Van den Brom: ‘We liggen goed op schema’

By
Updated: februari 20, 2015

John van den Brom sprak vrijdagmiddag met de pers over het uitduel met Go Ahead Eagles, de blessuregevallen en de race om Europees voetbal: “Dat leeft enorm in de spelersgroep.”

“Guus Hupperts speelt zaterdag linksbuiten in plaats van Dabney dos Santos”, gaf Van den Brom prijs. “De overige tien posities blijven ongewijzigd ten opzichte van het duel met PSV. Ik ben tevreden over Dabney, maar Guus maakte een scherpe indruk tijdens de wedstrijd en de trainingen van deze week. Ondanks de nederlaag heb ik verder geen aanleiding om te gaan wisselen. Ik vind dat we goed gespeeld hebben.”

Jóhannsson
Van den Brom kan nog geen beroep doen op Aron Jóhannsson. De spits viel uit tijdens het gewonnen uitduel met Ajax. “Sindsdien heeft hij niet meer met de groep getraind. Dat valt tegen. De laatste twee dagen gaat het gelukkig weer wat vooruit met zijn herstel.” Viktor Elm keert na een bovenbeenblessure terug in de wedstrijdselectie. Jan Wuytens is door Van den Brom niet opgenomen in het keurcorps.

Big smile
Simon Poulsen is de kersverse vader bij AZ. “Hij heeft ook al weer twee dagen getraind en loopt met een big smilerond. Simon zit goed in zijn vel.”

Ranglijst
Van den Brom: “Of ik naar de ranglijst kijk? Ja, na elke speelronde. We hebben nog goed zicht op de derde plaats en dus directe plaatsing voor de Europa League. Dat leeft ook enorm in de spelersgroep. We liggen goed op schema.”

Go Ahead Eagles
“Go Ahead speelt met veel druk vooruit”, weet de AZ-trainer. “Dat deden ze tegen Ajax en tegen Zwolle. De ruimte die we daardoor krijgen moeten we benutten. Ik vind overigens dat Go Ahead te laag staat voor de kwaliteiten die ze hebben. Het is een leuke, voetballende ploeg.” Bron: AZ.nl

16 Comments

 1. Jeroen

  20 februari 2015 at 16:49

  Het gaat zeker goed! Ik zie weer het AZ wat we een aantal jaren kwijt waren geraakt. De laatste jaren onder Verbeek en Dick was het niet best. We zien nu mooi voetbal, en er staat een leuk team. John maakt er iets moois van!

 2. Brandon

  20 februari 2015 at 16:50

  Mits gemotiveerd vanaf de 1e minuut dus zoals bv tegen Psv mag dit geen probleem zijn. Als er verslapping optreedt is dit ook weer een moeilijke wedstrijd. (Twente)

 3. i.pjotr

  20 februari 2015 at 17:58

  Guus kan wel scherp trainen, ik vind hem niet de juiste speler voor het huidige spelletje van AZ.
  Guusje moet hard rennen achter een balletje aan, zoals hij dat bij rJC deed, maar dat spelletje speelt AZ niet.
  Tegen grunningen viel hij uit en de wedstrijd werd gewonnen, tegen PSV viel hij in en de wedstrijd werd verloren…..toeval 🙂
  Dabney heeft veel meer voetballend vermogen en inzicht.
  Het zal wel weer tactisch zijn….ik laat me verrassen.

  • az woman

   20 februari 2015 at 21:10

   Guus is veel rendabeler op de rechterkant, maar het is tegenwoordig een mode verschijnsel om rechtsbenige op links te zetten en linksbenige op rechts.

 4. AZnu

  20 februari 2015 at 18:15

  Hupperts heeft nog niet laten zien het niveau aan te kunnen. Wel werkt hij hard. Hij is echter nauwelijks effectief en zijn passes komen niet aan bij medespelers. Dat is toch een minimale vereiste in deze tak van sport. Dus als je op schema wil blijven zou ik Hupperts maar even niet opstellen. Er zijn voldoende andere spelers die je kunt inzetten. En Tankivic maakt dan een veel betere indruk op de vleugels.

 5. AZnu

  20 februari 2015 at 18:17

  Sorry Tankovic o o o

 6. kaazie1987

  20 februari 2015 at 18:25

  niet zo dramatisch mensen, ik weet nog wel dat iedereen liep te zeiken op Berghuis het eerste jaar, en ook altidore werd hier elke week verguist, ook gudelj speelde het eerste half jaar niet bepaald goed,henriksen het zelfde verhaal maar toch werden die gasten bijna elke week opgesteld en werden ze elke week beter ook hupperts zie je elke week een beetje beter worden hij maakt nu iig zijn acties ze lukken nog niet elke week maar je ziet wel progressie ik ben ervan overtuigd dat ook hupperts volgens jaar regelmatig tot man van de wedstrijd uitgeroepen zal worden alleen moet hij wel spelen. het schijnt dat ben Rienstra degene zal worden die gudelj zal moeten opvolgen ik denk dat az daar wel goed aan zal doen hem te halen. ben Rienstra komt uit alkmaar heeft bij ons in de jeugd gespeeld en is een linker middenvelder met veel loopvermogen en in zwolle behoorlijk geliefd, ik zie liever turuc komen maar die speelt alweer een tijdje als rechtsbuiten dus die kunnen we wegstrepen

 7. Gerrit Vooijs

  20 februari 2015 at 20:26

  Hupperts ipv Dos Santos is een opvallende keuze. Maar VDB heeft AZ op de rails gezet dus hij zal er een bedoeling mee hebben. Ik hoop dat Hupperts snel zijn doelpuntjes mee pikt of een goede assist geeft want dat heeft Hupperts nu hard nodig, net als Henriksen dat recent zo hard nodig had.

  Tankovic moet dus even op de bank plaats nemen en dat zal even slikken voor hem zijn. Benieuwd hoe hij hier mee omgaat.

  • Brandon

   21 februari 2015 at 16:16

   Ja Gerrit dat vind ik ook. De reden zal wel zijn dat hij het veld groot wil houden om bij hun de linies ver uit elkaar te trekken en zo de ruimtes en de kansen voor AZ te vergroten. Wij spelen nl het beste in de grote ruimtes. Dat hij Hupperts daarmee het vertrouwen wil geven zal de andere gedachten gang zijn.

 8. kaazie1987

  21 februari 2015 at 09:22

  het is nog vroeg maar ik heb mijn wenslijstje voor komende zomer al compleet. ik denk dat az geen talenten meer gaat kopen, ik denk eerder dat er voetballers komen die der al een aantal jaar hebben opzitten. ik verwacht dat hoedt gudelj esteban ortiz elm johansson gaan vertrekken. als opvolgers denk ik aan.

  ben Rienstra; ideale opvolger van gudelj, sinds dit seizoen linkermiddenvelder, en dat is echt een openbaring 1 van de betere van pec.

  mitchell dijks; fysiek sterk en lang maar ook vrij snel. heeft ajax opleiding genoten. zelfde dynamiek als hoedt, vrij veel ervaring

  erwin mulder/robbin ruiter; allebij betere keepers dan esteban, allebij 1.95 lang, mijn voorkeur gaat uit naar ruiter maar die legt nog 2 jaar vast. mulder daarintegen is transfervrij. 3 jaar 1e keeper van feyenoord geweest heeft dus ruime ervaring

  tighadouini; echt een openbaring in erdivisie. 8 goals in 23 wedstrijden bij de nr 17 van eredivisie. fysiek sterk bijna niet van de bal te krijgen, zal niet veel moeten kosten, zal mij benieuwen of az het aandurft het is wel een voetballer met een gebruiksaanwijzing. maar ik denk dat az behoefte heeft aan nog een boefje naast tankovic.

  vincent janssen; is spits echt een openbaring in jupiler league. hele eredivisie zit achter deze gozer aan, echt een heel groot talent en tevens bijna topscorer, speelt voor almere city.

  • Jan

   21 februari 2015 at 11:59

   Rienstra en Janssen ok, maar de rest niet
   Dijks is een linksback en we hebben Poulsen en Haps al voor die positie
   We hebben Rochet, dus al je een keeper aantrekt, dan zet je de ontwikkeling van Rochet in de ijskast.
   Tighadouini leuk voor af en toe. is overal al weggestuurd en het publiek van Nac is hem liever kwijt dan rijk.

 9. kaazie1987

  21 februari 2015 at 15:48

  Rienstra is echt een zekerheidje dat lijkt me duidelijk dat is de ideale opvolger van gudelj, maar ze zullen ook denk ik wel 2 verdedigers halen, een rechtsback en een centrale verdediger maar ik zou in nederland echt niemand weten. volgens mij is tighadouini juist publiekslieveling daar. dijks heb je gelijk in, maar ik vindt het wel een goede verdediger. maar az zal toch echt een vervanger voor esteban halen 2 keepers is echt te weinig, vorig seizoen wilde ze ruiter al halen als opvolger van esteban, dat zal niet veranderd zijn of denk jij wel?

  • Jan

   21 februari 2015 at 16:52

   Natuurlijk mogen ze van mij Ruiter halen. Weer iemand uit de omgeving van Alkmaar.
   Alleen vind ik het zonde van Rochet, omdat je dan Ruiter als eerste keeper haalt.

 10. Brandon

  21 februari 2015 at 21:27

  Sorry dat ik op de zaken vooruitloop maar Dos Santos de man van de wedstrijd.

  • Jan

   21 februari 2015 at 21:48

   Ach, een beetje overdreven voor 25 minuten. Maar hij viel geweldig in. Muhren speelde ook weer super (de 2e helft) en pikt weer een doelpunt mee

 11. Brandon

  21 februari 2015 at 22:07

  Ja Jan vond hem geweldig. Maar dat geldt ook voor Thom Haye die speelde ook echt goed en was blij dat hij het niet eens was met de wissel dat is de goede instelling. Willen winnen mentaliteit. Volgend jaar dos Santos en Haye aan de buitenkanten in de midden Henriksen mid mid en Gudelj verkopen voor 10-15 miljoen we staan er heel goed voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *