AZ verliest van PSV: 2-4

By
Updated: februari 13, 2015

PSV heeft in een enerverend duel met 4-2 gewonnen bij AZ, dat na een vroege achterstand sterk terugkwam, maar toch zijn eerste nederlaag van 2015 leed.

AZ kreeg via Muren de eerste kansen, maar PSV kwam snel op 2-0 dankzij De Jong (rebound en kopbal). PSV ontsnapte toen Rekik geen rood kreeg nadag hij de doorgebroken Muhren had neergelegd en toen Depay op de lat van z’n eigen doel kopte. Kort voor rust bracht Henriksen na een mooie aanval de spanning terug.

Kort na rust knalde Muhren raak uit een pass van Berghuis, maar de 2-2 stond nog geen tien minuten op het bord. Wijnaldum scoorde uit een voorzet van Willems en De Jong op aangeven van Narsingh.

19 Comments

 1. 1AZ1

  13 februari 2015 at 22:29

  Mede mogelijk gemaakt door: Bas Nijhuis, bedankt vriend!

 2. Jeroen

  13 februari 2015 at 22:41

  PSV had in de eerste helft rood moeten krijgen. Daarnaast floot Nijhuis alleen maar voor PSV. Bij de 2-3 werd er een overtreding genaakt door PSV. Drama!

  Overigens wel goed gespeeld door AZ! Vond Esteban wel weer dramatisch

  • Keet

   14 februari 2015 at 16:19

   Esteban kon weinig doen tegen alle 4 doelpunten. Die waren grotendeels te wijten aan fouten in de verdediging en van de scheids. En ik begrijp al tijden niet waarom er zo vaak terug gespeeld wordt op de keeper. Ook bij psv zag je daarvan onrust. Een verdediger kan net zo goed zelf de bal een hengst naar voren geven.

 3. AZnu

  13 februari 2015 at 22:52

  Goede wedstrijd van AZ. Het zat niet mee. Njhuis had een Brabantse fluit. Daar kwamen alleen valse carnvalskrakers uit. Ik ben niet zo van deze scheidsrechter.. PSV is een super effectieve ploeg en een met veel kwalliteit( alleen Guardado al) . Ze zijn dan ook lastig te verslaan. Geeft verder niet want AZ ging strijdend ten onder. Liever zo dan slap van de mat gespeeld. Dat was gelukkig niet het geval. Qua mentaliteit en inzet petje af voor AZ. Tegen Go ahead weer voor de winst gaan.

 4. Timon

  14 februari 2015 at 00:00

  Gouweleeuw en Hoedt in centrum : 4 goals……Valt tegen.

  • NHN

   14 februari 2015 at 18:29

   Zit wat in. Die praatjesmaker die zichzelf tegoed vindt voor AZ, had zich nu kunnen laten zien. Resultaat:4 tegengoals. Gezakt voor z’n tentamen. Wordt nog nog lachen (of huilen) in de serie A.

 5. Brandon

  14 februari 2015 at 02:21

  Ja Jeroen laten we maar stoppen over Esteban maar ik weet t het is zo moeilijk want de man breekt je bek nog open met een rood rizla vloeitje. Wat een stumperd is dat. We worden door die Nijhuis zo verschrikkelijk genaaid maar ook een beetje nou ja twee beetjes naief verdedigd na de 2-2. Snapte overigens de wissel van Dos Santos niet. Ook omdat het juist goed ging op dat moment.

 6. Martije

  14 februari 2015 at 07:05

  Hoe is het mogelijk dat Bas Nijhuis nog altijd wedstrijden van AZ fluit? Sinds zijn rode kaaart-blunder met esteban in de arena geeft hij of heel snel kaarten aan az of fluit in het nadeel van az. De man kan het gewoon niet verkroppen dat die wedstrijd een smet op zijn naam heeft gemaaakt en dat hij sinds dat moment niet meer de golden boy van het scheidsrechterskorps was. Kvvb schande

 7. woonwagenpower

  14 februari 2015 at 09:10

  De 0-1 voor PSV,
  er komt een bal, maar wat doet Esteban daarmee?
  Juist, hij stompt hem niet naar zijkant, maar naar voren,
  zodoende kon de Jong scoren.
  Esteban, de bal altijd naar de zijkant verwerken,
  dat scheelt tegen doelpunten, dat zal je merken.
  Toen werd het 0-2
  waarom liep onze beste verdedigende kopper Hoedt niet met de Jong mee?
  Muhren die de Jong moet verdedigen is geen sterke zet,
  de Jong kon koppen, en lag hem in het net.
  Dit had AZ toch van te voren kunnen bespreken?
  AZ heeft niet goed zijn huiswerk gedaan, is gebleken.
  Maar even later werd ik heel gelukkig,
  Dos Santos was niet zelfzuchtig.
  Een goede aanval met mooi combinatievoetbal,
  waaruit Markus scoorde met een overtuigende knal.
  Bij de rust had ik best een goed gevoel,
  en dacht Zoet krijgt nog genoeg te doen bij zijn doel.
  Na de rust begonnen we ook best goed,
  na een prima assist, schoot Muhren de bal kansloos langs Zoet.
  Willems hinderde Simon doelbewust,
  zodat PSV kon overnemen, daar waren ze op gefocust.
  De scheidsrechter wou niet fluiten voor een overtreding op Simon,
  de bal kwam bij Wijnaldum, die hem vrij inschieten kon.
  Dat Wijnaldum zoooo vrijstond, mag niet gebeuren,
  verdedigende miscommunicatie dacht ik te bespeuren.
  Ik dacht een gelijkspel moet tot de mogelijkheden behoren,
  maar achterin gaven we teveel ruimte weg, zo kon PSV nog een keer scoren.
  AZ speelde met veel strijd,
  niemand verzaakte, maar maak ons volgende week weer blijd.
  Nu afwachten wat de rest gaat doen,
  ik hoop voor AZ gunstig, dan wordt het toch een mooi seizoen.
  We zijn nog lang niet verslagen,
  de derde plaats blijven we najagen!

 8. az woman

  14 februari 2015 at 10:00

  Gloeiende, Gloeiende, wat voel ik mij genaaid.
  Bas Nijhuis uit Overijssel, de bakker uit Overijssel.
  Twente en Pec Zwolle komen ook uit Overijssel.
  Als je in deze situatie fluit, is er maar 1 kaart mogelijk ROOD!!!!!!
  Maar de bakker uit Overijssel wil geen brood minder verkopen, aan de fans van clubs uit Overijssel. Nou BAS Nijhuis als ik genaaid wil worden, is dat voor een hechting, of door mijn kerel.Esteban misschien een troost voor je, maar je was niet de enige die fouten maakte, ook Bas Nijhuis!

 9. harm

  14 februari 2015 at 11:40

  Heerlijke pot gezien van AZ, zonde dat naaihuis niet fatsoenlijk kan fluiten 🙁 verder allang blij dat we niet compleet weggespeeld zijn!

 10. Gerrit Vooijs

  14 februari 2015 at 13:07

  Het resultaat teleurstellend maar ik heb genoten van een strijdbaar AZ wat vol maar naïef voor de eigen kansen ging.

  Een AZ wat ook na 0-2 vol bleef strijden en er een schitterende wedstrijd van gemaakt heeft. Dit was reclame voor het voetbal.

  Het verschil tussen AZ en PSV zit hem in de effectiviteit en professioneel handelen.
  Henriksen struikelt over Willems. Willems kruipt onder Henriksen vandaan en vertrekt, Henriksen denkt dat hij scheidsrechter is en begint te zwaaien. Dure fout, was niet nodig. Hoedt was 3x in geen velden of wegen te bekennen toen de spits van PSV werd aangespeeld. Jammer, want met een sterke Hoedt had AZ gelijk kunnen spelen.

  Maar ik ben trots op mijn cluppie want wat een lekkere wedstrijd was dit, de beste van AZ dit seizoen.
  Ga zo door jongens, beter worden gaat met vallen en opstaan.

 11. KeesK

  14 februari 2015 at 15:51

  Bas Nijhuis geeft toe dat het rood had moeten zijn en is voorstander van een video-scheidsrechter. Helemaal met hem eens.

 12. kaazie1987

  14 februari 2015 at 15:58

  prachtig mooie wedstrijd, jammer dat wedstrijd onze centrale verdedigers vaak niet goed meeliepen met hun lopende mensen met name wijnaldum kon een aantal maal zo weglopen bij hoedt. je mag het niet zeggen maar wat heb ik genoten van vooral qaurdado, ik hoop dat gudelj goed opgelet heeft want dat is nog maar europese subtop, en ik vondt hem echt duidelijk beter dan gudelj. bij ons speelde mattias echt een super wedstrijd ik heb depay weinig gezien. wel heb ik me weer eens gruwelijk lopen irriteren vooral twente supporter nijhuis deed bij mij mijn bloed doen koken, maar ook onze stewards in de vakken x1 en x2, vreselijk hoe zij 16 jarige mannetjes uit de tribune plukte en ze vervolgens een stadion verbod aansmeerde en dat alleen omdat ze meezongen met liedjes zingen richting nijhuis. maar 1 ding moeten we niet vergeten zoals heel veel mensen misschien wel weten zal vanaf 2016 in engeland de laagste klasseerde club minimaal 140 miljoen aan televisiegelden ontvangen en de topclubs tussen de 300 en 400 miljoen, wat dus inhoudt dat spelers die ook maar een klein beetje kunnen voetballen nog eerder naar engeland zullen verhuizen met als gevolg dat e gemiddelde leeftijd nog verder naar beneden zal gaan, en het voetbal dus nog slechter zal worden dan nu het geval. eventjes een voorbeeld chelsea zal vanaf 2016 met een omzet gaan werken tussen 650 en 700 miljoen, dat is genoeg om de gehele eredivisie te kopen. dat zal ook genoeg zijn om en messi en ronaldo te kopen en een salaris van 40 miljoen mee te geven, wat dus zal betekenen dat wedstrijden zoals deze niet meer voor zullen komen op de Nederlandse velden en dat is te gek voor woorden

 13. NHN

  14 februari 2015 at 18:44

  Na die kansloze nederlaag tegen Twente was ik witheet. Omdat AZ zich zonder slag of stoot naar de slachtbank liet leiden. Terwijl ze in de pers zo gemotiveerd leken.
  Met de nederlaag van gister, tegen PSV, heb ik minder moeite. Verliezen is nooit leuk. Maar dan liever op zo’n manier. AZ streed tenminste voor het resultaat.
  Maar als ik eerlijk moet zijn: PSV was een maatje te groot. Natuurlijk had AZ de scheids niet mee. Ik was al klaar met die schaapachtig grijnzende Tukker. Maar als je zo’n scheids hebt, moet je het niet hiervan af laten hangen. Ik vond ook dat er gewoon niet goed verdedigd werd. Bovendien was PSV op beslissende momenten erg sterk op het middenveld. Wijnaldum was ijzersterk en Gudelj moest het afleggen. Maar AZ heeft flink van zich afgebeten,en ik geloofde echt wel in een stunt na die prachtige 2-2. De 2-3 viel nadat Nijhuis weigerde te fluiten voor een overtreding,maar dan nog mag je de vijandelijke spitsen niet zo zo vrij laten staan.
  Maar okee,uithijgen,nabespreken,en naar Deventer om de Eagles op te rollen. AZ doet het doorgaans niet zo best in de Adelaarshorst, dus genoeg reden om je volledig op te laden voor die pot.

 14. Gerrit Vooijs

  14 februari 2015 at 20:25

  Zo Feyenoord verliest in Almelo, de strijd om de derde plaats gaat door 🙂

 15. kaazie1987

  15 februari 2015 at 14:24

  En ook heerenveen verliest. Nu hopen dat Zwolle punten laat liggen en dat ajax gelijkspel tegen Twente. Fingers crossed

  • Gerrit Vooijs

   15 februari 2015 at 16:23

   PEC verliest in eigen huis met 0-1 van de GAE .
   Schade voor AZ is tot nu toe nul 🙂

   • AZ4Altijd

    15 februari 2015 at 20:01

    Ook Twente verloren. Dus we houden afstand op onze concurrentie en houden aansluiting op plaats 3. 😀 .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *