Hoofd jeugdopleiding Wijnker langer bij AZ

By
Updated: februari 7, 2015

Goed nieuws! De man die verantwoordelijk is voor de jeugd heeft zijn contract verlengt tot de zomer van 2019. De 43-jarige oud-voetballer trad in oktober 1999 aan als jeugdtrainer en bekleedt sinds 2005 de rol als hoofd jeugdopleiding.

Stewart is zeer tevreden met de verlenging. ‘Het niveau van de AZ jeugdopleiding is de afgelopen jaren enorm gestegen. In die ontwikkeling heeft Wijnker een zeer belangrijke rol gespeeld. Dit nieuwe contract is een beloning voor zijn goede werk. Steeds meer jeugdspelers van AZ komen terecht in het betaalde voetbal. Het aantal doorgebroken jeugdspelers dat de mensen nu ziet, is slechts een voorbode. Er komt nog heel veel talent aan. Dat is positief voor de toekomst van AZ.’

Wijnrek is blij met het vertrouwen van de club. ‘Ik zie zelf ook een groeiende aantal door AZ opgeleide spelers doorbreken in ons eerste elftal en bij andere clubs. Toch zie ik nog voldoende ruimte voor verbetering binnen AZ en onze jeugdopleiding. Daar wil ik graag de komende jaren mijn energie in steken.’

15 Comments

 1. kaazie1987

  7 februari 2015 at 11:17

  jammer dat ze ali messaoud en terrol ondaan zo makkelijk hebben weggedaan maar voor de rest alle lof voor de jeugdopleiding. en der komen nog fantastische talentan aan zoals robin schouten en Jeremy helmer en hatziadikos. wel jammer dat zia sakirovski nog niet weet te overtuigen

 2. Gerritvooijs

  7 februari 2015 at 12:27

  Terecht, Hoedt, Lam, Overeem,Haps, Haye, Dos Santos,Maher, Messaoud, om zo maar even wat te noemen. De jeugd opleiding brengt zijn vruchten op en er wordt nu ook nog eens goed gebruik van gemaakt.

 3. Ruud

  7 februari 2015 at 14:13

  Helemaal eens, maar ook het rookgordijn wat Stewart nodig heeft om zichzelf binnen de club te handhaven. Helaas, maar waar.

 4. az woman

  7 februari 2015 at 15:34

  We zijn op de goede weg, maar er is nog veel werk te verrichten.
  Straks hebben wij veel lekkerder en beter aas, aan onze hengel dan die gasten uit de Hoofdstad, als wij in de zelfde vijver vissen, dat doen we nu al enigszins, maar straks ziet 020 van dichtbij wat voor lekkers wij boven water halen, uit de kweekvijver. Laat 020 dan maar broekpaling vangen. Net wat Robert Eenhoorn zegt, voor de jeugd geldt, je moet bij AZ zijn. En ik wacht op het debuut van Nick Doodeman in het eerste, ik heb hoge verwachtingen van Nick. Weet iemand of er in de Jeugd nog een nieuwe Wesley rondloopt?

  • Gerrit Vooijs

   7 februari 2015 at 16:27

   Ik hoop dat de scouting van AZ eens anders gaat scouten. Hoedt is zo goed omdat hij groot en sterk is. Het is de beste verdediger die AZ ooit zelf opgeleid heeft sinds Barry Opdam. Ook die had zo’n trap en ook hij bracht aanvallend iets extra’s.

   AZ moet dus op zoek naar grote verdedigers in de dop die je nog kunt kneden.
   Geen verdedigers van 1.80m meer. Dat is absoluut een tekortkoming.

   Ik ben net als jij benieuwd of AZ zo’n speler aan het opleiden is.

   • Ray

    7 februari 2015 at 17:08

    Heeft Ronald Spelbos geen kleinzoon? 😉

    • Ruud

     7 februari 2015 at 20:51

     Ja, die is leuk maar wel een kleinzoon met snelheid! Haha

    • az woman

     8 februari 2015 at 07:58

     HAAAhaaaaahaha Toppie.

   • az woman

    8 februari 2015 at 08:05

    Achterin zeker twee verdedigers van minimaal 1,90 meter, die ook nog voetbal kwaliteiten bezitten, maar vooral degelijk kunnen verdedigen , die moeten toch te vinden zijn.
    Gerrit overigens even een andere vraag, ik ben namelijk benieuwd naar jouw mening, dus vandaar.
    Wat vindt jij van het wisselbeleid van John van de Brom, zoals de spelers, de tijd van wisselen enz?

    • Gerrit Vooijs

     8 februari 2015 at 11:45

     Tja, ik kan mij wel vinden in zijn wisselbeleid eigenlijk. Natuurlijk zou ik ook wel eens anders wisselen als ik dat had mogen doen.
     VDB wisselt wanneer het nodig is in tegenstelling tot Verbeek. Stereotiep de 65e minuut wisselen en ook bijna altijd dezelfde spelers inbrengen waardoor er helemaal niets veranderde.

     Nee, VDB bevalt mij wel. Zoals tegen Ajax Haps ipv Dos Santos voor de laatste 15 minuten. Prima wissel. Haps iets defensiever maar wel nog met voldoende offensieve drang om je niet op te laten sluiten.

     Nee, ik kan weinig op het wisselbeleid van deze trainer aanmerken.

 5. kaazie1987

  7 februari 2015 at 17:31

  Je vergeet Ron Vlaar gerrit. Een zelf opgeleide speler die in zijn az tijd zelfs nog oranje haalde. Maar ik vindt hoedt vele malen verder. Als je na 20 wedstrijden al een complete verdediging kan leiden van een subtopper in Nederland dan kan je een wereldtopper worden

  • Gerrit Vooijs

   7 februari 2015 at 19:19

   Mea culpa 🙂 hoe kon ik hem vergeten ! Dat type verdediger dus. Geen moisanders, Lam, Viergevers meer. Grote sterke kerels van schokbeton.
   Trouwens Hoedt en Vlaar hebben een overeenkomst. Beide breken door en vertrekken snel. Hoedt is natuurlijk wel het snelste weg.

   • NHN

    7 februari 2015 at 19:59

    Type Fortes Rodriguez? Die mag je toch ook niet vergeten in dit rijtje.
    Kon uiteindelijk niet met Co Adriaanse door 1 deur.
    Maar wat mis ik zo’n type voetballer. Ook omdat hij niet na 1 aardig jaar liep te zeiken toe ze zijn aan een stap hogerop. Was een echte AZ-er. En dat mis ik vandaag ook wel. Allemaal passanten,tegenwoordig.

    • Ruud

     7 februari 2015 at 20:55

     Ja NHN maar dan zijn ze wat ouder en meer gebonden aan de omgeving. Kijk naar Poulsen die zijn lesje geleerd heeft in Italie. Daarna weten ze beter wat ze willen en worden andere zaken belangrijker dan geld alleen.

 6. iPjotr

  7 februari 2015 at 19:56

  Het is wachten op de titel : Nederlands BESTE JEUGDOPLEIDING VAN HET JAAR !!!
  Met zoveel debuterende jeugdspelers kunnen we deze titel dit jaar niet missen.
  Als de KNVB nog geloofwaardig in deze wilt zijn.
  Mooi om te zien dat de ingeslagen visie wordt gecontinueerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *