Sakirovski zeer blij met aanwezigheid Van Basten

By
Updated: februari 28, 2015

Zia Sakirovski speelt sinds afgelopen zomer bij AZ. De 17-jarige aanvaller speelt nu voornamelijk bij AZ Onder-19 en wacht geduldig af op zijn debuut bij het eerste. Iedere dag gaat hij met plezier naar de training, en dat komt vooral door de aanwezigheid van Marco van Basten.

Sakirovski – een Zweed met Albanese roots – kwam over van Malmö FF, terwijl hij ook naar Chelsea, Liverpool, Manchester City en Ajax had gekund. “Ik heb het goed hier. Ik had het in het begin lastig, maar ik begin mij steeds beter te voelen. Het speltempo ligt veel hoger en ik speel hier met betere spelers om mij heen. Ook zijn de trainingen meer gericht op tactiek. Ze vragen constant waarom ik een bepaalde keuze heb gemaakt.”

“Het is niet zo dat je hier als een Donald Duck kan lopen rondrennen. Het maakt niet uit als je een fout maakt, als je de opdrachten maar goed probeert uit te voeren. AZ is een heel professionele club. Er is een zeker verschil tussen AZ en Malmö, maar dat is er natuurlijk ook tussen Ajax en AZ”, vervolgt Sakirovski.

Het talent wordt in Alkmaar regelmatig onderwezen door Marco van Basten, de huidige assistent-trainer van AZ. “Dat is geweldig. Vroeger, toen ik met mijn vrienden in Rosengård speelde, wilden wij altijd Van Basten zijn. En nu krijg ik training van hem. Ik praat met hem en luister graag naar hem. Het bezorgt mij gewoon kippenvel. De training met Van Basten afsluiten, beter kan niet.” Sakirovski heeft bij AZ een contract tot medio 2017. Bron: Voetbalzone.nl

6 Comments

 1. kaazie1987

  28 februari 2015 at 10:00

  ik denk dat het verschil tussen ajax en az wel meevalt zia, sterker nog wij zijn door de KNVB betiteld met de beste jeugdopleiding van nederland. de jeugdteams van beide clubs doen ook niet zoveel meer van elkaar onder. dat marco van basten verhaal vindt ik best raar van basten in in 1994 gestopt en zia is geboren 1997 hoe kan je dan van basten willen zijn in rosengard je had toen volgens mij geen youtube?!. ondanks dat hij een groot talent is en in de spits speelt scoort hij vrij weinig, tuurlijk hij is nog maar 17 en speelt hij tegen oudere sterkere spelers maar toch het valt wel op

 2. Ruud

  28 februari 2015 at 11:35

  Ja Kaazzie, ik zat ook te rekenen en kwam niet helemaal goed uit om het verhaal te laten aansluiten. Als he opleidingsclub bent dan ga je ook voor het hoogst haalbare, dus dat Ajax verhaal is onzin, maar je ziet maar weer hoe dat leeft bij die jonge jongens.

 3. Ruud

  28 februari 2015 at 22:54

  Zo! Mag Esteban vandaag een compliment krijgen?

  • Brandon

   28 februari 2015 at 23:23

   Ja Ruud ik ben totaal geen fan van hem maar hij was met afstand de beste bij AZ. Gouweleeuw en Hoedt waren de andere voldoendes de rest was slecht tot zeer slecht.

   • Gerrit Vooijs

    1 maart 2015 at 00:31

    Eens, Esteban stond lekker te keepen en had de mazzel dat de ballen waar hij niets aan kon doen 4x via het aluminium het veld inspitten. Dat is natuurlijk ook belangrijk want anders heeft niemand het meer over zijn reddingen…….

 4. Mike

  1 maart 2015 at 02:26

  Begin maar alvast met het verlengen van zijn contract

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *