AZ met moeite langs Willem II (2-0)

By
Updated: februari 28, 2015

De grootste kansen waren voor Willem II, maar door doelpunten van Berghuis en Dos Santos gaat AZ er met de winst vandoor en houdt het zicht op plek 2.

22 Comments

 1. Brandon

  28 februari 2015 at 23:41

  Wedstrijd om snel te vergeten. Belangrijke reddingen van man of the match Esteban. Achterin hebben Gouweleeuw en Hoedt er mede voor gerzorgd dat we met af en toe kunst en vliegwerk de 0 gehouden hebben. Over de rest doen we maar het zwijgen.
  Een dingetje wil ik er nog wel uithalen Muhren heeft de gehele wedstrijd (80 min) geen bal goed geraakt en dat was omdat Willem II het tactisch goed had staan en ver van hun eigen doel verdedigde waardoor Muhren het elke keer op zijn snelheid aflegde tegen de verdedigers van Willem II. Dat dit niet eerder gezien werd door v.d. Brom en de zijnen en Muhren daar lieten verzuipen is een grove fout. Nadat Johansson er in kwam ging het niet echt veel beter maar door de snelheid het jagen van Aaron gingen ze toch in de fout en scoorden we 2-0.

  • Gerrit Vooijs

   1 maart 2015 at 00:24

   Sorry maar het was niet door Aron dat AZ de 2e belangrijke treffer scoorde maar dit was de verdienste van de stealmaster van AZ Dabney dos Santos.
   Precies hetzelfde als vorige week steelt hij op het middenveld de bal en speelt hij de bal deze keer naar Berghuis. Die besluit dat het met zijn rechterbeen niets wordt en hij speelt de bal terug naar Dos Santos.
   Deze goal is dus opgezet en afgemaakt door dezelfde man.

   Dit is toch een hele belangrijke kwaliteit van Dos Santos. Vorige week 2x en nu weer 1x dat hij een bal veroverd en dit omzet met een prachtige assist tot een grote doelkansen.

   Aron ontbeert het aan absolute snelheid en een versnelling. In de 2e helft probeert hij bij een counter op snelheid zijn tegenstander uit te spelen maar 5m verder is hij de bal al kwijt.
   Voor zijn blessure lukte hem dit nog wel eens. Kijk Aron heeft geen body dus is snelheid zijn enige wapen. Buiten de 16m heeft hij als afmaker geen enkele waarde maar kan hij wel dienen als aangever zoals hij dit uit bij Feyenoord liet zien.
   Henriksen en dos Santos als snelste spelers MOETEN dus diep gaan als Aron in een counter is betrokken. Gebeurd dit niet moet Aron die bal terug leggen want anders volgt er bal verlies.

   Best was het allemaal niet maar AZ zit in een flow en heeft de wind mee. Ballen die er anders ongelukkig invielen, zoals in de thuiswedstrijd tegen Utrecht, spatten nu op het aluminium en weer het veld in voor de voet van een AZ speler. Die mazzel moet je hebben om zo’n wedstrijd als vandaag te winnen.

   Tja op naar de volgende wedstrijd. AZ weet dat het mazzel heeft gehad en dus beter moet. Dat is wel weer gunstig 😉

   • Brandon

    1 maart 2015 at 02:02

    Gerrit het was eerst Aaron die stoorde daarna kwam de pass en dos Santos onderschepte. Kijk het maar na.

    • Gerrit Vooijs

     1 maart 2015 at 08:28

     Dat klopt Brandon. Ik heb ook waardering voor de inzet van Aron maar net als Hupperts lukt hem bijna niets. Hij stoort wel maar verovert zelf nooit een bal op de manier zoals Dabney dat doet. Dat is inzicht. Hij zet wel druk maar voelt het moment niet aan waarop de tegenstander kwetsbaar is.

     Onze voorwaarden zitten dus niet lekker in hun vel . Hupperts en Aron staan er wel, doen hun best door in ieder geval hard te werken maar doen niet echt mee. Berghuis nog minder want die werkt ook nog eens minder hard

     VDB probeert hen aan de praat te krijgen door vertrouwen in hun uit te spreken en hen ondanks matig spel de volgende keer weer op te stellen.
     Berghuis had gisteren een goal en een assist. Speelde hij goed, nee. Maar dit had hij broodnodig. Nu kijken of Berghuis gaat verbeteren. Zo ja, dan heeft VDB het goed aangepakt.
     Hupperts kopt op de lat en mist in alles wat hij doet dat beetje geluk.

     Toch staan wij derde met onze gemankeerde aanval en daarvoor verdiend AZ, team en staf, een groot compliment. Het is de bereidheid om de fouten van de ander te accepteren en op te pakken wat dit AZ heeft gevormd.
     Niemand mag zich buiten de groep stellen want dan wordt deze ballon snel doorgeprikt.

     Ik hoop natuurlijk wel dat onze aanvallers hun vormdip overwinnen en wij de echte Aron, Guus, Steven, Tank en Robert te zien gaan krijgen 🙂

    • Keet

     1 maart 2015 at 10:39

     Volgens mij verprutste Aron Johannson die bal juist door te gaan pingelen tussen twee man. Als je 1 minuut voor tijd met 1-0 voorstaat en elke lange bal richting eigen doel voor onrust zorgt dan moet je die bal voorin gewoon vasthouden en niet met je gebrekkige techniek gaan pingelen. Maar die kwaliteit ontbreekt geheel bij Aron Johannson

    • cornell

     1 maart 2015 at 13:29

     was dat storen? Wat Dos Santos deed is storen en veroveren. Aron liep gewoon naar de keeper toe. Maar ja, het is maar hoe je het bekijkt

 2. cornell

  1 maart 2015 at 00:35

  Ik denk dat Esteban wel een 100% score krijgt vanavond bij MOTM anders wordt er niet objectief gestemd. Muhren heeft inderdaad weinig laten zien vandaag en heeft heel weinig balcontacten gehad. Dat komt deels ook dat er heel veel spelers onder hun niveau speelden (hij zelf uiteraard ook)
  Hupperts speelde ook erg zwak, maar om dan als publiek te gaan juichen bij z’n wissel, vind ik ook erg genant. Daar help je een speler niet mee

  • Gerrit Vooijs

   1 maart 2015 at 00:46

   Eens! Zo help je een speler de vernieling in. Hij werkt hard maar er lukt hem vrij weinig. Maar alleen al om het feit dat hij zich wel te pletter loopt verdiend hij meer waardering.

 3. Gerrit Vooijs

  1 maart 2015 at 00:41

  Btw wat staat die Demy de Zeeuw lekker te ballen zeg !
  Als in zijn beste tijd geeft hij de steekpass in 1x precies met de juiste snelheid naar zijn medespeler.
  Dat is wel lekker zeg. Hij is transfervrij einde van dit seizoen. Blijft hij zo spelen is hij de juiste vervanger voor Gudelj.

 4. woonwagenpower

  1 maart 2015 at 07:28

  We hebben wel eens betere wedstrijden gespeeld,
  de neutrale toeschouwer heeft zich waarschijnlijk niet verveeld.
  Esteban deed het goed, samen met de paal en lat,
  het leek wel of er een Engeltje op zat.
  Het was misschien onverdiend,
  maar we hebben de concurrentie weer een tikkie toegediend.
  AZ staat weer met beide benen op de grond, je krijgt het niet zomaar kado,
  en dat is misschien maar goed zo.
  De verdedigers moeten staan als onze trotse Alkmaarse toren,
  de middenvelders moeten werken als molens naar behoren.
  De aanvallers moeten zo bewegelijk zijn als onze Alkmaarse vlag,
  AZ vecht voor waar je trots op bent, en geef de tegenstanders een mokerslag.
  Het ROOD/WIT moet door jullie aderen stromen,
  dan moet het allemaal goed komen.

 5. Timon

  1 maart 2015 at 09:10

  Dit is dus nummer 3 nu van NL…… Wat had ik het koud. Waarom geen Haije???

  • oma

   1 maart 2015 at 09:45

   waarom wel?

  • Evert

   1 maart 2015 at 11:28

   Timon, ik denk zelf een straf wedstrijdje??

 6. iPjotr

  1 maart 2015 at 11:23

  Zo zie je maar weer, er zijn wedstrijden die je door Esteban verliest en er zijn wedstrijden die je dankzij hem wint.
  Dat laatste zou best vaker mogen voorkomen, maar dat is te verwijten aan de keeperstrainer NIck van Aart die zelf nooit keeper is geweest in het betaalde voetbal.

  • Evert

   1 maart 2015 at 11:30

   Weet je wat het is met Estaban, zijn reflexen zijn werelds maar zijn balhandelingen zijn ondermaats, daarom zal hij altijd een middelmatige keeper blijven.

  • Wim van Leeuwen

   1 maart 2015 at 13:35

   Ik heb ook mijn kritiek op wat er uit de kepers gehaald wordt maar het argument dat het is omdat hij niet betaald voetbal heeft gespeeld is onzin.
   Ik discussieer we met hem en voor de kerst heb ik een overdenking gestuurd wat er met de keepers gebeurd is de laatste jaren. Hobie is met zijn technische beperkingen naar MVV, Nick Olij is onzeker in Jong AZ net als Rochet. Esteban is ook minder geworden sinds zijn komst bij AZ op verschillende punten. Yve de Winter zien we a helemaal niet meer nadat hij heel verdienstelijk functioneerde bij De Graafschap. Dus wat dat betreft heeft hij geen goede track record.
   Overigens ben je zelf keeper of geweest?
   Frans Hoek was ook geen topper als keeper maar uiteindelijk uitgegroeid tot goeroe van het keepersvak en de geestelijke vader achter Edwin van der Sar.

   • iPjotr

    1 maart 2015 at 20:19

    Wim, je hoeft geen topkeeper te zijn geweest om keepers de kneepjes van het vak bij te brengen.
    Het gaat om ervaringen,…… Oude keepers , goed of niet goed, hebben mijn inziens wel DIE ervaring om posities en inzichten bij te brengen. Nick van Aart heeft van dit alles niets en dat zie je terug in de kwaliteit van onze keepers. Reflexen die je zaterdag bij Estaban zag ik is een gave, maar al zijn blunders zijn terug te vinden in categorie in positiebepaling en uitkomen. In bijna elke BVO zie je dat een oud keeper de trainingen verzorgt, alleen bij AZ hebben ze een andere visie……….. Vriendjespolitiek en geen kennis, ervaringen en kunde!

    • AZ4Altijd

     2 maart 2015 at 01:51

     Lees goed Piotr. Wim geeft zelf aan dat je geen top keeper hoeft te zijn geweest om top trainer te worden. Nog een voorbeeld, Louis van Gaal was een middelmatige voetballer, maar een TOP trainer.
     Wim heeft zelf ook aardig niveau gekeept en was succesvol bij een amateur ploeg als Keeperstrainer. Onder zijn hoede ontwikkelde de keepers enorm goed. Hij is compleet keepersfanaat. Het zou voor hem fantastisch zijn als hij eventueel meer zijn invloed zou mogen uitoefenen op de trainers bij AZ, want hij heeft enorm veel kennis en kunde. Hij heeft ook de diploma’s om dat te mogen doen.
     Ik durf met zekerheid te stellen dat als dat zou gebeuren er veel zal kunnen veranderen. Hij zou geen hoofd keeperstrainer kunnen zijn vanwege fysiek, maar een adviserende / assisterend van grote waarde kunnen zijn.

     Duidelijk is wat hij aangeeft, dat keepers onder van Aat zeker niet beter zijn geworden. Rochet was in begin onbevangen tot dat hij onder de hoede kwam van van Aat. Zelfde met Esteban, Olij etc. Neederenburgh was een goede trainer. Het is enorm jammer dat hij vertrokken is en we opgescheept zitten met van Aat tot 2019.

     We zullen zien wat de toekomst brengt.

     • AZ4Altijd

      2 maart 2015 at 01:51

      Bedoelde meer invloed op de keepers. Niet op de trainers.

 7. Evert

  1 maart 2015 at 11:27

  Muhren kreeg ook een zooitje klote ballen toegespeeld of helemaal niet, oke heel AZ was matig, tja en dan komt Estaban bovendrijven hahahah die grabbelaar had me toch een partijtje geluk hahahahah mooi toch!! Lucky AZ!! hebben we ook eens nodig!!
  Gerrit, dat van Demy de Zeeuw loop ik al ruim een jaar te roepen hier!! Ik hoop dat ze dat doen bij AZ, routine, ervaring en kwaliteit tussen die jonkies. na zijn voetbal carrière opnemen in de staf, ach ik blijf mijn verhaal steeds herhalen…….

 8. gerard

  1 maart 2015 at 11:36

  Ach, AZ heeft op zijn PSVs gespeeld.. tegenstander de hele wedstrijd het spel laten maken, zelf goed weg komen en dan toch in de omschakeling toeslaan. Moet voor een keer wel kunnen, je kunt er ver mee komen zie Eindhoven.

 9. NHN

  1 maart 2015 at 14:17

  Blij met de 3 punten. Verder lukte er niet veel. Zowel AZ als Willem II hadden last van de wind. Het positieve vond ik toch wel dat Berghuis weer een goal maakt op een belangrijk moment. Met een 0-0 stand ga je op een heel andere manier de rust in.
  De tweede helft vond ik wel een stuk beter. Ook AZ creeerde daar wel kansen.
  Maar verder ,nou ja, niet best , maar wel 2 goals en 3 punten.
  Liever zo, dan goed spelen en door een lullige goal verliezen.
  Esteban,blijft een vreemde keeper. De ene pot verlies je door z’n fouten, en nu sleept hij AZ er doorheen. En dat was eigenlijk ook niet de eerste keer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *