‘Mühren staat op de deur te kloppen’

By
Updated: februari 12, 2015

John van den Brom verwacht dat we binnenkort meer zullen gaan zien van Robert Mühren. De spits kwam afgelopen zomer over van FC Volendam, maar wist de technische staf nog niet voldoende te overtuigen voor een basisplaats. Dat zou in de nabije toekomst zo maar eens anders kunnen gaan worden.

‘Hij zeurt nooit in de media over zijn huidige status. Tegen Groningen liet hij zich van zijn goede kant zien, op zijn vertrouwde plek in een driespitsensysteem. Hij staat echt op de deur te kloppen,’ aldus trainer John van den Brom.

Overigens bestaat er de kans dat AZ morgenavond met Mühren gaat starten tegen PSV. Het is namelijk nog maar de vraag of Aron Johannsson op tijd fit is. Bron foto: AZ.nl

5 Comments

 1. Jan

  12 februari 2015 at 12:52

  Tegen Groningen goed gedaan. Laten Aron en Robert elkaar maar lekker scherp houden, gezonde concurrentie.

 2. kaazie1987

  12 februari 2015 at 12:54

  in mijn ogen meer een az spits dan johansson die ik meer een counter spits vindt. ze mankeren allebij wel wat gelukkig maar anders hadden ze waarschijnlijk niet bij az gespeeld. muhren is niet snel en johansson is ter makkelijk van de bal te zetten. toch gaat mijn voorkeur uit naar muhren omdat het meer een teamspeler is, ik denk als je muhren 15 wedstrijden laat staan dat we der veel plezier aan gaan beleven, maar die tijd zal hij niet krijgen omdat johansson voor veel geld gehaald is en az hem van de zomer wil gaan verkopen, en als hij niet speelt levert hij minder op

 3. woonwagenpower

  12 februari 2015 at 13:02

  Muhren vind ik een completere voetballer als Aaron,
  hij oogt misschien niet snel, maar hij is wel degelijk redelijk snel.
  Voor Aaron vervelend als hij tegen PSV nog geblesseerd,
  maar voor Robert, is het een prachtige wedstrijd om zijn vaardigheden aan de staf en ons te tonen. Tegen Groningen deed Robert het prima.
  Als ik mocht kiezen, zou Robert Muhren bij mij in de basis staan, en is het aan Aaron om zich terug te knokken.

 4. Gerritvooijs

  12 februari 2015 at 13:28

  Aron is geen counter spits. Hij is een goaltjesdief pur sang. Buiten de 16m heeft Aron als spits geen waarde voor AZ omdat hij zich te gemakkelijk van de bal laat zetten.

  Muhren is minder een pure spits maar meer een combinatie speler. Dat vereist wel diepgaande middenvelders anders is er niemand om mee te combineren.

  Tegen PSV zullen Haye, Dos Santos, Henriksen en Gudelj dus om beurten voor de goal moeten opduiken om Muhren te ondersteunen.

  • Jan

   12 februari 2015 at 13:38

   Klopt helemaal. Afgelopen zondag kon je dat het best zien. De 1e helft stond Muhren op een eiland (zonder de 10 die hem ondersteunde) en de 2e helft met opkomende middenvelders liep het als een trein. Muhren benutte de vrijgekomen ruimtes goed en hij creeerde ruimtes voor de opkomende middenvelders

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *