AZ onderuit tegen Vitesse

By
Updated: maart 14, 2015

later meer…

41 Comments

 1. joost

  14 maart 2015 at 08:49

  Het zat allemaal niet mee. Slechte arbitrage en alle klutsballen kwamen bij Vitesse. AZ bleef er echter voor gaan en verdiende een punt. Compliment dat we zonder Ortiz en Gudelje zo goed spelen. Niemand over gehoord gisteren en dat zegt genoeg.

 2. kaazie1987

  14 maart 2015 at 09:16

  prima wedstrijd gezien, van az kant vooral eerste helft super gespeeld veel strijd en passie. met een beetje geluk win je met 2-3 als henriksen 1 op 1 afgelegd had op tanko en als wij die penalty mee hadden gkregen en propper had natuurlijk rood moeten krijgen. waar we voorheen het geluk aan onze zijde hadden zit het nu behoorlijk tegen. haye had de rol van gudelj prima ingevuld, elm speelde voor zijn doen redelijk, wel kan ik me vreselijk ergeren aan dat egoïstische gedrag van tankovic ipv gelijk afspelen wil hij te vaak zijn mannetje mooi uitspelen dat moet er echt uit wel kan je zien dat tankovic gigantosch veel talent heeft. ik heb deze wedstrijd met vlagen genoten van mattias die ik echt een verdediger voor de engelse competitie vindt

 3. Gerrit Vooijs

  14 maart 2015 at 09:22

  Teleurstellend resultaat maar een goede wedstrijd van AZ.
  De scheidsrechter was een keer voor ons, hij liet Poulsen staan terwijl die de man speelde, en hij was tegen ons toen hij niet floot voor de overtreding van Propper op Henriksen. Die handbal had hij en zijn assistenten natuurlijk moeten zien.
  Maar goed you win Some and you loose some.

  AZ heeft bij 1-1 stand genoeg goede kansen gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het liet deze mogelijkheden liggen.
  Natuurlijk had Henriksen die bal breed moeten leggen op Aron want die liep recht op de keeper af.
  Dat is amateurisme van beiden. Henriksen moet geven en Aron moet die bal opeisen.

  Dit alles neemt niet weg dat AZ goed gespeeld heeft, notabene zonder Gudelj en Ortiz, en dat ontbrak er de laatste 2 wedstrijden juist aan.
  Als de teleurstelling weg is kan AZ in ieder geval verder bouwen op deze teamprestatie en AZ heeft aangetoond dat er leven is na Gudelj en Ortiz.

  • Ruud

   14 maart 2015 at 12:13

   Gerrit, mooi gesproken want er gaat inderdaad weer veel veranderen komende zomer. Dat was nu mooi te zien en geeft hoop. Discipline is dan wel belangrijk de gehele wedstrijd en het ontbreken daarvan frustreerde Berghuis in hoge mate tijdens het interview op tv.

 4. Timon

  14 maart 2015 at 09:47

  6-2,3-1,tja volgens VDB beste centrum van NL.

  • Ruud

   14 maart 2015 at 12:09

   Timon, je kunt aan de ogen van die 2 jongens zien dat ze met andere dingen bezig zijn. Hun mindset staat op volgend jaar. Hoedt is duidelijk en Gouweleeuw wil hetzelfde. Denk dat ze eerst hier nog wat af te naken hebben. Dit is dus wat terug moet komen in het koppie om resultaten te behalen met AZ. Hun focus is dus niet goed nu en moet terugkomen!

 5. harm

  14 maart 2015 at 12:44

  Was een prima pot van AZ.. Geknokt maar niet beloond.. De handsbal in slotfase had wel een eerlijker resultaat kunnen brengen.. Maar Wiedemeijer verpeste het helaas.

  Tanko en arnon hebben meer dreiging aan de bal dan Hupperts en Mühren, Tankovic speelde redelijke wedstrijd.. Nadeel is alleen, áls hij de bal kwijt raakt is het gelijk een counter..

  Hoedt 1e fout was uitglijden, no problem kan gebeuren.. 2e fout was te laat inkomen, zonde..

  Balen dat Henriksen die bal niet afgaf op tankovic dan stond het 1-2 en dan speel je toch lekkerder, taak van Marco om hem in de toekomst daarmee te helpen, toch?

  Tegen Cambuur nare smaak wegspoelen hoop ik 🙂

  • Bradje

   15 maart 2015 at 12:53

   Wij verliezen met 6-2 van Utrecht, Utrecht verliest met 3-1 van Cambuur. Wat denk je dat de uitslag hier in Alkmaar word?

 6. Vak J

  14 maart 2015 at 13:05

  Een goede 1e helft tegenover een matige 2e helft waarin het ontzettend moeilijk leek voor AZ om de bal in de ploeg te houden. Als Hendriksen inderdaad kijkt dan ziet hij Tankovic staan en wordt het wellicht anders. Op naar Zaterdag voor eigen publiek proberen om in de race te blijven.

 7. kaazie1987

  14 maart 2015 at 14:06

  je hoort er niemand over maar is het voetbal van az dit seizoen leuk om naar te kijken. de voorgaande 2 a 3 seizoenen kon ik me vreselijk ergeren aan het plichtmatige houthakkersvoetbal vooral op het middenveld (duits voetbal), bij een aanval van az stond er altijd 1 a 2 mensen voor het doel, als je dat vergelijk met nu. der is nu veel meer beweging der wordt beter door gedekt veel meer spelplezier, de teleurstelling van Berghuis na de wedstrijd van gister heb ik tijden niet meer gezien bij spelers van az. ik hoop zo dat onze trainers deze manier van spelen nog verder door gaan ontwikkelen zodat we de komende seizoenen weer met veel plezier naar een wedstrijd van de mooiste club van nederland kunnen gaan kijken. wie had gedacht na het dsb debacle dat we 4 jaar later 7 wedstrijden voor het einde meedoen om plek 3??? ik niet. complimenten voor dhr stewart en zijn team hulde

 8. urdal

  14 maart 2015 at 19:55

  Ik hoor steeds dat het “uitglijden” van Hoedt kan gebeuren. Is het niemand dan opgevallen dat Hoedt vaak “uitglijd” bij tegen doelpunten. Kijk ze maar eens terug. Is namelijk niet de eerste keer. En wat doet die mafkukel weer uit zijn doel? Nergens voor nodig.
  Al met al, jammer dat we hebben verloren, dat was totaal niet nodig geweest. Ik vond AZ met vooral Haye, Elm en Mattias een hele goede wedstrijd spelen. En over de scheids…. zeggen we maar niks. Jammer, jammer en nog eens jammer. Op naar Cambuur en de 4de plek vasthouden en hopen dat 010 nog wat misstapjes maakt.

 9. kaazie1987

  14 maart 2015 at 20:04

  wat vinden jullie van Mustafa saymak?? in mijn ogen de ideale opvolger van gudelj, heeft dit seizoen in 19 wedstrijden 6 doelpunten gemaakt en is redelijk ervaren en is 22 jaar.

  • Gerrit Vooijs

   14 maart 2015 at 20:52

   Hmmm, ik vraag mij af of Saymak beter is als Dos Santos. Volgend jaar kan AZ met de ruit Haye, Dos Santos, Henriksen en Overeem gaan spelen waarbij Overeem dan controlerend voor de defensie speelt.
   Maar als hij niet te duur is kan hij van waarde zijn.
   Hopelijk breken Tankovic en Hupperts volgend seizoen echt door. Het gewenningsproces moet dan achter de rug zijn.

   AZ zal deze zomer vooral moeten verkopen om te voorkomen dat het in categorie 1 terecht komt net als Twente en PEC.

   Overigens Utrecht moet voor 31 mei 8 ton bijeen schrapen om Haller te kunnen kopen. Kijk dat noem ik een buitenkansje voor AZ. Groot, sterk, snel en koelbloedig.

 10. kaazie1987

  14 maart 2015 at 20:04

  en is de aanvoerder van zwolle

 11. kaazie1987

  14 maart 2015 at 20:11

  ook heb ik de ideale opvolger van hoedt gespot en die speelt ook bij zwolle. trent Sainsbury heet hij onlangs verkozen tot beste verdediger van asia cup, hij is in australie kampioen geworden en is bij zwolle echt een fantastische no nonsens verdediger

  • Gerrit Vooijs

   14 maart 2015 at 21:21

   Hij is rechtsbenig en 1.84m. Eigenlijk te klein voor een centrum verdediger en helaas ook nog rechtsbenig of hij zou 2 benig moeten zijn. Ik zie hem op een actiefoto met rechts trappen.

  • woonwagenpower

   15 maart 2015 at 06:48

   Sainsbury is rechtsbenig, lijkt mij verstandiger om een links of tweebenige vervanger voor Wesley Hoedt te scouten,of komt zijn opvolger uit de eigen opleiding?

 12. kaazie1987

  14 maart 2015 at 20:12

  allebij hebben ze nog contract tot 2016 dus heel veel zullen ze niet moeten kosten en je maak de concurrentie voor volgend seizoen een stuk zwakker

  • Gerrit Vooijs

   14 maart 2015 at 21:26

   Er zijn helaas niet veel goede linksbenige kandidaten. Botteghin is 28 jaar en ook rechtsbenig en zo kun je wel doorgaan.
   Ik zou als ik AZ was eens gaan scouten in Frankrijk. Daar konen snelle technische voetballers vandaan maar ook fysiek sterke verdedigers en dat zijn ” moordenaars” als het moet.

 13. kaazie1987

  14 maart 2015 at 23:14

  Vreemd dat je van overeem voor de verdediging wilt zetten, hij heeft dit seizoen alleen maar als rechtsback of als aanvallende middenveldee geapeeld. en als gudelj weggaat wordt er vervanger gehaald dat heeft az al laten blijken, vandaar dat ik saymak opteer hij is in Nederland financieel gezien zijn ideale opvolger. Saainsbury is voor az ook nog wel te betalen en is bovendien nog maar 23, botteghin die jij opteer is 28 en waarschijnlijk kan az zijn salaris niet betalen want reken maar dat zo’n speler nu wil gaan cashen

  • Gerrit Vooijs

   15 maart 2015 at 01:03

   Eens, botteghin past niet in het profiel van AZ: jong en talentvol met het potentieel om met winst door te verkopen. Dat gaat bij Botteghin niet meer lukken. Bovendien is hijrechtsbenig. Weet jij of Sainsbury iets met zijn
   linkerbeen kan ?

   De opvolger van Gudelj moet een stevige jongen zijn die net als Gudelj vooral controlerend speelt en zich af en toe inschakelt bij dode spelmomenten.
   Daar is Saymak in mijn ogen net iets te licht voor. Dan kom je meer uit bij een type als Joey van de Berg. Die heeft nog een 1 jarig contract bij Heerenveen.

   Goede speler voor AZ en je maakt een concurrent iets zwakker 🙂

 14. woonwagenpower

  15 maart 2015 at 07:47

  Over Vitesse-AZ is alles al gezegd en geschreven,
  de derde plaats blijft ons belangrijkste streven.
  Nog zeven wedstrijden voor de boeg,
  ook voor Feyenoord is nu al juichen veel te vroeg.
  Een troost, ook Feyenoord en Vitesse zullen niet alle punten pakken,
  er komen nog wedstrijden waar hun ook verzwakken.
  Dit weekend blijven we in ieder geval vierde staan,
  zodat we de andere 7 wedstrijden achter en voorbij Feyenoord kunnen gaan.
  De staf moet de hoofden van teleurstelling en transfer geruchten vrijmaken,
  zodat iedere speler zich met zijn vak bezig houdt ipv andere randzaken.
  De AZ supporters hebben tegen Cambuur recht op de volle buit,
  dan is vanaf nu de jacht op plek 3 ingeluid.
  Zaterdag komen de anti friezen,
  die mag AZ niet verliezen!
  AZ knoop dat goed in jullie oren,
  Cambuur moet de eerste zijn die door AZ wordt geknipt en geschoren.

  Dat de vierde plek niet meer rechtstreeks voldoet voor Europa is om te janken,
  dat hebben we mede aan Twente en PSV te danken.
  Twente en PSV voelden zich te groot, en namen de Europa League niet serieus,
  voor het hele Nederlandse voetbal was dat een enorme foute keus.
  Twente en PSV moeten zich DIEP SCHAMEN,
  dat kan het hele Nederlandse voetbal beamen.
  Straks zit Stewart aan de tafel bij Kees,Stewart is een van onze uithangborden,
  ik hoop dat we als AZ liefhebbers, er wijzer van worden.

  • woonwagenpower

   15 maart 2015 at 15:14

   Ik denk dan aan Kees Kist.

 15. az woman

  15 maart 2015 at 08:27

  Even een andere vraag aan alle AZ fans.
  Heerenveen heeft bij het stadion een standbeeld van Abe Lanstra,
  Feyenoord van Coen Moulijn,
  Groningen van Tonny van Leeuwen,
  PSV heeft Coen Dillen en Willy van der Kuijlen naast het Philips stadion staan,
  Ajax durft het niet aan, naast de Arena in de Bijlmer. Wel staat er een standbeeld van Johan Cruijff op de planning-op het Leidseplein in Amsterdam.
  Blaise Nkufo heeft er wel een bij de Grolsch veste.
  Net als Jan Klaassens van VVV Venlo bij de Koel.
  Aad Mansveld staat bij het stadion van ADO Den Haag.
  Van welke AZ speler zou er een standbeeld moeten worden vervaardigd, en bij ons Stadion geplaatst moeten worden?
  Mijn voorkeur gaat uit naar Barry van Galen.

  • oma

   15 maart 2015 at 08:47

   ik denk eerder aan Kristen Nygaard, vind ik toch een grotere voetballer dan van Galen of kees krat(Kist)is nog altijd europees topscoder geweest toen hij bij AZ speelde.
   na mijn weten de enigste die dat geworden is bij AZ.

   • woonwagenpower

    15 maart 2015 at 15:14

    Ik denk aan Kees Kist

  • Gerrit Vooijs

   15 maart 2015 at 16:33

   Voor mij mr. AZ met 470 wedstrijden voor onze mooie club en een no nonsens voetballer die Altijd Zichzelf was.

   • NHN

    15 maart 2015 at 23:49

    Mee eens. Michael Buskermolen. Altijd AZ Hondstrouw gebleven. Zulke voetballers zie je niet meer bij AZ.

  • 1AZ1

   16 maart 2015 at 20:44

   @Az woman
   Geen.

 16. urdal

  15 maart 2015 at 10:22

  100% met je eens oma. Nygaard was een zeer grote speler en verdient een standbeeld bij ons stadion.

 17. kaazie1987

  15 maart 2015 at 10:37

  https://www.youtube.com/watch?v=aHXJi6Qt71M geweldige voetballer en in de eredivisie de enige speler die gudelj op kan volgen

  • Vak J

   15 maart 2015 at 11:25

   Inderdaad een indrukwekkend filmpje over Saymak en sterk aan de bal. een loper en lijkt onvermoeibaar

   • Gerrit Vooijs

    15 maart 2015 at 12:14

    Idd mooi filmpje kaazie !
    Eigenlijk een ideale vervanger van Henriksen als die mocht vertrekken. Hij heeft de zelfde looplijnen en geweldige longen.
    Goede speler voor AZ als er financiele ruimte is.

  • oma

   16 maart 2015 at 11:06

   maak het de t.d maar eens wijs,die heeft allang een andere op het oog,zijn werk wijzen een beetje door hebben de.

 18. kaazie1987

  15 maart 2015 at 13:13

  Saymak is een linker middenvelder. Henriksen is sinds de winterstop rexhtermiddenvelder

  • Gerrit Vooijs

   15 maart 2015 at 14:39

   Kaazie,
   Kijk je eigen filmpje er maar op na. Hij komt zeer regelmatig vanaf de rechterkant Nasr de goal. Maar dat maakt eigenlijk niets uit. Henriksen brak ook uit op links tegen Vitesse. Moderne middenvelders kunnen op beide kanten uit de voeten, kijk ook naar Gudelj. Startte rechts en na de terugkeer van Henriksen in de basis ging hij naar links.

   Saymak kan dus ook op beide posities uit de voeten maar heeft net als Henriksen geen linkerbeen. Dus moet ook hij net als Henriksen naar zijn goede been draaien.
   Mocht Henriksen vertrekken dan zou ik hem meteen halen maar ik zie in hem niet de vervanger van Gudelj. Te netjes 🙂

   Om Gudelj die een aanjager en breker op het middenveld is zou ik proberen De Zeeuw transfervrij binnen te halen.
   Mocht die niet willen dan is Joey van de Berg misschien een optie. Beiden hebben veel ervaring en oog voor de steekpass en zijn niet vies van een harde beuk of tackle als dat gevraagd wordt.

   Hoe dan ook, wij denken daar beiden anders over en dat zal intern bij AZ niet anders zijn 😉
   Genoeg werk voor de TD en zijn scouts want mocht AZ via de Playoffs zich kwalificeren voor Europees voetbal moet het alweer snel aan de bak en is er maar een hele korte vakantie.

 19. Timon

  15 maart 2015 at 18:03

  Laatste 7 wedstrijden 13 punten , kansloze play offs,. Weer Een van de vele troosteloze seizoenen,.
  Kan er niet zomers gevoetbald worden! Lekker in korte broek en biertje kijken naar deze troosteloze competitie waarin de A1 van een club uitb Amsterdam moeiteloos tweede wordt? Veel te koud nu. Omzetten die handel.

 20. kaazie1987

  15 maart 2015 at 19:18

  Vindt je dat niet veel dan 13 punten uit 7 wedstrijden?

  • Gerrit Vooijs

   15 maart 2015 at 20:23

   Klopt, gemiddeld bijna 2 punten per wedstrijd levert op seizoensbasis meer als 60 punten op. Dan sta je zeer stevig in de subtop.

 21. Ruud

  16 maart 2015 at 10:11

  Leuke actie AZ Woman! Maakt de tongen los op deze site.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *