Eenhoorn wil met AZ voor het maximale

By
Updated: februari 8, 2015

Robert Eenhoorn, sinds enkele maanden algemeen directeur van AZ, wil de lat hoog leggen voor de Alkmaarse club. Hij neemt geen genoegen met middelmaat. Ondanks dat het budget van AZ lager is dan de traditionele top, ziet hij voldoende mogelijkheden.

‘In mijn optiek betekent de vijfde of zesde begroting niet dat je ook op de vijfde of zesde plaats eindigt. Er zit meer achter succes. Bij AZ weten ze dat ze altijd onderweg moeten zijn om beter te worden. Een prima uitgangspositie binnen een bedrijf.’

De meeste analisten zien AZ niet nog een keer kampioen worden. Eenhoorn ziet dat anders. ‘Het allerbelangrijkste is wat je zelf vindt en denkt. Hoe je denkt succesvol te kunnen zijn. Het gaat om een manier van denken en handelen. Qua financiën kunnen we met AZ inderdaad niet op tegen de traditionele topclubs. Dan kante goed zijn om te kijken op welke manier we ons wel kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld door innovatie.’

‘In het honkbal wilde ik aansluiting met de wereldtop bewerkstelligen. Iedereen vroeg zich af hoe dat moest gebeuren, gezien de concurrentie van veel grotere landen. Wij lieten zien dat het kon. Dat verrassen wil ik bij AZ ook. Een doel mag best gewaagd zijn. Je legt de lat hoog en je gaat net zo lang door tot je dat punt bereikt hebt.’

3 Comments

 1. Evert

  8 februari 2015 at 15:45

  Met een lelijke eend win je geen F1 wedstrijd??? hoe verrassend en innovatief je ook bent!!

  • Ruud

   8 februari 2015 at 17:51

   Toch kwam Eenhoorn met een verrassend Nederlands team en werd wereldkampioen! Wie had dat gedacht…

 2. NHN

  8 februari 2015 at 20:47

  Ik kan gezonde ambitie altijd waarderen. Echter moet je ook realistisch zijn.
  Toch is het niet eens zo onrealistisch wat Eenhoorn zegt, omdat de traditionele top 3 van Nederland minder onaantastbaar lijkt als vroeger.
  Ik ben van mening dat het mogelijk moet zijn om van AZ een stabiele subtopper te maken. Alleen daar al zou ik zeer tevreden zijn.
  Maar dan moet er nog wel een hoop gebeuren. Spelers lopen nog veel te gemakkelijk weg, en de scouting lijkt de weg enigzins kwijt te zijn de laatste tijd.
  De functie van technisch directeur beschikbaar stellen, zou dit helpen?
  Ik denk van wel. Ik vindt dat AZ sowieso een beetje zijn Noord Hollandse gezicht moet terug krijgen. Hoeft niet per direct met alleen Noord Hollanders (schier onmogelijk), maar wel met mensen die en beetje de Noord Hollandse mentaliteit kennen. Of iets met AZ hebben.
  Een smilende Yank met een zachte g, past volgens mij niet in zo’n plaatje. Ook al heeft hij ook wel goede dingen gedaan, ik ben er op uitgekeken.
  Met de jeugd wat meer kansen geven zijn we in ieder geval een nieuwe weg ingeslagen.
  Maar er is nog veel te doen. Het hele functioneren van Eenhoorn is ook nog te vroeg om te beoordelen. Maar okee, zijn ambities kan ik wel waarderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *