AZ wil contract van Haye verlengen

By
Updated: maart 8, 2015

Thom Haye kan op korte termijn op een nieuw aanbod van AZ rekenen. De middenvelder is dit seizoen doorgebroken bij de Alkmaarse club, die graag langer door wil met het talent.

Haye heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2016, maar dat weerhoudt de Alkmaarse club er volgens FOX Sports niet van om de optie in zijn verbintenis te lichten. Mocht de talentvolle middenvelder ingaan op het aanbod van AZ, dan is hij tot 2018 verbonden aan de Noord-Hollanders, die momenteel de derde plek in de Eredivisie bezetten.

Haye is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ. De middenvelder tekende in 2011 zijn eerste profcontract en maakte in februari 2014 zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht tijdens de met 4-0 verloren uitwedstrijd bij Ajax. Dit seizoen kwam de Amsterdammer tot dusver tot 21 Eredivisie-duels. Daarin scoorde de middenvelder niet. Bron: Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. az woman

  8 maart 2015 at 09:05

  Goeie zaak eerst Dos Santos , nu Haye.
  Vooral doorgaan op deze voet.
  Overigens, mocht Ortiz vertrekken zou ik graag Thomas Kristensen van ADO Den Haag naar Alkmaar zien komen.
  Speelt vaak onopvallend maar verricht zoveel nuttig werk op het middenveld, heeft overzicht, pakt ballen af. Wat vinden jullie?

  • Jeroen

   8 maart 2015 at 12:20

   Hi AZ Woman, ik ken hem eigenlijk niet goed genoeg om er een oordeel over te vellen. Toch hoop ik dat Ortiz blijft, want er zullen al voldoende spelers vertrekken.

   • Jeroen

    8 maart 2015 at 12:32

    Overigens vind ik Botteghin wel wat voor AZ. Hoor net dat hij graag een stapje hogerop wil en kan misschien voor een zacht prijsje worden gehaald van Groningen.

    • az woman

     8 maart 2015 at 13:47

     Hoi Jeroen, Botteghin is rechtsbenig en ik denk dat als Gouweleeuw mocht vertrekken dat Derrick Luckassen dat gat gaat opvullen.
     En mocht de vacature rechtsback vrijkomen hebben we ook nog de van Ajax over gekomen Djavan Anderson.

 2. Maarten2802

  8 maart 2015 at 09:43

  Ik denk dat Ortiz na dit seizoen nog niet vertrekt, AZ zal zeker Esteban hoedt en gudelj verliezen, dat is denk ik volgens de directie wel genoeg

 3. kaazie1987

  8 maart 2015 at 10:23

  Gisteren gaf vdb in het Nhd al aan dat aan het eind van het seizoen Zeker 4 basisspelers zullen gaan vertrekken. Hoedt en esteban en gudelj gaan zeker weg, maar ook poulsen die zijn contract nog niet verlengd heeft gaat misschien weg. Aan gouweleeuw wordt getrokken volgens het ad en vi, maar ook celso heeft al aangegeven graag weg te willen als er een mooie club komt. Dus het ziet er naar uit dat ook wij volgend seizoen met een piepjong elftal zullen gaan spelen want veel geld om spelers te halen is er niet. Ik ben benieuwd wat az in de zomer gaat doen

  • Keet

   8 maart 2015 at 11:43

   Een deel van de transfergelden zal beschikbaar zijn om vervangers te halen. En daar moet AZ gewoon slim mee omgaan. Laat Gudelj het voorbeeld zijn, hoe AZ een goede tussenstap in iemands carriere is. Daarnaast denk ik dat vervangers minder duur hoeven te zijn, want het geldsmijtende twente valt af als concurrent. Bij middenmoters als pec, willem 2 en excelsior zijn gerust goede en goedkope spelers te vinden. Niet zoals een Van Duinen voor 2,5 miljoen.

 4. kaazie1987

  8 maart 2015 at 13:31

  iedereen mag van mij weg behalve jeffrey gouweleeuw, als hoedt en esteban weggaan moet je gouwelweeuw behouden het verleden heeft uitgewezen dat je nooit je complete verdedigingsblok moet verkopen dat hebben we vorig seizoen bij psv gezien toen bouma marcelo en tyton weggingen en rekik bruma en zoet gehaald werden. je begint je elftal altijd van achteruit op te bouwen. je kan daarom nooit een seizoen beginnen met een compleet nieuw verdedingsblok. ik zou zeggen maak gouweleeuw aanvoerder waardeer zijn contract op en zorg dat hij nog een jaar blijft

 5. Brandon

  8 maart 2015 at 17:10

  Prima maar stel geen Elm op tegen Utrecht.

 6. Timon

  8 maart 2015 at 18:01

  Haye: niet doen jongen,niet bijtekenen.Als die VDB ,zwaar overgewaardeerd , liever Elm opstelt…..Contract uitdienen en weg gaan !

 7. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 19:15

  Slecht moment, Haye is nu buiten de basis gevallen en zal niet happig zijn om zijn contract te verlengen.

  Komende weken komen de grote cruciale wedstrijden voor een goede eindklassering.
  Er moet nu wat gebeuren/ veranderen want de wedstrijd tegen Willem II was geen incident. Dus de kansen op een rentree van Haye stijgen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *