Van den Brom baalt van Nijhuis

By
Updated: februari 15, 2015

John van den Brom was na afloop van het competitieduel tussen AZ en PSV (2-4) teleurgesteld over enkele beslissingen van scheidsrechter Bas Nijhuis. De coach meende dat de arbiter zijn ploeg had benadeeld.

Nijhuis liet na om PSV’er Karim Rekik met rood van het veld te sturen, nadat deze de doorgebroken Robert Mühren had neergehaald. De arbiter gaf later zijn fout toe tegenover FOX Sports. Van den Brom baalt. “Ik voel dat we benadeeld zijn, duidelijk. Het is ook frustrerend, maar dan is het de kunst om rustig te blijven, heb ik ooit geleerd. Dat is moeilijk. Ik vond het een rode kaart voor Rekik. Als hij fluit, is er maar één straf.”

Desondanks had de coach ook complimenten over voor PSV. “We zijn geslacht in de omschakeling. Door het enthousiasme vergeten ze dat er ook verdedigd moet worden. We werden overmoedig. Tegen PSV is dat dodelijk. Maar laten we de kwaliteiten van PSV niet vergeten, dat ze het op een goede en mooie manier uitspelen. In twee minuten tijd gooien ze de wedstrijd in het slot.” Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  15 februari 2015 at 10:10

  Klopt, in die fase was Gudelj de regie over zijn team even kwijt. Iedereen liep naar voren. Dat is een leerproces, zo naïef breekt je ook op tegen bijna eke andere tegenstander in de eredivisie en zeker Europees.

  Hier moeten dus de wijze lessen uit getrokken worden, maar er geen ook heel veel goed want AZ heeft er een heerlijke wedstrijd van gemaakt.

  • Ruud

   15 februari 2015 at 12:51

   Gerrit, het past in deze fase en maakt ook duidelijk dat vorig jaar met de Europese League iets verdedigender spelen niet voor niks was. Hopelijk kunnen we nu met een nieuwe generatie de volgende fase in gaan. Optrekken naar een hoger niveau zoals Eenhoorn ook wenst. Wel afhankelijk van het te voeren technisch beleid door de directie en niet onbelangrijk de uitvoering daarvan. Dit brengt mij weer bij onze TD, maar daar laat ik het bij. De wedstrijd was inderdaad heerlijk!

  • Bradje

   15 februari 2015 at 18:21

   Ja, Gerrit, als je Europees zó speelt, ben je snel uitgevoetbald hoor. Dan moet je toch met een ander strijdplan het veld instappen. Competitie is “a different cookie”. Natuurlijk moet je ook hier je hersens gebruiken. Maar AZ, gedreven door de fantastische sfeer, laat ik dat maar eens zeggen, vergat in het enthousiasme de restverdediging. Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien, maar we stonden aan het eind van de avond met lege handen. Hoe had het gelopen tegen tien lampies? Wie zal het zeggen. PSV won laatst nog een wedstrijd in ondertal.

 2. woonwagenpower

  15 februari 2015 at 20:15

  Zo, ronde 23 is ook weer gespeeld,
  Ik heb me geen wedstrijd verveelt.
  020 gaat voor de tweede plaats, en zette Twente opzij,
  in een voor professor Schreuder teleurstellende partij.
  Gelukkig blijft het verschil tussen Twente en AZ, op een puntental van zeven,
  ze moeten zich ook niet bij ons gaan begeven.
  Heracles won keurig van Feyenoord,
  Heracles , heeft de plannen van Feyenoord behoorlijk verstoort.
  In punten aantal blijven we gelijk met Feyenoord staan,
  de derde plaats zal vermoedelijk tussen Feyenoord en AZ gaan.
  Er is nog een club die drie punten verloor, die van Ron Jans,
  Go Ahead Eagles won met 0-1, al was dat zonder glans.
  Zwolle blijft op twee punten in onze nek hijgen,
  maar als AZ hun best blijft doen,kunnen ze AZ er niet onder krijgen.
  Heerenveen verloor van Cambuur, hun aartsvijand,
  Cambuur zette in een puike wedstrijd Heerenveen aan de kant.
  Heerenveen blijft 6 punten achter, en kon zodoende ook niet op ons inlopen,
  terwijl Heerenveen zo graag met de subtop wil aanknopen.
  Vitesse schurkt inmiddels ook tegen de sub-top aan.
  iets waar we rekening mee moeten houden, zo langzaamaan.
  De nederlaag tegen PSV heeft voor de derde plek weinig schade toegebracht,
  volgende week in Deventer gaan we weer op overwinningsjacht.

 3. de echte supporter

  17 februari 2015 at 19:53

  jammer hoe het weekend is verlopen voor az. we hadden los op drie kunnen staan. de basis ligt bij de scheids. lekker achteraf zeggen dat het rood had moeten zijn. waar was de vierde man. het heeft totaal geen zin dat soort gasten langs de lijn. de spelregels moeten aangepast worden, zodanig dat elke coach een keer per helft video beelden mag opvragen om een beoordeling te toetsen.

  • Ruud

   18 februari 2015 at 15:52

   Dat lijkt me een goed plan! Misschien ook arbiter zelf mogelijkheid geven.

 4. gerard

  18 februari 2015 at 16:08

  Ik begrijp niet dat iedereen PSV zo geweldig vind.
  Zij hebben de wind nagenoeg elke week mee:
  Bij ons hadden ze het geluk dat het niet met een man minder de tweede helft moest spelen en doordat Henriksen nog stond te protesteren vanwege de vermeende overtreding om daaruit te kunnen scoren.
  Onlangs had het de laatste 10 minuten nodig om nog met 2 goals bij NAC langszij te komen (geloof me, dat kun je niet plannen). Tegen Vitesse werden ze compleet van het matje getikt, bij Willem II werden ze tevens weggespeeld maar maakte de keeper een blunder en werd deze tevens nog getrakteerd op rood. In de Arena moest het PSV ook van de spaarzame uitbraken hebben.
  Nooit kan dit elftal de wil op een tegenstander leggen en dat met al die aankopen die te boek moeten staan als de beste spelers.
  Resultaten vergoeden alles maar als ze net als 020 enkel wedstrijden lieten liggen dan zou de media wel de vinger op het veelal matige spel leggen. Nu kan men genieten van de snelle uitbraken uit de reactie maar dit spel kunnen ze volgend seizoen ookniet blijven spelen, het zit ze immers alles mee.

 5. kaazie1987

  19 februari 2015 at 13:44

  ja maar goed gerard, dit jaar zit alles bij hun mee vorig jaar zat alles bij hun tegen, dat is voetbal de bal is rond. maar dat was bij ons ook zo in het kampioensjaar, we wonnen heel veel wedstrijden met 1 doelpunt verschil en ook wij speelden toen veel op de counter. maar dat is ook een kwaliteit om wedstrijden op halve kracht te winnen, want dat is vaak wat ze doen maar als ze staan moeten staan ze der vaak ook. maar van de 10 beste spelers in de erdivisie hebben zij der 5 in het team lopen met willems depay de jong quardado en arias dus dat zegt ook wel weer genoeg zij hebben gewoon het beste team dat hebben we allemaal kunnen zien want ondanks dat wij de beste wedstrijd van het seizoen speelde winnen zij toch weer. ik lees net dat elm waarschijnlijk naar kalmar ff terugkeerd laat dat aub waar zijn, in zweden is de transfermarkt nog tot 31 maart open, god wat heb ik me al die jaren lopen ergeren aan die man

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *