‘Gudelj in beeld bij PSV’

By
Updated: maart 23, 2015

PSV zou interesse hebben in AZ-middenvelder Gudelj. Dat de club uit Eindhoven diep in de buidel moet tasten lijkt een mogelijke obstakel te worden. AZ zou namelijk een clausule hebben opgenomen in het contract dat de speler niet voor minder dan 10 miljoen euro mag vertrekken.

De AZ-speler zou de vervanger moeten worden van Wijnaldum die zeer waarschijnlijk de Nederlandse velden gaat verlaten. Mocht Gudelj niet haalbaar zijn, dan zou Cocu zijn vizier willen richten op Pröpper.

23 Comments

 1. Timon

  23 maart 2015 at 21:44

  Altijd voor Propper gaan

 2. remco

  23 maart 2015 at 23:04

  die genee doet zijn onderzoek ook niet goed zegt hij mag voor zes miljoen weg nou moet je tien miljoen betalen als je ook maar een kans wil hebben

 3. az woman

  24 maart 2015 at 06:45

  10 miljoen minimaal geeft een ander licht op de zaak. Ik had de laatste weken begrepen dat 6 miljoen voldoende zou zijn.
  Ik adviseer Nemanja om naar Engeland of Duitsland te gaan. Alle stadions in Nederland kent hij wel, gaat hij naar PSV, dan komt hij weer in een elftal wat in opbouw is. Depay, Wijnaldum, Willems vertrekken zo goed als zeker, en wat gaat de rest doen bij PSV?
  Oké PSV speelt dan weliswaar CL, maar Nemanja weet net zo goed als iedereen, dat PSV daar waarschijnlijk niet zal overwinteren. Nemanja is de Eredivisie ontgroeid.
  Daarin tegen zou Nemanja ook aan zijn pensioen moeten denken, hij is 23 jaar en wordt 16 november pas 24 jaar.
  Blijft Nemanja in de Eredivisie, dan is hij gauw drie jaar verder, en is hij voor een buitenlandse club minder interessant om in te investeren. Ik zou als ik Nemanja was eerst bijvoorbeeld bij een club als Tottenham hotspur, Southampton, Schalke 04 gaan spelen als ik die kans kreeg, andere stadions, andere omgeving, nieuwe impulsen en niet onbelangrijk, als je jong bent moet je het verdienen, dat geldt zeker voor een profvoetballer. Financieel veel interessanter als de Eredivisie voor Nemanja. Ik wens Nemanja , zijn Familie en zaakwaarnemer veel wijsheid toe.

 4. woonwagenpower

  24 maart 2015 at 07:18

  Gadver, de gadver wil een Nederlandse club met Neno aanpappen,
  gaat het ook nog om die lampenkappen.
  Neno, de wereld is groter als Nederland,
  denk aan Spanje, Duits of Engeland.
  Zeg gewoon NEE,
  tegen PSV.
  Wijzer wordt je niet in Eindhoven,
  je pensioen speel je niet veilig, kan ik beloven.
  Neno zet je zaakwaarnemer aan het werk bij clubs en achter zijn bureau,
  in je bijnaam is het al verwerkt, namelijk lampenkappen NEE en NO.
  Neno ik wens je een fantastische loopbaan,
  je kan misschien lekker in het buitenland een mooi avontuur aangaan.

 5. kaazie1987

  24 maart 2015 at 08:56

  lijkt me sterk dat psv gudelj als vervanger voor wijnaldum gaat halen, wijnaldum is een echte klassieke 10 en gudelj een echte inkermiddenvelder die verdedigend beter is als aanvallend, 2 compleet verschillende middenvelders. mischien dat ze bij psv op het middenveld maher willen doorschuiven naar de 10 positie en dat gudelj de plek van maher overneemt dat zou nog kunnen maar psv kan geen 10 miljoen betalen wel vreemd trouwens dat het nu weer 10 miljoen is een paar weken terug werd nog gesuggereerd dat hij 6 miljoen most kosten. mijn gevoel zegt wel dat hij daar geweldig zou passen, maar ik hoop dat zijn gevoel zegt dat hij naar het buitenland moet gaan

 6. kaazie1987

  24 maart 2015 at 09:01

  ik lees nu ook overal dat psv al gesprekken heeft gevoerd met propper en die moet ook een stuk minder kosten dan gudelj, en eerlijk is eerlijk propper is een stuk beter op die positie dan gudelj. ik zie gudelj uiteindelijk in portugal belanden bij porto of benfica ofzo

 7. NHN

  24 maart 2015 at 09:37

  Ik zou wel eens willen weten wat nu eigenlijk het richtbedrag is. Is dat nu 10 of 6 miljoen? Zit nogal een gat tussen… 4 miljoen kan ik de rest van m’n leven uitbundig van rentenieren.
  Maar goed, AZ doet hier nooit uitspraken over (al komen we er wel achter).
  Maar als het werkelijk 10 miljoen is. Dit gaat PSV nooit op tafel leggen.
  Voor Maher hebben ze eigenlijk al teveel betaald.
  Ik weet ook niet of Gudelj interesse heeft in PSV. Ik denk eigenlijk wel omdat hij eigenlijk alles vrij berekend in etappes doet.
  Maar zowel PSV als 020 gaan geen 10 miljoen neertellen. Dus als dit zo is, goed nieuws,al zullen ze beiden gaan vissen, daar ben ik van overtuigd.
  Ik zou als ik hem was naar de Bundesliga gaan. Een van de sterkste competities ter wereld. Engeland is historisch nog altijd het Walhalla, maar als een club 3 x verliest krijgt de trainer de zak en wordt het elftal omgegooid. Ik weet het niet.
  Maar hoe dan ook denk ik dat het op deze manier sowieso het buitenland gaat worden, en dat vinden wij als AZ-ers alleen maar mooi.

 8. Derek

  24 maart 2015 at 11:24

  kan hij naast adam maher de bank warm houden.

 9. kaazie1987

  24 maart 2015 at 14:39

  op ajax forums beweren bepaalde mensen dat gudelj wel degelijk een clasussule in zijn contract heeft staan en dat hij aan het eind van het seizoen voor 6 miljoen weg mag. die mensen zeggen serieuze bronnen te hebben, ook schijnt ajax al in gesprek te zijn met het management van gudelj. ik vindt het zelf ook verwarrend allemaal, maar laatst werd aan dick advocaat gevraagd bij studio voetbal of het echt waar is dat gudelj voor zes miljoen weg mag, waarop dick advocaat zij dat hij het niet wist waarop hij hard begon te lachen, dat zegt mij al genoeg, dat soort verhalen worden nooit zomaar de wereld ingelsingeerd, waar rook is is vuur. vaak zijn het de zaakwaarnemers zelf die dat doen om se topclubs wakker te schudden. het enigste wat stewart nu kan doen is de clubs tegen elkaar op laten bieden zodat de prijs mischien omhoog gaat, maar als gudelj zegt ik wil naar amsterdam en ajax betaald niet meer dan 6 miljoen dan moet az hem voor 6 miljoen laten gaan hoe vervelend het ook is

 10. kaazie1987

  24 maart 2015 at 14:44

  mensen die denken dat gudelj niet in nederland wil blijven moet ik teleurstellen. gudelj heeft laatst in de metro verkondigd dat hij een tussenstap naar een nederlandse topclub ook wel ziet zitten. maar zolang klaassen daar nog speelt zal hij daar niet naartoe gaan, zij hebben namelijk de luxe dat ze spelers als serero op de bank kunnen zetten ze hebben namelijk een overschot aan middenvelders en daar komt volgend seizoen een van hun grote talenten van der beek ook nog bij. gudelj zal dus echt de opvolger van klaassen moeten worden

 11. 1AZ1

  24 maart 2015 at 17:42

  Op AZ Fanpage staat dat Ajax geïnteresseerd is.

 12. Gerrit Vooijs

  24 maart 2015 at 22:01

  Ik wacht het maar rustig af. Maher is voor goed geld verkocht dus ik hoop dat Gudelj ook weer een hoop geld gaat opleveren. Wie dat betaalt is mij om het even. AZ heeft de Gudelj miljoenen nodig om wat financiële plooien glad te strijken.
  Gaat hij naar een Nederlandse club is dat jammer voor hem want AZ spelers presteren niet geweldig bij hun nieuwe club.

 13. az woman

  25 maart 2015 at 07:09

  Er wordt gelogen, maar door wie?
  Wie heeft 6 miljoen genoemd?
  Wie heeft 10 miljoen genoemd?
  Wie heeft er belang bij een bedrag te noemen?
  Komen de twee verschillende bedragen door dezelfde persoon in de wereld?
  6 miljoen, of 10 miljoen of zijn beide bedragen onzin?
  Onder Toon Gerbrands werden bij AZ geen transferbedragen genoemd, misschien dat Robert Eenhoorn meer openheid van zaken geeft? Hebben de seizoenkaarthouders en sponsors er ook niet een beetje recht op, om te weten wat een speler bij aankoop kost en bij verkoop oplevert? Als AZ meer openheid van zaken zou geven omtrent transfers en transferbedragen, zo dat het wij-gevoel met sponsor en supporters niet vergroten? Wie het weet mag het zeggen.

 14. harm

  25 maart 2015 at 16:03

  Tijdens studio sport kwam er langs dat Gudelj slechts 6 mil kost wegens aflopend contract.. Weinig als je kijkt dat Porto 10 mil geboden had in de zomer..

  • Gerrit Vooijs

   25 maart 2015 at 21:26

   Porto staat niet bekend als een club die dergelijke bedragen zomaar betaalt. Het is niet ondenkbaar dat dit bedrag is opgebouwd en verdeeld over meerdere jaren waarbij die 10 miljoen het maximum kan zijn.
   Vergelijkbaar met de transfer van Maher. Ook dat bedrag is opgebouwd.
   We moeten ons in mijn ogen dus niet blindstaren op megabedragen in de media. Die positie heeft AZ helaas niet.

 15. kaazie1987

  25 maart 2015 at 19:21

  wilfred genee en dick advocaat kwamen idd met het nieuws dat gudelj in zijn contract heeft staan dat hij aan het eind van dit seizoen voor 6 miljoen weg mag. gudelj wou namelijk alleen tekenen bij az als hij na het eerste seizoen voor 10 miljoen weg mocht en na het 2e seizoen voor 6 miljoen en az is daarmee akkoord gegaan, dat heeft az aanzichzelf te danken omdat az de naam heeft in het verleden dan dat spelers heel moeilijk wegkwamen bij az. en gudelj zag az duidelijk als een tussenstap waar hij niet te lang wil blijven voetballen. in de tijd dat az hem kocht hadden alleen az en twente intresse psv en ajax hadden twijfels, hij hoopte bij az waarschijnlijk in de picture te komen bij ajax en psv of een goede subtopper in het buitenland en dat is hem gelukt, het is alleen jammer dat wij daar de dupe van zijn, want als dat contract niet bestaan had had az waarschijnlijk een recordtransfer kunnen maken want die staat nu op 8,5 miljoen en daar had gudelj makkelijk overheen kunnen gaan…

 16. Brandon

  25 maart 2015 at 20:59

  Misschien wel leuk om te vermelden Aaron Johansson staat in de basis bij USA en Jozy Altidore heeft gescoord stand na 30 min 1-1

 17. Gerrit Vooijs

  25 maart 2015 at 21:18

  AZ moet dus gaan scouten volgens de Billy Bean / Riemer v d Velde methode. Dat betekent dat je spelers in huis haalt die de rest niet ziet. Die spelers kun je dan een contract voorleggen zonder clausules of met een eenzijdige optie voor de club.
  Gudelj had al meerdere opties en koos AZ als tussenstap om zijn hogere doel te bereiken. Deze planning heeft Gudelj met zijn zaakwaarnemer dus goed uit onderhandeld tijdens de contractonderhandelingen met AZ.

  Goed voorbeeld zijn die 2 Zweden die in de winterstop naar Heerenveen zijn gekomen. Die gaan Heerenveen miljoenen opleveren.
  Haller bij Utrecht is ook zo’n geval. 8 ton voor een fysiek sterke en scorende spits a la Pelle is geen geld.

  AZ moet dus geen spelers van 2-3 miljoen meer willen halen omdat deze spelers AZ uiteindelijk niet veel opleveren.

  Om dit te kunnen bereiken zal AZ een nieuwe koers moeten gaan varen. De Billy Bean methode zou hier goed op aan kunnen sluiten.
  De komende jaren worden daarom extra interssant om te gaan volgen hoe AZ verder veranderd van koopclub in opleidingsclub.

 18. kaazie1987

  26 maart 2015 at 17:46

  de billy beane methode gaat veel verder dan alleen spelers kopen op basis van statistieken gerrit, ik denk dat az, de laatste jaren zeker altijd zijn spelers gekocht heeft op basis van statistieken. in de tijd van scheringa werden der wel is spelers gehaald op basis van videomateriaal denk aan de transfer van pelle, of werd er grof betaald aan spelers die op de bank zaten denk aan stijn schaars. nu kan je geen spelers meer halen op basis van een goed gesprek met je scout of een goeie verkopers babbel met een of andere louche zaakwaarnemer dat is iets wat vroeger gebeurde nu niet meer, ik kan me nog herrineren dat henriksen gekocht is nadat hij eerst ruim 20 keer bekeken is en vervolgens zijn zijn statistieken derbij gehaald en hebben ze besloten om hem te halen, dat zal ook gebeurd zijn bij de dure transfers van gudelj gouweleeuw en johansson die alle ruim 2 miljoen gekost hebben.

  wat ik begrepen heb gaat de billy beane methode vooral over wat er op het veld gebeurd. op basis van statistieken wordt bekenen bijv. in welke hoek een keeper van de tegenpartij de bal liever niet wil hebben ook wordt er dan bekeken wie dan die bal moet schieten. ook is het bekend dat ze bij fc mitjyttland kijken waar een corner vaak beland als hij weggekopt wordt op basis daarvan moet je zorgen dat daar altijd een mannetje staat om die bal weer voor dat doel te krijgen, dat soort details wordt bekeken en berekend met de billy beane methode dus je kan wel stellen dat het vrij ver gaat
  ook is het bekend dat ze kijken op basis van statistieken kijken wie der in de basis hoord en wie niet, althans dat is wat er gebeurt bij fc mitjyttland,

 19. Ruud

  30 maart 2015 at 10:21

  Gebeurt er niets meer bij AZ? Ik zie geen nieuwsitems, terwijl de teammanager van het eerste elftal in de tussentijd gaat opstappen, Jeroen?

  • Jeroen

   30 maart 2015 at 14:22

   Ruud en de rest 🙂 excuus. Ik ben laatste weken erg druk en dus minder tijd voor de site. Daarnaast is er ook niet heel veel nieuws over ons AZ 😀

 20. kaazie1987

  30 maart 2015 at 16:51

  ey jeroen goed nieuws, elm gaat per direct balletjes doorkoppen bij zijn vroegere werkgever kalmar ff. prima kerel maar voetballen kon hij helaas niet zo heel goed, net als velen heb ook ik me vaak doodgeërgerd aan deze man

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *