Dos Santos verlengt contract tot medio 2019

By
Updated: februari 19, 2015

Dos Santos kwam in de zomer van 2008 van Zeeburgia naar AZ. In Alkmaar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Hij debuteerde op 25 oktober 2014 in de Eredivisie, met een invalbeurt tegen FC Groningen. Zijn teller staat tot nog toe op veertien officiële AZ-duels, waarin hij eenmaal trefzeker was en vier assists afleverde. Zijn oude verbintenis liep nog tot medio 2016.

Stewart: ‘Grote belofte’
“Met Dabney dos Santos hebben we een heel grote belofte langer aan ons gebonden”, sprak Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “In de jeugdopleiding stond Dabney al bekend als zeer talentvol; iets dat hij dit seizoen aan het grote publiek laat zien. Hij is een dynamische aanvallende middenvelder, met veel techniek, snelheid en loopvermogen. Daarnaast kan hij ook op de flanken uit de voeten. Wij hopen dat hij de komende jaren een belangrijke speler voor het eerste van AZ gaat worden.”

Dos Santos: ‘Trots’
“Dit is een nieuw hoogtepunt in mijn carrière”, straalde Dos Santos na de ondertekening van zijn nieuwe contract. “Sinds ik vorig seizoen met het eerste mee mocht naar PAOK is het snel gegaan. Dit seizoen heb ik onder trainer John van den Brom mijn debuut gemaakt en nu heb ik het gevoel dat ik er echt bij hoor. Ik ben er trots op dat ik als exponent van de AZ Jeugdopleiding ben doorgebroken. Uit de gesprekken met AZ blijkt dat de club veel vertrouwen in me heeft. Ik hoop dat vertrouwen de komende jaren waar te maken. Ik denk me bij AZ goed verder te kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd bij te kunnen dragen aan de komende successen van de club.” Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. harm

  19 februari 2015 at 18:50

  Goed bezig 🙂

 2. kaazie1987

  19 februari 2015 at 18:55

  hier zat ik al een paar weken op te wachten goed nieuws

 3. Ruud

  19 februari 2015 at 19:06

  Dat werd tijd! Hoop niet dat Stewart weer met geld heeft lopen wapperen.

 4. Jeroen

  19 februari 2015 at 20:54

  HEERLIJK! Dit is echt goed nieuws. Ben er heel blij mee.

 5. NHN

  19 februari 2015 at 21:39

  Het was al een tijdje stil rondom deze knul. Laatste tijd speelt hij ook niet echt sterk. Maar er zit genoeg toekomst in deze jongen. Goed nieuws!

 6. i.pjotr

  19 februari 2015 at 22:35

  Geweldig nieuws, veel groter talent dan Maher.
  Speelt nu nog in dienst van het team………wacht maar eens af, als het team in dienst speelt van Dabney .
  + voor Stewart of een verstandige zaakwaarnemer.

 7. Brandon

  20 februari 2015 at 01:22

  Dit is zeker goed nieuws. Nhn hij speelt de laatste weken niet sterk?Kijk even hoe hij subtiel de 1e goal tegen Psv voorbereidt. Kijk ook even naar zijn leeftijd en zie dan dat dit het allergrootste talent is dat bij AZ rondloopt. Nu al beter als Maher in zijn Psv tijd en gelijkwaardig of misschien ook wel beter dan Maher bij ons. In ieder geval ook nog eens een speler van box to box zoals ze dat zo mooi noemen. Is elke week een 7 met uitschieters naar 8 en 9 en volgend jaar onze bepalende middenvelder.

  • Ruud

   20 februari 2015 at 06:15

   Mooi gezegd brandon maar wel rustig brengen want al die jongens kennen eerst een glansrijk jaar om vervolgens terug te vallen voordat ze volwassen worden. Dat is iets waar dos Santos’ nog doorheen moet.

 8. AZnu

  20 februari 2015 at 09:16

  Dit is heel goed nieuws. Zuinig op zijn. Is een megatalent en kan een grote voetballer worden. Koesteren, regelmatig water geven…ehhh complimenten etcetera en lekker verder laten ontwikkelen

 9. az woman

  20 februari 2015 at 09:54

  Eindelijk, de kogel is door de kerk.
  Waarom was het zolang stil omtrent deze contractverlenging?
  Wie het weet mag het zeggen.
  Een plusje voor Stewart, direct voor vier jaar.
  Dabney gaat nog veel plezier beleven aan en met AZ,
  en AZ gaat nog veel plezier beleven met Dabney.
  Ook is het gezien zijn leeftijd een hele verstandige keuze van Dabney,
  hij weet nu wat hij heeft, kent de club, de mensen van de club, krijgt genoeg speelminuten om zich te ontwikkelen, en is een goed voorbeeld voor alle andere jeugdspelers.
  Nog een tip voor Stewart,
  leg voor de lange termijn Nick Doodeman vast.
  Hoe zit het trouwens met het contract van Thom Haye?
  Weet iemand dat?
  En wat vinden jullie als AZ liefhebbers, als Mitchel Dijks de opvolger wordt van Wesley Hoedt? Hij is groot, linksbenig.

 10. kaazie1987

  20 februari 2015 at 13:40

  vindt mitchel dijks een goeie verdediger maar niet voor in het centrum daar heeft hij bij ajax ook wel eens gestaan en dat is niks helaas. ik zou dan eerder gaan voor job van der linde van gowet. en als az genoeg geld heeft zal ik eerder aan joost van aken van heerenveen denken dat vindt ik een echt groot talent

  • Gerrit Vooijs

   20 februari 2015 at 20:06

   Eens, hij is een linksback. Fysiek heeft hij alles in huis : 1,93m en 90 kg. Maar toch is hij op die positie bij Ajax,Heerenveen en Willem II niet geslaagd.
   Van der Linde is kleiner en veel lichter. VDB heeft hem bij AGOVV onder zijn hoede gehad en opgeleid. Dus of hij geschikt is om bij AZ te kunnen spelen kunnen we wel aan VDB over laten 😉

 11. Gerrit Vooijs

  20 februari 2015 at 19:58

  Mooi dat dos Santos niet voor het grote geld heeft gekozen zodat hij nog 2-3 jaar bij AZ kan voetballen.
  Dat is al een goede eerste stap.
  AZ heeft nog een paar uitdagingen:
  het vinden van een opvolger voor Gudelj. Wordt dit Overeem / Ortiz achter Henriksen en Dos Santos ? Zou kunnen. Als Henriksen zijn vorm door trekt neemt hij de doelpuntenproductie van Gudelj over.
  Het vinden van een sterke centrum verdediger als opvolger van Hoedt. Luckassen kan dit niet invullen omdat hij niets met zijn linkerbeen kan.
  Daarnaast heeft Mattias nog een 1 jarig contract.
  Genoeg werk aan de winkel dus..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *