Van den Brom: Mühren verdient een basisplaats

By
Updated: maart 6, 2015

In de aanloop naar het uitduel van zondag met FC Utrecht, blikte John van den Brom vrijdag vooruit. Hij sprak over de fitheid van zijn formatie, traditie en de spitspositie: “Hij verdient een basisplaats.”

“De ploeg staat er fysiek ge-wel-dig voor”, zei Van den Brom opgetogen. “Alleen Celso Ortiz is met zijn gebroken arm nog niet inzetbaar. Hij gaat nu de laatste twee weken van zijn revalidatie in. Daarna kan hij weer volledig aansluiten. Celso moet nog uit de duels blijven, maar verder is hij misschien wel de fitste speler van allemaal.”

‘Beslissende fase’
Van den Brom: “Het is in deze beslissende fase van het seizoen heel belangrijk om de selectie fit te hebben en te houden. En je merkt: als het goed gaat, wil iedereen erbij zijn. Dan worden kleine pijntjes niet meer gevoeld. Fysiek worden we alleen maar beter en sterker. Daarmee kunnen we het verschil maken ten opzichte van onze concurrenten.”

“Heeft AZ het traditioneel lastig in Utrecht? Dat zegt mij niets”, reageerde Van den Brom. “Want dat hoorde ik ook voordat we naar Ajax en FC Groningen gingen. En daar hebben we gewonnen. We draaien goed, dus het maakt niet uit tegen wie we spelen.”

‘Beter geworden’
Van den Brom: “Vlak voor Kerst hadden we een ketser tegen FC Utrecht. Inmiddels spelen we in een ander systeem en zijn we veel verder. Ja, we zijn echt beter geworden.”

Spits
Net als de afgelopen duels staat Robert Mühren zondag aan de aftrap. “Hij heeft het tot nu toe goed gedaan. Robert is belangrijk geweest met goals, de teamdiscipline en het meeverdedigen. Hij verdient een basisplaats. Het is mooi dat Aron Jóhannsson ook weer helemaal fit is, maar dat wil niet zeggen dat hij meteen weer in de basis staat. De kracht van dit AZ is dat we bepaalde vastigheden in de ploeg hebben en dus vaak in dezelfde samenstelling spelen.” Bron: AZ

20 Comments

 1. Jeroen

  6 maart 2015 at 16:55

  Zal Aron niet leuk vinden! Ben er zelf nog niet overuit wie een basisplaats zou moeten krijgen. Afgelopen weekend vond ik dat Muhren te kort kwam. Denk ook dat Aron wat sneller is, dus als je counter voetbal speelt, dan heeft snelheid toch wel de voorkeur.

 2. cornell

  6 maart 2015 at 17:43

  Dat ben ik het toch niet helemaal mee eens. Aron heeft duidelijk ingeboet na z’n blessure en is helemaal niet zo snel als wij denken. En Muhren lost het slimmer op door z’n loopacties zo te maken, dat hij niet in een sprintduel hoeft te komen en op tijd vertrekt. Zaterdag was hij inderdaad onzichtbaar, maar dat lag niet aan hem alleen. Ik hoop overigens dat we tegen utrecht niet hoeven te counteren, maar gewoon ons positiespel kunnen spelen, wat tegen Willem II maar niet lukte

 3. woonwagenpower

  6 maart 2015 at 18:48

  Op deze manier geeft hij Robert het vertrouwen dat een speler nodig heeft.
  Nu zal Aaron op zijn kansen moeten wachten.
  Robert heeft de rollen omgedraaid, en dat is zijn eigen verdienste.
  Ik kan prima leven met de keus dat Robert in de basis staat.
  Een advies aan Aaron, geen eisen stellen, hard werken en je kansen benutten.

 4. Gerrit Vooijs

  6 maart 2015 at 20:06

  Dit is in de eerste plaats een enorme opsteker voor Robert Muhren. Hij is nu opgeschoven in de pikorde en dat heeft hij zelf afgedwongen.
  Ik ben het met Cornell eens dat Aron sinds zijn blessure aan snelheid heeft ingeleverd. Hij moet het nu van slimme loopacties hebben net als Muhren. Muhren heeft een betere techniek en heeft meer overzicht. Kortom, als Muhren zijn goaltjes blijft maken en fit blijft, dan zal Aron voorlopig genoegen moeten nemen met invalbeurtjes.
  Hij moet wachten op zijn kansen en bewijzen dat hij beter is.

  Maar dat gaat moeilijk worden als hij zijn snelheid niet terug krijgt want dan kan hij zijn oude niveau niet meer halen.
  Hard werken Aron en weer 100 % worden !

 5. Brandon

  7 maart 2015 at 00:49

  Gerrit jij met je voetbalintelligentie had ik niet van verwacht dat jij dit zou schrijven. Je zegt aan snelheid ingeboet. Aaron is van een zware blessure teruggekomen en heeft een paar wedstrijden gespeeld en is weer ongelukkig geblesseerd geraakt en zijn plats kwijtgeraakt aan Robert. Dat gaat nu eenmaal zo in de voetballerij en is ook niets mis mee. Maar de wedstrijden die Aaron meegedaan heeft waren te kort om hem, na zo’n blessure, al optimaal te kunnen beoordelen en al helemaal niet over zijn snelheid. Jij weet ook dat VERTROUWEN het geheim van een spits is en dat ontbreekt nog. Hopelijk zal Utrecht niet ver van het doel spelen en AZ de overhand krijgen in het duel dan zie ik het met vertrouwen tegemoet zo niet en worden de ruimtes groot ben ik bang dat Muhren net als tegen Willem II geen potten gaat breken. Dan is Aaron veel gevaarlijker of dat in doelpunten omgezet wordt weet niemand maar de kans op is in ieder geval groter. Om half zeven zondag weten we meer.

  • cornell

   7 maart 2015 at 10:02

   Brandon, ik begrijp jouw motivatie ook wel, maar het maakt niet uit of een spits snel, lang, dik, sterk, blank, of bruin is, als hij maar belangrijk is voor het elftal. Aron kan dat zijn en Muhren ook. De 4 basisplaatsen voor hem leverde 3 overwinningen op, 2 doelpunten en 2 assists. Ajax werd 4x kampioen zonder topscoorder, maar werd dan ingevuld door anderen, die in de vrijgekomen ruimtes lopen. Zo.n type is spits is Muhren ook. Zolang er resultaat is, houde.n zo, en gaat het minder, dan wisselen. Zo houden ze elkaar scherp. En als de technische staf zegt dat hij belangrijk is bij de doelpunten, teamdiscipline en verdedigen, wie zijn wij dan om er tegen in te gaan.
   Zij werken elke dag met deze jongens. Maar iedereen heeft natuurlijk z’n voorkeuren, gelukkig, anders hebben we niks meer om over te discussieren

   • Brandon

    7 maart 2015 at 12:27

    Cornell prima zoals jij het verwoord maar ik zeg ook helemaal niets over wat v.d.Brom beter moet doen ik vergelijk alleen de twee spitsen met ruimte en zonder ruimte. Natuurlijk telt de training mee maar trainingen en wedstrijden is een verschil van 100%. Wat ik verleden jaar gezien heb van Aaron en toen speelde hij alles, ben ik nog niet vergeten maar door blessures is hij nooit optimaal geweest. Neem van mij maar aan als ze alle twee fit zijn dat Aaron de betere van de twee is.

    • Gerrit Vooijs

     7 maart 2015 at 17:10

     Brandon,
     Aron doet al weer 3 maanden mee. Daar zat een winterstop van 3 weken in maar toch. Aron zou nu weer volledig fit moeten zijn. Ik constateer alleen dat hij niet dat flitsende van vorig jaar heeft. Hij komt zijn tegenstander niet meer voorbij. Zijn goals zijn dan ook goed vergelijkbaar met Muhren. Ook die heeft geen snelheid maar loopt vaak wel slim weg.

     Als plus voor Robert Muhren geldt dat hij beter in de combinatie is als Aron. Aron is gevaarlijk in de 16m maar daarbuiten heeft hij tot nu toe te weinig te bieden voor het team.

     Groot zijn de verschillen niet dus als Muhren even een mindere periode krijgt moet Aron er staan.
     Ze houden elkaar dus scherp en ik verwacht dat Aron sterk genoeg is om hier beter uit te komen.

     • Brandon

      7 maart 2015 at 19:15

      Gerrit alles goed en wel maar we kunnen Aaron en zelfs Muhren nog niet eens goed beoordelen op het aantal wedstijden dat ze gespeeld hebben. Je hebt volledig gelijk dat Muhren een betere speler is in de combinatie. Maar ik val over wat jij zegt over de snelheid van Aaron dat kunnen we niet staven. Ze zijn eigenlijk helemaal niet met elkaar te vergelijken. Waar ik op doel en daar zal je wel in meegaan is dat Aaron beter tot zijn recht komt als de tegenstander de aanval zoekt en dat de ruimtes bij hun achterin groot worden en dan heb je niets aan Muhren want die moet het dan op de 1e meters afleggen. Dat Ze allebei hun waardes hebben staat buiten kijf. De mooiste oplossing zal dus voor ons zijn Muhren maakt voor de rust de 0-2 en Aaron maakt het na de rust als Utrecht (of welke andere tegenstander het ook is) af door de ruimtes die gaan komen.

 6. oma

  7 maart 2015 at 07:42

  ach je moet het zien willen, je kan in je hooft hebben verleden jaar heeft hij er 17 in geschopt .
  maar het heden is nu,muhren doet het op het moment beter dan Aaron,vrij logisch dat hij er in staat.
  wat Gerrit Vooijs en Cornel over Aaron schrijven is gewoon waar,Aaron heeft aan alle kant aan snelheid in geleverd. hoe je het ook went of keert.
  maar als je nog steeds verblind bent door die 17 doelpunten van Aaron van verleden jaar.
  dan zien je de realiteit ook niet.
  maar dat is mijn menig maar.

  • Brandon

   7 maart 2015 at 12:34

   Gelukkig maar dat het jouw mening is want het slaat helemaal nergens op. Op snelheid ingeboet leg me dat maar uit met feiten. Dit zou je alleen maar kunnen staven met grafieken van de spelers in 2014 en 2015 en die hebben wij niet. Het niet willen zien is een nog dommer argument daar ik schrijf dat het in de voetballerij nu eenmaal zo gaat, wanneer je geblesseerd raakt neemt een ander je plaats in en wanneer die het goed doet blijft hij staan.

  • Keet

   7 maart 2015 at 12:54

   het merendeel van die 17 doelpunten maakte hij in 2013. In 2014 bakte hij er weinig van. Ook voor zijn blessure.

 7. woonwagenpower

  7 maart 2015 at 09:05

  Voetbal houdt veel mensen bezig,
  sommigen zijn in het stadion aanwezig.
  Sommige zijn neutraal,
  velen hebben 1 club als ideaal.
  Voor ons is AZ de club van ons voetbal leven,
  AZ heeft ons al heel veel mooie momenten gegeven.
  Op FAN VAN AZ zijn verschillende meningen, opvattingen en inzichten,
  dat komt mede door de inhoud van de berichten.
  De commentaren kunnen we waarderen, met een duim,
  Jeroen de site verdient een pluim.
  Ik denk nu al aan de wedstrijd van morgen om kwart voor vijf,
  dat is waar ik met mijn gedachten verblijf.
  Welk resultaat halen we daar?
  Ik ben benieuwd na afloop, naar de reacties en commentaar.
  Morgen kijk ik samen met me vrouw in onze woonwagen,
  hoe dichterbij de wedstrijd, hoe meer hartslagen.
  Op tafel staat wat lekkers en een glas bier,
  als ik er aan denk, heb ik nu al plezier.
  Dan nog een goed resultaat,
  zodat AZ als winnaar de Domstad verlaat.
  Voor de AZ supporters die de wedstrijd bezoeken,
  maak er een feest van, met liederen en spandoeken.
  We kunnen eerst afwachten wat anderen voor resultaten halen,
  al is mijn wens natuurlijk, voor onze concurrenten nederlagen.

 8. harm

  7 maart 2015 at 12:50

  Aron en tankovic benutten hun kansen niet goed genoeg, [hupperts ook niet] zolang robert en berghuis het wel doen, blijven opstellen!

 9. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 16:43

  Van 433 naar 442. Elm ipv Hupperts. Een zeer behoudende tactiek. Had gehoopt op Haye ipv Hupperts.
  We gaan het zien !

 10. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 16:49

  Nou Hoedt gaat verder waar hij in Alkmaar tegen Utrecht mee bezig was, slapen.
  1-0 Utrecht na 90 seconden.

 11. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 16:56

  10 minuten en het staat al 2-0. AZ loopt wat rond zonder ziel. VDB het wordt nu tijd om te wisselen anders wordt AZ geslacht.

 12. Gerrit Vooijs

  8 maart 2015 at 17:08

  Strafschop en geel voor Mattias. Haller tekent de 3-0 aan. Mattias kon hier weinig aan doen want gleed op volle snelheid tegen de bal aan. 17 minuten pas gespeeld.
  Klaar deze wedstrijd is over, 0 punten en proberen de schade verder te beperken maar dat gaat moeilijk worden.

 13. Brandon

  8 maart 2015 at 17:15

  Prima he Gerrit Haye er niet in en Elm voor hem opstellen dat noemen ze kinderachtig. Kinderachtig van v.d. Brom om Haye te straffen voor een wissel waar Haye het terecht niet mee eens was.

 14. Brandon

  8 maart 2015 at 18:00

  Nemen jullie allemaal lekker die Muhren neem ik Aaron Johansson.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *