AZ over de knie in Utrecht: 6-2

By
Updated: maart 8, 2015

AZ ging eerder op de avond met 6-2 kopje onder in Utrecht. Al vanaf het begin ging het helemaal mis. Utrecht stond na drie schoten op doel al 3-0 voor. Van den Brom greep nog drastisch in tijdens de rust, maar de nieuwe voorhoede kon de wedstrijd niet laten kantelen. Uiteindelijk dus met 6-2 verlies naar huis gestuurd.

30 Comments

 1. kaazie1987

  8 maart 2015 at 19:43

  2e helft bij vlagen goed voetbal gezien, maar wat was de 1e helft ongelofelijk slecht, totaal geen spirit alle 2e ballen waren voor utreg. waar ze tegen willem2 mee begonnen waren maakten ze in utreg af. ik vermoed dat dit een verval van jewelste gaat worden, is ook niet helemaal onlogisch met zoveel spelers die volgend jaar ergens anders spelen, zelfs gudelj speelde heel slecht. ik hoop maar dat vdb volgende week spelers op gaat stellen die wel alles geven voor de club. heeft iemand een idee waarom elm der in stond ipv haye??

  • woonwagenpower

   9 maart 2015 at 10:03

   Ik denk dat iedere AZ liefhebbers daar niets van snapt Kaazie,
   Stoffel onbegrijpelijk.

 2. AZnu

  8 maart 2015 at 19:43

  AZ heeft geen enkele ambitie om 3e te worden.( daar leek het vandaag in ieder gevalsterk op) Ook de nacompetitie zal niet eens worden gehaald(als dit niveau gehandhaafd blijft). Volgende week Vitesse zonder Gudelje. Ook Vitesse maakt gehakt van AZ. ( als AZ op deze wijze blijft onderpresteren) de glijdende schaal likkt nu te zijn is ingezet. ( of daar lijkt het in ieder gevals sterk op )Het was even leuk. Volgend jaar maar weer opnieuw bouwen aan een geheel verrnieuwd AZ? Want dan zijn we onze topverdediging(onze topverdediging????????) ook nog kwijt. ……en Gudelje,Ortiz en Berghuis.

  Het wordt weer gezellig dringen rond plek 10 (als AZ zijn selectie niet op orde krijgt voor volgend seizoen.) Kut spelen en steeds maar winnen is alleen voor Ajax weggelegd. Want het is lucky Ajax en niet lucky AZ. Lucky waren we alleen vorige week en vandaag waren we …….krukky.

  Ik ben natuurlijk flink teleurgesteld en ik hoop natuurlijk dat het nog allemaal goed komt …………maar dan zal iedere wedstrijd een mini oorlog moeten worden. …..met strijd en passie en nooit aflatende energie………….we zullen zien hoe het gaat aflopen.

  Maar dan nu echt maar hopen dat Esteban definitief oprot!!!!!!!!!!

 3. Timon

  8 maart 2015 at 19:57

  Alles voorspeld hier: kansloos bij Utrecht en Vitesse, door wanprestaties andere clubs kan play-offs dit zootje niet meer ongaan. Daarin volledig kansloos. VDB eb Vb : goed samen voor een miljoen? Net zoveel resultaat behaalt als die 2 lieden voor een kwart van hun salaris . En maar graaien uit die pot die betaald voetbal heet. Nergens in de maatschappij zulke salarissen te verdienen ( naast vreselijke bankwereld ) als in deze wereld. Zie megalomane Munsterman. Die Steward en Eenhoorn lachen zich ook rot. Nog een wedstrijdje of 8, seizoen over,lekker week of 6 op vakantie en circus begint op opnieuw. Wie doet mij wat? Tonnetje of 4,5 . Lachen…. Wat een treurnis….

 4. jan

  8 maart 2015 at 19:59

  v d Brom gaf een signaal af naar de groep door de hele voorhoede te wisselen. Maar hij had dat ook met het middenveld kunnen doen, want die werd ook totaal overlopen. geen enkele speler kwam in de buurt van z’n niveau. vorige week was het ook al slecht, ik hou mijn hart vast tegen Vitesse volgende week, want die negatieve spiraal komt zo erg dicht in de buurt

 5. Brandon

  8 maart 2015 at 20:27

  Beste AZ vrienden dat je je laat slachten dat kan maar niet op deze manier. De spelers hebben gefaald maar ook de trainer. Allereerst door een foute opstelling waardoor het vanaf de 1e minuut niet goed stond. Vertel mij maar waarom Elm de voorkeur krijgt boven Haye. Het enige wat ik kan bedenken is RANCUNE t.o. Haye omdat hij het niet met zijn wissel eens was tegen Go Ahead. Zo ongelofelijk zielig van een trainer maar nog meer als mens t.o. mens. v.d. Brom heeft hiermede een groot probleem geschapen waar de ploeg de dupe van is geworden. Ook Aaron en Robert is een grove fout maar daar mag ik niet teveel over zeggen want dan krijg ik weer commentaar uit een bepaalde hoek. Maar ik zal het weer onderbouwen, je kon er vergif op innemen dat Utrecht als een tornado over AZ wilde heen razen vanaf minuut 1. Wanneer je dan twee slakken opstelt kom je wat te kort ergens op het veld. Dat je 4-4-2 gaat spelen ok maar stel dan wel de snelle spits op en niet zoals het nu stond. De ruimtes, al eerder aangegeven worden te groot voor Muhren dus had daar nu Aaron moeten staan. Sorry voor degenen die het meer in Muhren zien zitten maar 4-4-2 is niet voor hem gemaakt. Dat v.d. Brom dat niet ziet is schandalig en niet te bevatten als je het op dit niveau voor het zeggen hebt.

  • jan

   8 maart 2015 at 20:43

   daarom spelen ze ook 4-3-3

   • jan

    8 maart 2015 at 20:46

    Maar als ze niet spelen zoals vd Brom wil, spelen ze 4-5-1 en staat hij op een eiland, wat geen enkele spits wil

   • Brandon

    8 maart 2015 at 20:52

    Ja je hebt heel goed zitten opletten Jan. Wie waren de drie spitsen vertel me dat even dan.

    • jan

     8 maart 2015 at 21:45

     Dos Santos en Berghuis. weet je waar die liepen?
     Die liepen te slapen

     • jan

      8 maart 2015 at 21:51

      En in de rust werd de gehele voorhoede gewisseld en dat waren er 3.Ze kwamen niet over de middenlijn heen, dus leek het net of muhren in z’n eentje daar stond

     • Brandon

      8 maart 2015 at 22:04

      Ja je hebt er kijk op Jan. dos Santos stond in de spits samen met Berghuis en Muhren. dos Santos en Berghuis sliepen en Muhren was wakker, jij ook?

  • oma

   9 maart 2015 at 07:10

   Branden wat Elm aan gaat heb je 100 procent gelijk.
   wat Muhren aangaat niet ze speelde geen 4-4-2-maar 4-3-3.
   dat de voorhoede vervangen werd met de tank en Hupers ging het wel draaien.
   dat Berghuis zo als hij de afgelopen weken doet helemaal nergens was.
   ook was Dos Santos nergens.
   maar vergeet ook niet de top speler waar belangstelling voor schijnt tezien in het buitenland,die pogingen onderneemt om op de recht verdediger plaats tespelen totaal overlopen werd.

   • Brandon

    9 maart 2015 at 14:30

    Oma sorry maar dos Santos speelde gewoon op het middenveld en voor de rust was het 4-4-2 na de rust 4-3-3.

 6. Maarten2802

  8 maart 2015 at 21:13

  Mensen dit was een flinke offday maar dat heb je wel eens met zo’n jong team, tuurlijk mag het niet gebeuren maar nog niks is verloren az doet nog gewoon mee om plek 3

 7. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 21:20

  Utrecht heeft opnieuw gewonnen van AZ. 5x op rij heeft AZ nu in Utrecht verloren met een doelde van 4 voor AZ en 18 voor Utrecht.
  Er was geen enkele speler bij AZ in de eerste helft die ook maar 1 minuut het geloof had.
  Met 3-0 ruststand kwam AZ nog goed weg.

  Dan de 2e helft AZ maakt de 1-3 en zet aan. Dan moet AZ een strafschop krijgen vanwege opzettelijk hands maar krijgt die itt Utrecht niet.
  Dat was het kantel moment geweest van de wedstrijd.

  Utrecht krijgt vervolgens wel een strafschop voor hands en het verzet van AZ was definitief gebroken.
  Dit is zo’n wedstrijd die AZ net als Twente uit bij voorbaat verloren heeft. Niet alleen verliest AZ maar het speelt slecht en de tegenstander lukt echt alles.

  De wonden likken en op naar Arnhem. Dat is nu juist een tegenstander die AZ wel ligt.

  • Brandon

   8 maart 2015 at 23:06

   Gerrit alle vertrouwen is zoek en ondanks dat de uitslagen in het verleden goed waren schat ik de kansen laag in. 80-20% in t voordeel van Vitesse.

 8. harm

  8 maart 2015 at 21:23

  Dramatisch.. 2 penals tegen.. Alle tweede ballen voor die geldloze utrechters. Rotdag dus voor iedereen, revanche tegen Vitesse hoop ik.. Want playoffs zijn waardeloos..

 9. Timon

  8 maart 2015 at 22:02

  Onbegrijpelijk,dat vertrouwen ……….

 10. KeesK

  9 maart 2015 at 00:07

  FC Utrecht heeft zichzelf definitief tot dé absolute angstgegner van AZ gevoetbald wat op zich wel een prestatie is. De trainer die dat overwint mag wat mij betreft babbels over plaats één t/m drie hebben. Brom dus niet.

  • AZ4Altijd

   9 maart 2015 at 12:11

   Ja en dan hebben we nog een Angstgegner te gaan. Laatste wedstrijd van het seizoen. Dat vreselijke Excelsior. Inmiddels is de helft van Eredivisie angstgegner van AZ.

 11. oma

  9 maart 2015 at 07:16

  Jeroen,
  man of the match kan je van de week wel overslaan want die heeft AZ niet deze keer.

  • de echte supporter

   9 maart 2015 at 09:54

   ik kies voor de buschauffeur

 12. kaazie1987

  9 maart 2015 at 08:21

  en dan moet je ook nog is 5 dagen later tegen de best voetballende van 2015 spelen zonder gudelj want die is geschorst pff

 13. woonwagenpower

  9 maart 2015 at 09:55

  Waar we al bang voor waren werd waarheid,
  AZ speelde een waardeloze wedstrijd.
  Braamhaar mag ook wel eens aan de bril,
  per ongeluk of opzet, hij ziet geen verschil.
  Gerrit zei het al, AZ moet de wonden likken en vooruit kijken,
  of dit een incident was, zal Vrijdag blijken.
  deze wedstrijden zitten er helaas tussen,
  uithuilen en ons op de volgende wedstrijd focussen.
  Gudelj mag niet mee spelen,
  Welke vervanger zullen jullie aanbevelen?
  AZ was gister de ploeg waarop werd gejaagd, door o.a. Feyenoord,
  het leek wel of die druk te groot was, iets in de koppies werd verstoord.
  Nu moet Feyenoord weer met die druk omgaan,
  wij kunnen weer jagen, dat zal AZ waarschijnlijk makkelijker afgaan.
  Maandag kunnen ze de nabespreking wel overslaan,
  Dinsdag t/m Donderdag trainen en Vrijdag moet er een onverzettelijk AZ staan.

 14. Geert

  9 maart 2015 at 10:05

  Ik zat zelf in het Utrecht-vak bij deze wedstrijd (ik woon in Utrecht). Ik had dus ook de neiging om na 18 minuten weer naar huis te gaan.
  Jammer dat AZ in de tweede helft niet de penalty kreeg, waar ze recht op hadden. Dan was het 3-2 geworden en dat had ik de wedstrijd nog wel willen zien… Nu heb ik mij 90 minuten lopen ergeren.

 15. az woman

  9 maart 2015 at 10:38

  PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFf.
  Er zijn dagen in het leven die je snel wilt vergeten,
  dit was er ook zo een.
  Vrijdag wil ik bij wijze van spreken,
  bloed aan de paal,
  geslepen messen,
  onverzettelijkheid zien!

 16. NHN

  9 maart 2015 at 14:29

  Ik vond Twente uit nog slechter dan deze partij. Het blijft achteraf lullen,maar als AZ bij de stand 3-1 met nog flink deel van de wedstrijd voor de boeg die terechte pingel had gekregen, dan was het het een heel andere wedstrijd geworden. Bovendien was die 1e strafschop van Utrecht ook onterecht.
  Maar goed, als telt niet. Bovendien stond AZ zo snel met 2-0 achter. Geen idee wat ze aan het doen waren. Drie spitsen wisselen was een vreemde actie, en voor Elm i/d basis kan ik ook alleen door een wraakactie van v.d. Brom tov Haye verklaren.
  Maar ik heb de moed nog niet opgegeven. Het is wel des AZ’s , de boel verkloten als het er toe doet. 4e plaats heb je geen zak aan. Die play offs is een gruwel-opzet. Een bezopen ideetje van een KNVB rekenmeester, die alleen maar aan meer wedstrijden denkt.
  Maar ik heb de moed nog niet opgegeven voor plaats 3. Het kan nog,maar dan moet het wel heek anders gaan dan de afgelopen weken…

 17. Knol

  9 maart 2015 at 16:52

  Ome Co

  Die heeft eens gezegd dat je beter goed kan spelen en verliezen, dan dat je slecht speelt en wint.
  Want als dat laatste het geval is dan verbloemd de overwinning je tekortkomingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *