Van den Brom: “6 punten pakken uit komende 2 duels”

By
Updated: maart 20, 2015

Celso Ortiz is hersteld van zijn handbreuk. Alleen staat hij nog niet in de basis zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Cambuur.

“We moeten nog even kijken of hij bij de wedstrijdselectie zit. Ik stap net van het trainingsveld. Dat moeten we nog even bekijken”, aldus AZ-trainer John van den Brom vrijdag na de afsluitende training; “fijn is dat ik keuzes kan maken op basis van kwaliteit. Dat wil elke trainer.”

Van den Brom verklapte dat AZ met dezelfde elf spelers gaat spelen als tegen Vitesse; alleen de van een schorsing terugkerende aanvoerder Nemanje Gudelj speelt in plaats van Viktor Elm.

Over Cambuur is Van den Brom positief. “Het is een lastige tegenstander die vrijuit kan voetballen. Zij hebben zich op een mooie manier veilg gespeeld en en willen nu natuurlijk nog meer.”

Voor AZ komen er twee cruciale thuisduels aan. Na Cambuur wacht Feyenoord, de concurrent in de strijd om de derde plaats in de eredivisie. “Willen we mee blijven doen om die plek moeten we zes punten pakken uit de komende twee duels.” Bron: RTV N-H

21 Comments

 1. Jeroen

  20 maart 2015 at 15:05

  FORZA AZ!! Ik heb er vertrouwen in!!!

 2. woonwagenpower

  20 maart 2015 at 15:36

  Eerst Cambuur pakken,
  vanaf de eerste minuut, zodat de moed in hun schoenen gaat zakken.
  Cambuur speelt zonder enige druk,
  voor Cambuur kan het seizoen niet meer stuk.
  Voor ons is het seizoen nog lang niet gelopen,
  wij willen Europees voetbal niet mislopen.
  Het is een gezonde ambitie, strijden voor plek drie,
  dat lukt alleen al geeft AZ al zijn energie.
  Tegen Feyenoord hoeft niemand zich te motiveren,
  we weten waar we ons voor willen kwalificeren.
  Waarschijnlijk is die bloedzuiger Kazim dan helaas weer genezen,
  hij gebruikt handen,voeten, ellebogen zo heeft hij bewezen.
  Ik zie het liefst AZ dit seizoen nog zeven wedstrijden winnen,
  zodat wij volgend seizoen weer aan een Europees avontuur kunnen beginnen.
  Dit jaar brachten de Nederlandse clubs het niet zo ver als ons Europees,
  het lijkt wel of ze allemaal lijden aan Europa vrees.
  Voor het Nederlandse voetbal is het belangrijk als wij Europees meedoen,
  dat klinkt arrogant, maar Groningen enz, hebben daar niets te doen.
  Met ervaring, talenten ,statistieken van Billy Beane en een staf zonder stress,
  gaat het vast goed komen met het AZ succes.

 3. AZnu

  20 maart 2015 at 15:53

  Hij is weer prachtig WWP. En nu maar hopen dat het ook zo gaat lopen

 4. kaazie1987

  20 maart 2015 at 16:41

  ik hoopte al dat hij zou gaan starten met haye en tankovic ik zou alleen tankovic wel is op 10 willen zien. aan de andere kant verwachten ze bij az dat de middenvelders heel veel meters maken en dat maakt tankovic niet. ik ga morgenavond toch ook met een schuin oog naar bijker en van de streek kijken buiten dat de 2 beste van cambuur zijn zullen dat wel is de opvolgers van hoedt en gudelj kunnen worden, bijker wou az afgelopen winter al vastleggen alleen vroeg cambur te veel en van de streek is precies zòn speler als gudelj fysiek sterk maakt een doelpunt en is een echte goal to goal middenvelder, en hij oogt veel ouder maar is nog maar 21 en inmiddels al 7 doelpunten en 3 assist in 23 wedstrijden iedereen denkt dat hij een aanvallende middenvelder is maar hij is toch echt een rechtermiddenvelder

  • az woman

   20 maart 2015 at 17:57

   Hoi Kaazie1987, wat voor rol zie jij voor Joris van Overeem weggelegd voor volgend seizoen? Want die wordt ook terug gehaald bij Dordrecht vandaan.

 5. KeesK

  20 maart 2015 at 19:55

  Duidelijk: d’rop of d’ronder!
  Al is ’t altijd maar afwachten of bij de spelers het ook zo helder is.

 6. 1AZ1

  20 maart 2015 at 20:01

  Om vervolgens twee wedstrijden te winnen en de derde te verkloten. Typisch AZ..

  • Gerrit Vooijs

   20 maart 2015 at 20:34

   6 uit 3 is een heel goed gemiddelde 😉

   • 1AZ1

    20 maart 2015 at 21:17

    Niet als je derde wilt worden..

    • Gerrit Vooijs

     21 maart 2015 at 14:10

     Ik blijf erbij dat AZ uitstekend presteert met de huidige selectie. Niemand had van tevoren bedacht dat AZ 7 wedstrijden voor het einde nog uitzicht zou hebben op die 3e plaats. AZ heeft een gemiddelde van 1.75 punt perwedstrijd.

     Stel nu eens dat Feyenoord 14 punten pakt uit die 7 wedstrijden. AZ zal dan 4 punten meer moeten pakken plus nog 1 ivm het doelsaldo. 19 uit 21 dus om 3e te worden.

     Cambuur, Feyenoord, ADO en NAC thuis. Tussendoor Heerenveen, Twente en Excelsior wat voor lijfsbehoud speelt uit.

     Gelijk tegen Feyenoord betekent dat AZ de overige 6 moet winnen. Dat is ongeslagen blijven in 7 wedstrijden en de eindsprint van een kampioen.

     Tja 3e worden het kan. Maar hoe realistisch is dat om zo’n eindsprint van deze ploeg in deze vorm te verwachten ?

 7. Gerrit Vooijs

  20 maart 2015 at 20:33

  Bij Cambuur lijken Hemmen, Barto en Van de Streek te geblesseerd om morgen mee te kunnen doen. Dat is bijna al het scorend vermogen van Cambuur. Dus ik verwacht dat de medische staf er alles aan zal doen om Van de Streek nog fit te krijgen.
  Zoals Kaazie al zegt een erg interessante speler die misschien volgens het moneyball principe een goede aankoop zou kunnen zijn.

  OT: ik verwacht dat AZ morgen de punten in Alkmaar gaat houden simpelweg omdat AZ over de hele linie betere spelers heeft.

 8. kaazie1987

  21 maart 2015 at 10:17

  nou gerrit ik lees net in het nhd dat niet alleen ik maar ook vdb erg gecharmeerd is van van der streek, sterker nog volgens vdb stond hij ook op het verlanglijstje van az maar het zal waarschijnlijk niet doorgaan omdat van der streek net zijn contract verlengd heeft tot 2018. wel opvallend dat een trainer van az zegt dat hij van der streek der graag bij wil hebben, dat zal denk ik wel een steek in de rug zijn bij jongens als haye en van overeem die ook ziten te azen op het plekje van gudelj, ik vindt dat vdb net even te veel dingen zegt in de media die later nog wel is tegen hem gebruikt kunnen worden dat moet hij nie doen, dat is zijn taak ook niet steward gaat over het aankoopbeleid niet van den brom

  ik zit net de wekelijkse column van henk spaan te lezen en die heeft in het verleden nog wel is met mr beane gesproken, en die zal der niet raar van opkijken als az in de toekomst de grotere talenten van liverpool aan zich zal binden, omdat beane goede contacten heeft met liverpool fc, wat moeten wij hiermee vraag ik me af??

  ik ben gister bij az onder 19 tegen ajax a1 wezen kijken, ondanks dat az won met 1-0 zullen der denk ik weinig talenten zijn die binnenkort het eerste zullen halen, moet ook zeggen dat het grootste talent helmer niet meedeet, ik heb speciaal zitten kijken naar nick doodeman prima speler hoor, maar is een gevalletje te vrede of alberg, hij scoort vaak en geeft regelmatig assist maar doet ook een hoop fout. hatziadikos vindt ik wel een prima verdediger maar komt traag over en mijdt de duels te vaak. die IJslandse gozer waarvan ik zijn naam niet mee weet die vondt ik de beste bij az, een type rasmus elm prima voetballer

 9. woonwagenpower

  21 maart 2015 at 15:56

  Even iets anders,
  zou Nick Kuipers geen goede vervanger van Wesley Hoedt zijn?
  Hij linksbenig, 1.93 groot, 93 kilo.
  Heeft een goede tackle in huis, hij is snel, kan goed koppen, schijnt een goed karakter te hebben. Hij speelt nu nog bij MVV.
  KV Mechelen en Bolton Wanderers hebben ook belangstelling, als ik het goed gehoord heb. Het is maar een suggestie. Ik ben benieuwd naar jullie kijk op een opvolger voor Wesley.

  • AZ4Altijd

   21 maart 2015 at 18:25

   Even de statistieken er oplos laten gaan ala Moneyball. Daar waar ik echt in geloof. Meten is weten, oftewel FEITEN blijven FEITEN.

 10. kaazie1987

  21 maart 2015 at 18:39

  https://www.youtube.com/watch?v=G4fcH4uL7WY kijk en oordeel zelf, hij doet me wel een beetje denken aan hoedt

 11. PaddyK

  21 maart 2015 at 18:58

  Hij is al gewend aan de kleuren van het shirt.

 12. kaazie1987

  21 maart 2015 at 19:29

  ja en zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af, clubs die hem willen hebben zullen wel 90.000 moeten betalen omdat hij 3 jaar in de jeugd van mvv gezeten heeft, maar in mijn ogen is dat een schijntje. bolten en mechelen schijnen hem ook te willen hebben dus haast is wel geboden wil az hem inlijven

 13. Gerrit Vooijs

  21 maart 2015 at 20:10

  Maakt een goede indruk en kost natuurlijk bijna niks.
  Alleen het is een rechtsbenige voetballer. Je kunt met 2 rechtbeners spelen maar hij kan dan niet zo makkelijk trappen wanneer hij in de opbouw wordt betrokken.

  • woonwagenpower

   21 maart 2015 at 23:42

   Hij gebruikt ook heel vaak zijn linker been, bijna tweebenig als ik goed geinformeerd ben. Misschien kan iemand die video naar de hoofd scouting en Stewart sturen, met alle goede bedoelingen.

 14. Ruud

  21 maart 2015 at 22:47

  Sorry maar ik vond het een machteloze vertoning. Lang leve Simon Poulsen met zijn rush, maar dit was niet best. Op naar 5 april.

 15. gerard

  22 maart 2015 at 17:08

  Eric Botteghin vertrekt zoiezo uit Groningen want die wil niet verlengen.
  Liefst wil hij naar het buitenland en anders in de eredivisie hoger op. In mij ogen wellicht de beste verdediger ut de eredivisie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *