin m.a.w. v.d. Brom een tactisch onbenul en niet voor de eerste keer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *