Berghuis nog niet bezig met transfer

By
Updated: maart 16, 2015

Steven Berghuis denkt vooralsnog niet aan een vertrek. Na een moeizame periode bij FC Twente is de vleugelaanvaller bij AZ opgeleefd en dat zal ook buiten Alkmaar niet onopgemerkt zijn gebleven. De jongeling is echter niet bezig met andere opties, zo vertelt hij in gesprek met Helden.

Berghuis, die nog tot de zomer van 2017 onder contract staat bij AZ, zegt te willen kijken hoever hij bij AZ kan komen. “Op dit moment speelt er niks dus hoef ik er ook nog niet over na te denken. Pas als het zover is zal ik alles naast elkaar leggen en kijken wat het beste bij mij past.”

De 23-jarige linkspoot heeft op dit moment ook geen voorkeur voor een club en weet ook nog niet of hij meteen van AZ naar het buitenland wil. “Dat zien we allemaal wel als het zover is, voorlopig hoef ik er nog niet over na te denken”, herhaalt hij. Berghuis stapte in 2012 over van FC Twente naar AZ, waarvoor hij inmiddels 17 keer heeft gescoord in 85 duels. Daarnaast bereidde hij achttien treffers voor.

11 Comments

 1. kaazie1987

  16 maart 2015 at 14:04

  Berghuis gouweleeuw en Henriksen moet je voor volgend seizoen zien te behouden. Dat worden volgend seizoen onze leiders, voetballer met minimaal 4 jaar ervaring op het hoogste niveau

 2. kaazie1987

  16 maart 2015 at 14:05

  Ortiz gudelj matthias johansson en aron johansson moet je voor geld zien te verkopen

 3. NHN

  16 maart 2015 at 14:07

  Ik vond Berghuis aanvankelijk helemaal niks. Veel te licht.
  Ik vond hem een prototype komt-wel-goed voetballer,waar AZ er destijd veel van had.
  Maar ik vindt dat hij zich wel van z’n beste kant laat zien. Af en toe is hij zelfs beslissend geweest. Ik vind het nog steeds geen topper,maar hij doet het best wel aardig (toppers vind je nu eenmaal niet meer bij AZ).
  Het zou zonde zijn om nu te vertrekken, nu het net begint te lopen (vorig seizoen vond ik het allemaal veel te matig).
  Daarom doet me dit ook wel goed, het lijkt erop dat hij nog niet met een vertrek bezig is.
  Ik heb een hekel aan voetballertjes die naar een paar aardige wedstrijden toe zeggen te zijn aan een stap hogerop.
  Probeer eerst bij AZ maar eens wat te bereiken.
  Maar nogmaals Berghuis laat zich van zijn beste kant zien.

 4. harm

  16 maart 2015 at 14:34

  35 x belangrijk in 85 wedstrijden.. Geen onredelijke statistiek toch? verlengen dus 😉

  • Gerritvooijs

   16 maart 2015 at 16:06

   Over 2 jaar is hij 25 jaar. De meeste spelers willen dan de grote klapper maken.
   Ik breng bang dat hij niet nu al wil verlengen.
   Als Berghuis deze zomer niet wil verlengen speelt hij dus nog maar 1 jaar hij AZ.

 5. gerard

  16 maart 2015 at 18:10

  AZ moet weer defenitief aansluiting met de top weten te krijgen door derde te worden en rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal.
  Het moet weer smoel krijgen wat we langzaam onder het Scheringa bewind hebben weten op te bouwen maar wat nogal eens vlug na het DSB debacle is afgebrokkeld. Talenten moeten weer naar AZ willen en het moet ook aantrekkelijk worden om talenten zoals Berghuis te weten te verleiden om graag hun contract te verlengen omdat na Ajax en PSV sportief en ook financieel in de eredivisie er verder niets meer is te behalen. Twente is door haar wanbeleidt van het veld verdwenen en Vitesse is en blijft een vreemdelingslegion.

  • Gerrit Vooijs

   16 maart 2015 at 23:26

   Dat klinkt fantastisch maar het is moeilijk tecrealiseren.
   Uit het interview zegt hij dat er niets speelt maar als er iets komt dat hij daar wel even naar gaat kijken.
   AZ heeft een sterk verlaagd salarisplafond in vergelijking met de periode onder Dirk.

   Dat is nu precies de reden waarom een Gudelj, Hoedt, Poulsen, Holman, Altidore, Maher, Viergever, Sigthorsson, enzovoort rondkijken naar een volgende club.
   Ze willen allemaal binnenlopen in hun korte voetbalcarrière.

   In de Duitse, Engelse, Franse, Italiaanse, Griekse, Turkse en Spaanse competies wordt grof meer betaald als bij ons in Nederland.
   Daar valt echt niet tegen op te boksen.

   AZ heeft de koers uitgezet als een club die bescheiden investeert en vooral gaat leunen op de eigen jeugdopleiding.
   Vooral dat is al een heel groot verschil met de periode onder Dirk.

   AZ zit nu in groep 2 dwz dat het hoofd boven water is maar dat AZ nog niet op de kant is.
   Vorig jaar had AZ een operationeel verlies van 3,1 miljoen en ook dit jaar zal AZ met een tekort afsluiten. AZ zal dus moeten gaan verkopen om weer in de plus uit te komen.
   Gudelj en Hoedt zijn zeker, Berghuis of Aron of Gouweleeuw zijn ongetwijfeld bespreekbaar.

   Om die reden zal AZ volgend jaar opnieuw moeten gaan bouwen. AZ weer aansluiten met de top 3 ? Het kan maar het is onder de huidige condities wel heel erg moeilijk en dat mag de doelstelling niet zijn.

   AZ moet zich plaatsen voor de Playoffs voor Europees voetbal. Dat is een reëel doel. Het behalen van Europees voetbal moet de wens zijn.

 6. az woman

  17 maart 2015 at 07:57

  Heel helder en realistisch geschreven.

 7. gerard

  17 maart 2015 at 11:42

  Toch vergeet je te stellen dat andere clubs ten opzichte van een aantal jaren terug ook flink hun jasje hebben moeten uit doen. Denk aan Twente, Vitesse, zelfs PSV is echt financieel niet meer oppermachtig. 10 miljoen voor Gudelj kan het gewoonweg niet opbrengen ook al verkoopt het Wijnaldum.
  Qua buitenland heb je volkomen gelijk maar voor eredivisiebegrippen kan AZ wellicht toch wel een rol van betekenis spelen door slim te handelen en spelers niet meer voor een appel en een ei te verkopen zoals het in het verleden heeft gedaan. AZ bulkt van het talent en speelde tegen Vitesse zonder haar aanvoerder de eerste helft een dijk van een partij. Het is voor de verdere groei wel belangrijk om de derde plaats te grijpen; dat geeft weer wat status, exposure aan de club terug.Spelers zijn ook niet zo gauw dan geneigd de club te verlaten met de sportieve mogelijkheden die de selectie herbergt als het buitenland nog niet aanklopt en er eigenlijk mar twee clubs zouden zijn die ze zouden kunnen kopen maar ook met een overgrote selectie kampen.

 8. kaazie1987

  17 maart 2015 at 13:43

  we mogen blij wezen als we 10 miljoen voor gudelj gaan vangen gerard maar zoals het er nu uitziet gaat hij gewoon voor 6 miljoen weg. johan derksen zij vorige nog dat gudelj bij ajax en psv op elk schaduwlijstje bovenaan stond omdat hij voor 6 miljoen weg mag, we moeten dus niet raar opkijken dat hij volgend jaar in eindhoven speelt en geef hem is ongelijk het is een brabander hij speelt cl en hij speelt mee voor de bovenste 2 plekken en zijn salaris zal flink omhoog gaan omdat daar het salarisplafond 1 miljoen is

 9. Gerrit Vooijs

  17 maart 2015 at 20:24

  Gerard,
  Die plaats 3 is voor de slapende reus Feyenoord. Stel je nu eens voor dat Berghuis, Aron, of wie dan ook bij AZ een aanbieding van Feyenoord ontvangt waarin zij 25% meer salaris ontvangen als de top bij AZ.
  Wat denk jecdat die speler gaat doen ? Gaat hij spelen voor het swingende AFAS stadion gevuld met 16000 dol enthousiaste supporters of voor kiest hij voor De Kuip gevuld met 45000 hondstrouwe supporters ?

  Nee, AZ mag streven naar die 3e plaats maar het komt Feyenoord qua uitstraling nooit voorbij zelfs als Feyenoord onder AZ eindigt. AZ is en blijft een subtopper die qua doelsaldo pas op plaats 8 staat !
  Ik heb het hier al eens eerder gezegd, het doelsaldo vertelt veel over het echte potentieel van een club.
  AZ heeft een zelfde doelsaldo als Heerenveen en ook qua begroting ontlopen geide clubs elkaar niet veel.

  De top-3 staat historisch als een huis en Feyenoord is nadrukkelijk op de weg terug na jaren van wanbeleid.
  De geruchten nemen toe dat volgend jaar Guidetti en Kuyt daar spelen. Als dat waar is staat de top-3 al vast.
  AZ moet gewoon het gevecht aangaan met Twente, Vitesse, Heerenveen en als outsider PEC Zwolle. Die clubs zijn onze concurrenten als het gast om Europees voetbal.
  De komende weken komen wij Twente, Feyenoord en Heerenveen tegen en daarin moet AZ laten zien dat het sterker is.
  Dat kan maar ik denk dat wij al heel tevreden met 5-6 punten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *