Henriksen: ‘Laat PSV maar komen’

By
Updated: februari 9, 2015

AZ heeft vol vertrouwen in een goede afloop komende vrijdag. In eigen huis staat de Alkmaarse club dan tegenover de koploper PSV. Dat het goed loopt bij AZ is wel duidelijk, en ze hopen deze lijn dan ook door te trekken.

‘We hebben allemaal de wedstrijden van PEC Zwolle en FC Twente gezien. We hebben vooraf besproken dat er een mooie kans voor ons lag vandaag. Dat gaf ons een extra boost‘, zo blikt de Noor op de clubwebsite terug op de aanloop naar het duel  in het hoge noorden. Daar kwam AZ snel op een 2-0 achterstand, maar werd uiteindelijk veerkracht getoond en met 2-4 gewonnen.

‘In de rust waren wij heel erg hongerig en zagen mogelijkheden’, aldus Henriksen, die Steven Berghuis op slag van rust de aansluitingstreffer zag maken. ‘We zeiden tegen elkaar dat wanneer we ons normale niveau haalden, we hier gewoon konden winnen. En dat hebben we in de tweede helft laten zien. Vijf minuten na de rust had ik al het gevoel dat we de winst zouden pakken. We hadden FC Groningen zo goed onder druk. Het was misschien wel onze beste helft van dit seizoen.’

‘Ik heb tijdens mijn blessure hard gewerkt en tegen mezelf gezegd dat dit, vanaf mijn terugkeer, mijn seizoen zou worden’, aldus Henriksen over het revalidatietraject dat hij moest afleggen door een knieblessure. ‘Ik hoop dat het vanaf dit moment alleen nog maar beter wordt.’

Vrijdag is daar tegen koploper PSV direct een gelegenheid voor. ‘Laat ze maar komen. Het is een goed moment om PSV te treffen. Ons team heeft veel energie. Dat komt omdat we moeilijke uitwedstrijden zoals deze en die tegen Ajax winnen. PSV is ook goed in vorm, maar als wij in de top willen staan, moeten we ook van de beste teams winnen’, aldus de middenvelder. ‘We staan nu in de topvier, maar ook de tweede plaats is niet ver weg’, doelt hij op verschil van vijf punten met Ajax. AZ deelt de derde stek nu met Feyenoord. Bron: VI.nl

15 Comments

 1. Evert

  9 februari 2015 at 22:13

  Kijk, dit zijn uitspraken die je van een aanvoerder verwacht!!! Dit is wat ik van AZ spelers verwacht, inzet tot het snot voor je ogen ziet!!!! Vechtlust!!!! Wat mijn betreft mag hij die band dragen!!! Forza Hendriksen!!!

 2. Gerrit Vooijs

  9 februari 2015 at 23:27

  Nou, ik vind dit een beetje overmoedig maar dat komt voort uit de euforie.
  De linkerkant van PSV met Willems en Depay staat tegenover Berghuis en Mattias…….. Ik hoef niet uit te leggen dat Berghuis tot op de middenlijn terugverdedigt en dan zijn man vaak laat gaan.
  Dat kan tegen PSV niet. In Eindhoven werd AZ via die kant helemaal kleurenblind gespeeld.

  Daar moet VDB een strijdplan. op bedenken. In Eindhoven dacht AZ een halfuur mee te voetballenen plots was het in luttele minuten 2-0.
  Ik heb vertrouwen in VDB maar AZ mag zich niet laten verleiden om vol op de aanval te spelen want dan loopt AZ in het mes.

  • de echte supporter

   10 februari 2015 at 07:36

   Gerrit, ik ben het met je eens. Ach laten we maar dit soort strijdkreten roepen, dat vind ik wel mooi…

 3. Knol

  10 februari 2015 at 09:26

  Hoogmoed komt voor de val zegt het spreekwoord.
  Vooraf in de beker wedstrijd tegen Twente hadden ze ook van die mooie praatjes, met als gevolg één grote wan vertoning en compleet weg gespeeld.
  Conclusie: grote mond houden, praatjes in slikken en je voeten laten spreken.

  • oma

   10 februari 2015 at 10:59

   ik ben het honderd procent met je eens Knol.
   je benen laten spreken in de wedstrijd is beter.

 4. Vak J

  10 februari 2015 at 12:38

  Laten we hopen op een mooie wedstrijd met een strijdvaardig AZ en een volgepakt stadion!!!

 5. Ruud

  10 februari 2015 at 13:38

  Heren trainers horen de selectie klaar te stomen voor het volgende duel. Zorgen voor een strategisch plan waarmee de spelers aan de slag kunnen. Niet te moeilijk, want simpel houden is het devies. Koppies vrij maken en geen onzin uitkramen. Aan de slag!

 6. az woman

  11 februari 2015 at 11:06

  Ik zou zeggen,
  Markus maak het waar!

 7. Ruud

  11 februari 2015 at 17:38

  Graeme Rutjes gaat weg bij NAC als TD. De kans om van Stewart af te komen en hem terug te sturen naar NAC. AZ handel verstandig en biedt hem aan met een grote strik er omheen!

  • az woman

   11 februari 2015 at 17:57

   Hoi Ruud, wie zou er dan een uitstekende opvolger van Stewart zijn?
   Ik moet je erbij zeggen, dat ik ook geen hoge pet op heb van Stewart.

   • Ruud

    11 februari 2015 at 18:37

    Het zal een manager met een topsporthart moeten zijn. Bij de Johan Cruijff Foundation worden oud spelers opgeleid voor topsport management, waardoor ze hun oude netwerk opnieuw kunnen gebruiken voor technische zaken. Van Geel en Brands hebben bij AZ geleerd en plukken daar nu de vruchten van. Een sterk kaliber TD heeft AZ nu weer nodig en AZ zou AZ niet zijn als ze nu weer een naam uit de hoge hoed toveren. Ook voor de directie bestaat een schaduwlijstje en ik weet niet wie daarop staat.

  • Ray

   11 februari 2015 at 18:31

   Inderdaad. Dan kan AZ Co Adriaanse benaderen.

 8. kaazie1987

  11 februari 2015 at 18:29

  De ideale opvolger van stewart is Gérard nijkamp huidig td van fc Zwolle alles wat deze man doet doet hij ook goed. Heeft voldoende ervaring in de voetballerij ondanks dat hij nog maar 45 is. Tot nog toe alle spelers die hij gehaald heeft voetballen in het eerste of zijn voor veel geld vertrokken, hij is ook degene die Ron jan gehaald heeft en hij heeft er voor gezorgd dat die spits necid weer terug is ondanks belangstelling van jute. In mijn ogen de gedroomde opvolger van stewart

  • Ruud

   11 februari 2015 at 18:40

   Inderdaad Kaazie! Hij zou geen verkeerde keus kunnen zijn om de vraag van AZ Woman te beantwoorden.

 9. Jay

  12 februari 2015 at 12:02

  Geloof het maar niet. Eenhoorn is dolblij met Stewart, dus die gaat voorlopig echt nog niet weg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *